خواص برنج عنبربو؛ همه چیز درباره برنج عنبربو جنوبی

بازدید: 655 بازدید
خواص برنج عنبربو

خواص برنج عنبربو یکی از دلایل مهم و اصلی تمایل و رغبت افراد به مصرف این نوع برنج است. عطر برنج عنبربو بسیار ویژه و فوق‌العاده است و باعث جذب بسیاری افراد می‌شود. ویژگی برنج جنوبی عنبربو برخلاف برنج‌های شمالی طبع گرم آن است. این نوع برنج در جنوب کشور و اطراف استان خوزستان و ایلام کشت می‌شود و یکی از بهترین برنج‌های ایرانی به شمار می‌آید. کشت این برنج از سال 1389 در کشور ما آغاز شده است. در ادامه این مطلب از وب‌سایت مشهدبرنج با ما همراه باشید تا به بررسی خواص و عطر برنج عنبربو بپردازیم.

خواص برنج عنبربو؛ برنج عنبربو چیست؟

ازآنجایی‌که کلمه عنبر به معنای خوشبو است، برنج عنبربو به‌نوعی از برنج اطلاق می‌شود که بوی خوبی دارد. عطر برنج عنبربو فوق‌العاده و مثال‌زدنی است و طعم دل‌نشین آن موردپسند بسیاری از افراد است. خواص برنج عنبربو شامل کمک به کاهش فشارخون، کنترل دیابت، داشتن طبع گرم و… است. انواع برنج عنبربو شامل برنج عنبربو سیروان، امامی و گلالک است. این نوع برنج از ریشه برنج چمپا به دست می‌آید.

برنج عنبربو زیاد قد نمی‌کشد؛ اما همان‌طور از نامش پیدا است، عطر برنج عنبربو مست‌کننده و دل‌نشین است. البته قد این برنج با بسیاری از برنج‌های شمالی برابری می‌کند و جزء برنج‌های کوتاه محسوب نمی‌شود. در واقع این نوع برنج نسبت به برنج‌های شمالی نرم‌تر و کمی کوتاه‌تر است؛ اما برخلاف برنج‌های شمالی طبع گرمی دارد. قیمت برنج عنبربو از برنج شمالی کمتر است. می‌توان ادعا کرد که برنج عنبربو تمام ویژگی‌های یک برنج خوب را دارا است.

عطر برنج عنبربو

وقتی از خواص برنج عنبربو صحبت به میان می‌آید، همه به عطر برنج عنبربو اشاره می‌کنند. عطروطعم این برنج ارگانیک اشتهابرانگیز و دلپذیر است و گزینه‌ای بسیار مناسب برای طرف‌داران مواد غذایی ارگانیک است. بهترین روش برای طبخ این برنج که تا حد زیادی حفظ‌کننده عطر برنج عنبربو است، پخت به روش کته است. پخت برنج آبکش اگرچه ظاهر مجلسی‌تری دارد؛ اما از عطر بی‌نظیر آن می‌کاهد.

خواص برنج عنبربو

خواص برنج عنبربو باعث تمایل افراد به مصرف این ماده غذایی پرخاصیت شده است. برخی از آن خواص عبارت‌اند از:

  • هضم آسان و عدم تبدیل کربوهیدرات به چربی و به عبارت بهتر رژیمی‌بودن
  • کاهش التهابات و تحریکات معده و روده
  • کاهش تری گلیسیرید و فشارخون
  • سرشار از ویتامین‌های گروه B و C
  • کاملا ارگانیک بوده و در کاشت، داشت و برداشت آن از هیچ‌گونه سم یا کود شیمیایی استفاده نشده است.
  • سرشار از فیبر و مواد مغذی

حفظ بیشتر خواص برنج عنبربو؛ پخت برنج عنبربو به‌ صورت کته

پختن برنج به‌صورت کته، خواص برنج عنبربو را بهتر حفظ خواهد کرد. برای پخت برنج عنبربو مراحل زیر را باید طی کنید:

  • قبل از دم‌کردن باید برنج عنبربو را یک ساعت در آب و نمک کافی خیس کنید.
  • برنج را داخل قابلمه ریخته و روی آن به حدی آب بریزید که به مقدار یک‌بند انگشت آب روی برنج بایستد. سپس مقداری روغن به آب آن اضافه نمایید.
  • شعله گاز را به حدی زیاد کنید تا آب برنج به جوش بیاید و تبخیر شود.
  • در مرحله بعد شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را با یک دم‌کنی مناسب روی آن قرار دهید.
  • در زیر قابلمه یک عدد شعله‌پخش‌کن قرار دهید تا حرارت به مقدار متناسب به تمام قسمت‌های قابلمه منتقل شود.

یکی از خواص برنج عنبربو نیاز به زمان کمتر برای پختن و دم‌کشیدن است که یکی از تفاوت‌های اصلی این برنج با برنج‌های شمالی به‌حساب می‌آید. یک کفگیر برنج کته عنبربو حدود 250 کیلوکالری ارزش غذایی دارد. اگر میزان کالری مواد غذایی برای شما دارای اهمیت است، مقایسه کالری برنج آبکش با کته می‌تواند به شما در تنظیم یک رژیم غذایی متناسب کمک کند.

عطر برنج عنبربو

طرز پخت برنج عنبربو به‌ صورت آبکش   

هرچند پخت برنج به‌صورت کته بسیاری از خواص برنج عنبربو را حفظ می‌کند؛ اما اگر تمایل بیشتری برای پخت برنج به‌صورت آبکش دارید، مراحل پخت آن را برای شما ذکر خواهیم کرد.  

  • ابتدا برنج را با آب فراوان شسته تا آب آن کاملا تمیز و شفاف شود.
  • مرحله دوم خیساندن برنج است که باید به مدت 1 تا 2 ساعت در آب و نمک به‌خوبی خیس بخورد. خیساندن به کیفیت پخت برنج کمک به‌سزایی می‌کند.
  • در مرحله بعد یک قابلمه را از آب پرکرده و روی شعله گاز قرار می‌دهیم تا آب آن به جوش بیاید.
  • سپس آب برنج را خالی کرده و برنج را به آب جوش اضافه می‌کنیم و در صورت لزوم به آن نمک اضافه می‌کنیم.
  • وقتی برنج کمی نرم شد؛ ولی مغز آن هنوز سفت است، زمان آبکش کردن برنج است.
  • در مرحله بعد مقداری روغن در کف قابلمه ریخته و می‌توانید با قراردادن نان یا سیب‌زمینی یا کاهو در ته قابلمه یک ته‌دیگ خوشمزه نیز درست کنید.
  • سپس برنج را روی آن ریخته و با یک دم‌کنی مناسب درب قابلمه را بپوشانید.

حالا باید شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید عطر برنج عنبربو تمام فضای خانه شما را پر کند. برای دم‌کشیدن برنج 45 دقیقه تا یک‌ساعت زمان لازم است. همچنین برای دم‌کشیدن بهتر با ته کف‌گیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید.

ویژگی برنج جنوبی عنبربو

یک ویژگی مهم برنج عنبربو مقاومت بالای آن نسبت به شرایط محیطی است. مقاومت این نوع برنج به‌قدری بالا است که می‌توان آن را در آب‌وهوای گرم جنوب نیز پرورش داد. وقتی یک محصول نسبت به شرایط محیطی مقاوم باشد، هزینه تمام شده کاشت آن کمتر خواهد بود.

میزان مصرف آب این برنج کمتر است و به همین دلیل برای کشت در منطقه خوزستان مناسب است. همچنین به مقدار کود کمتری نیاز دارد. ارزش غذایی برنج عنبربو بالا است و برای سلامتی مفید است. خواص برنج عنبربو موجب می‌شود که میزان تقاضا برای این محصول افزایش‌یافته و جایگاه ویژه‌ای را در بازار برنج به خود اختصاص دهد.

جمع‌بندی

یکی از نکاتی که درباره خواص برنج عنبربو می‌توان به آن اشاره کرد، وجود مقدار زیادی فیبر، ویتامین E و Bو سایر مواد مغذی است. عطر برنج عنبربو هوش از سر همگان می‌برد و بسیار زبانزد و معروف است. ویژگی برنج جنوبی عنبربو پخت سریع و ارگانیک‌بودن آن است. ویژگی ارگانیک‌بودن این برنج به مقاومت بالای این محصول به شرایط محیطی برمی‌گردد و همین موضوع است که نیاز به استفاده از سموم و آفت‌کش‌ها را از بین برده است.

فروشگاه اینترنتی مشهد برنج با سال‌ها سابقه در زمینه عرضه انواع محصولات شامل چای، انواع برنج ایرانی، برنج هندی و برنج پاکستانی، حبوبات، ادویه و… با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت فعالیت می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان ما در این فروشگاه تماس بگیرید. یکی از افتخارات مشهد برنج مرغوبیت و کیفیت بالای محصولات و برنج طبیعت و ارسال سریع آن‌ها به تمام نقاط کشور است که سطح بالایی از رضایت‌مندی را در مشتریان ایجاد کرده است.

دسته‌بندی آشنایی با انواع برنج
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت