مناسبترین انواع برنج برای مهمانیها چیست؟
در بیشتر مجالس و مهمانیها یکی از غذاهای اصلی برنج است و قد کشیدن آن و داشتن ظاهری مجلسی، دغدغهای است که همیشه در مورد تهیه برنج وجود دارد. در واقع این موضوع که برنج به خوبی قد بکشد و در عین نرم بودنش، ظاهری مناسب نیز باید داشته باشد و ریز، شکسته، وا رفته و شفته و… نباشد، مسأله مهمی است. در ادامه مقاله مناسبترین انواع برنج برای مهمانیها را برایتان شرح میدهیم.
بهترین برنجها برای مجالس و مهمانیها
همان طور که گفتیم برنج جزء غذاهای اصلی مهمانیها و مجالس مختلف است. در نتیجه باید بهترین نوع برنجها طبخ شود. در ادامه مقاله به بررسی چند مدل از بهترین و مناسب ترین انواع برنج برای مهمانیها میپردازیم.
۱- برنج طارم
مرغوبترین برنجها در شمال کشور کشت میشود که یکی از مناسبترین انواع برنج برای مهمانیها برنج طارم است. اولین بار برنج طارم در استان زنجان در شهرستان طارم کشت شده است. شهرستان طارم در مجاورت استان مازندران و گیلان قرار گرفته که کشت برنج طارم در این استانها نیز انجام میشود.
برنج طارم که از مناسب ترین انواع برنج برای مهمانیها و مجالس است، با توجه به مکان و محیط کشت و ویژگیهای خاک آن منطقه انواع مختلفی دارد. مانند: طارم عطری، سنگ طارم، طارم صدری، طارم دم سیاه و طارم هاشمی. برنج طارم دم سیاه جزء برنجهای خوشعطر و خوشپخت منطقه است که در آستانه اشرفیه کشت میشود.
یکی از روستاهای شهرستان طارم روستای درام است که محل کشت بهترین نوع برنج طارم است و دلیل این موضوع تغذیه آب به واسطه رودهایی است که از رشته کوههای زنجان و تالش آمده و همچنین آب و هوای بسیار مناسب آن منطقه میباشد که در عطر و طعم برنج تآثیر بسزایی دارد.
برنج طارم دارای شکل استخوانی است و رنگ آن سفید مایل به کرم است. این نوع برنج از نظر کمی ضعیف است یعنی در واحد هکتار نسبت به سایر گونهها مقدار کمتری محصول میدهد اما کیفیت بالایی دارد.
پخت برنج طارم
بهترین گزینه برای پخت یک آشپز حرفهای برنج طارم است. این برنج علاوه بر پخت مناسبی که دارد از عطر خوبی نیز برخوردار است. برنج طارم از مناسبترین انواع برنج برای مهمانیها و رستورانهای بزرگ است که قرار است برنج ناب در آن طبخ شود.
برای مطالعه مقاله “خواص آب برنج برای مو” کلیک کنید.
برنجهای تازه طارم به دلیل داشتن رطوبت به خوبی ری نمیکنند و شفته میشود، ولی در عوض بعد از پخت عطر و بوی بیشتری نسبت به برنج قدیمی دارد، اما برنجهای قدیمی کمی سختتر و سفتتر از برنج تازه هستند.
به این خاطر که به مرور زمان رطوبتشان را از دست دادهاند این برنجها به خوبی ری میکنند. منظور از ری کردن برنج حجیم شدن و قد کشیدن برنج بعد از پخت است که یکی از ویژگیهای برنج خوب محسوب میشود.
۲- برنج دم سیاه
یکی دیگر از مناسبترین انواع برنج برای مهمانیها برنج دم سیاه است. این نوع برنج پرطرفدار و مرغوب، اولین بار در استان گیلان کشت شد و هم خانواده برنج صدری میباشد. برنج دم سیاه از برنجهای باکیفیت و خوب موجود در کشور است که بیشتر کشاورزانی که از شالیزارهای مرغوب برخوردار هستند اقدام به کشت این برنج میکنند. همین مسأله باعث شده است که در کیفیت و مرغوبیت برنج دم سیاه تأثیر بسیاری داشته باشد.
این برنج بعد از پخت نرم میشود و طعم بینظیری را دارد. طول دانه برنج دم سیاه تقریباً 7.5 میلیمتر است که بعد از پخت به 12.15 میلیمتر میرسد. همین ویژگیها باعث شده تا از سایر برنجهای دیگر متمایز باشد و جزء مناسبترین انواع برنج برای مهمانیها و مجالس گوناگون باشد. رنگ برنج دم سیاه، سفید مایل به کرم است.
توجه داشته باشید که این محصول شباهت زیادی به برنج هاشمی دارد. اما تفاوت این نوع برنج با برنج هاشمی در قد آن است. شما میتوانید بعد از پخت این دو محصول به تفاوت آنها پی ببرید. قد برنج دم سیاه از برنج هاشمی بیشتر است. همچنین برنج دم سیاه بعد از گرم شدن نیز، کیفیت خود را از دست نمیدهد.
۳- برنج هاشمی
برنج هاشمی که یکی دیگر از مناسبترین انواع برنج برای مهمانیها است، نخستین بار توسط آقای یوسف هاشمی زاده در استان گیلان در روستایی به نام روستای چاپارخانه کشف شده است. برنج هاشمی به طور اتفاقی در شالیزار آقای هاشمیزاده نمایان شد و با پیگیری و کشت گونه یافت شده توسط آقای هاشمی، در بازار اسمی جدا برای خود به دست آورده است که امروزه به برنج هاشمی معروف است.
قیمت این برنج در بازار معمولاً برابر با برنج طارم و پایینتر از برنج کشت دوم است. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که کیفیت برنج با توجه به منطقه برداشت شده در قیمتها تأثیرگذار است. از مناطق مناسب برای کشت این برنج میتوان به شهرستانهای آستانه اشرفیه و فریدونکار اشاره کرد.
دانههای برنج هاشمی بطور معمول بصورت کشیده هستند و نسبت به سایر گونهها نیز، چاق تر میباشند. رنگ دانههای این برنج سفید مایل به کرم است، همچنین این برنج در پخت از عطر خوب و مناسبی برخوردار است. از ویژگیهای دیگر این برنج، کیفیت مطلوب، ظاهر مناسب و حفظ نرمی تا مدت زمان زیادی پس از پخت است که این ویژگیهای خاص این نوع برنج مرغوب ایرانی باعث شده تا جزء مناسب ترین انواع برنج برای مهمانیها باشد.
پخت برنج هاشمی
پخت برنج هاشمی پرآوازهترین پخت در بین سایر برنجهای ایرانی است. پخت فوقالعاده و مجلسی برنج هاشمی، آن چیزی که است بیشتر در مورد این برنج شنیده میشود. این برنج علاوه بر اینکه به خوبی قد میکشد، عطر مناسب و بینظیری در هنگام پخت دارد و هر آشپزی را علاقه مند میکند.
خرید برنج
برای خرید انواع برنج، سعی کنید به فروشگاههای معتبر بروید. برای خرید اینترنتی برنجهای مرغوب پاکستانی که مناسب پخت در مهمانیها و مجالس مختلف باشد، میتوانید فروشگاه مشهد برنج را انتخاب کنید. این فروشگاه بهترین و باکیفیت ترین برنجها را در اختیار مشتریان خود میگذارد تا از خرید خود مطمئن و راضی باشند و خرید بسیار خوبی را تجربه کنند.
سخن پایانی
در این مقاله مناسبترین انواع برنج برای مهمانیها را بررسی کردیم. برنجهایی که در این مقاله به آنها پرداختیم جزء بهترین برنجها بودند که تفاوتشان با سایر برنجهای دیگر، در عطر و طعم بینظیر و خاصی است که دارند. همچنین ویژگی متمایزکننده دیگر این نوع برنجها این است که به خوبی قد میکشند و ظاهری زیبا به سفرههای مجالس و مهمانیها میبخشند.
طرز تهیه برنج آبکش ساده
تهیه برنج به روش آبکش یکی از پرطرفدارترین روشها برای پخت برنج است. این روش پخت برنج که برای مهمانیها و مجالس گزینه مناسبی است فوت و فنهایی دارد که به کار بردن آنها به بهتر شدن نتیجه پخت برنج کمک زیادی میکند. اشتباهات در فرآیند پخت برنج آبکش در مرحله اول ممکن است برنج شما را شفته و یا خشک بکنند. با روشی که امروز ما درباره طرز تهیه برنج آبکش ساده به شما میآموزیم، میتوانید انواع برنجهای ایرانی، پاکستانی و هندی را با بهترین طعم و عطر بپزید.
برای مطالعه مقاله “4 خوراک برنجی برای بچهها” کلیک کنید.
مواد لازم برای تهیه برنج آبکش ساده
قبل از آنکه بخواهیم طرز تهیه برنج آبکش ساده را به شما بگوییم باید ملزومات و مواد لازم برای پخت آن را فراهم کنیم. برای تهیه برنج آبکش ساده برای 4 نفر به
2 پیمانه برنج
2 قاشق غذاخوری نمک
2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
3 قاشق غذاخوری روغن مایع
مقادیری آب
نیاز دارید.
طرز تهیه برنج آبکش ساده
آمادهسازی برنج
برای تهیه برنج آبکش ساده ابتدا برنج را پاک کنید. در پاک کردن برنج باید کلیه دانهها و سنگهای موجود در برنج را از آن جدا کرده و پس از آن دو مرتبه برنج را با آب ولرم شستشو دهید. این کار برای آن انجام میشود که کلیه آلودگیها و گرد و خاک موجود روی دانههای برنج شسته شود. پس از شستن برنج تا حدی که آب آن شفاف شود، مجددا ظرف برنج را به اندازهای که یک بند انگشت آب روی دانههای برنج قرار بگیرد پر از آب میکنیم و نمک را به آن اضافه میکنیم. لازم است تا برنج در این حالت حداقل دو ساعت خیس بخورد.
جوشاندن آب
در مرحله بعدی برای دو پیمانه برنج، پنج پیمانه آب را در قابلمه میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش بیاید. به آب در حال جوش یک قاشق غذاخوری نمک اضافه میکنیم.
جوشاندن برنج
در مرحله سوم آب برنج خیس خورده را خالی کرده و آن را به آب در حال جوش اضافه میکنیم. لازم است برنج را با کفگیر در این مرحله هم بزنیم تا دانههای برنج در اثر شوکی که به خاطر قرار گرفتن در آب جوش به آنها وارد شده به هم نچسبند. مدت زمان جوشیدن برنج در آب را تا زمانی که دانههای برنج نرم شوند ادامه میدهیم. نمیتوان به صورت دقیق برای این مرحله مشخص کرد که لازم است چند دقیقه برنج بجوشد، زیرا این زمان در انواع مختلف برنج متفاوت است.
تست برنج قبل از آبکش کردن
برای تست آن که مطمئن شوید برنج آماده آبکش شدن است، دو روش وجود دارد. در روش اول یک دانه برنج را بین دو انگشت خود قرار داده و آن را فشار دهید. اگر برنج از وسط نصف و یا له شد زمان آبکش کردن آن رسیده است. در روش دوم باید یک دانه برنج را بین دندانهای خود قرار دهید. در این روش اگر قسمت بیرونی برنج نرم و مغز آن سفت بود زمان آبکش کرده آن رسیده است.
آبکش کردن برنج
پس از آبکش کرده برنج باید خیلی سریع روی آن آب سرد بریزیم. این کار سبب میشود تا نشاسته اضافی برنج از آن خارج شود. با ریختن برنج درون آبکش تنها برنجهای قسمت رویی ظرف خنک میشود و بیحرکت ماندن ظرف در این حالت سبب میشود تا دانههای زیرین له شوند. برای جلوگیری از له شدن دانههای برنج در طرز تهیه برنج آبکش ساده باید بلافاصله پس از آنکه روی دانههای برنج آب ریختیم، ظرف را تکان دهیم تا همه دانهها به دمای متعادل برسند. این کار همچنین به نچسبیدن دانههای برنج به یکدیگر نیز کمک میکند.
دم کردن برنج
در این مرحل قابلمه برنج را بشوید تا اثرات جوشیدن برنج از روی آن پاک شود و سپس دوباره آن را روی حرارت قرار دهید. بعد از آنکه قابلمه روی حرارت کاملا خشک شد کمی روغن مایع و زعفران دم کرده ته ظرف میریزیم و قابلمه را حرکت میدهیم تا کاملا در ته ظرف پخش شود. پس از آن برنج را درون قابلمه ریخته و آن را در وسط ظرف جمع میکنیم و با دسته کفگیر در وسط آن حفرههایی ایجاد میکنیم تا برنج سریعتر و بهتر دم بکشد.
در آخرین مرحله برای آنکه در فرآیند دم کشیدن برنج دانهها به هم نچسبند، درب قابلمه را با دمکنی پوشانده و آن را روی حرارت قرار میدهیم تا بخار بگیرد. پس از بخار گرفت قابلمه برنج آن را با حرارت کم روی شعله پخشکن قرار میدهیم تا به مدت یکساعت دم بکشد.
سرو برنج آبکش ساده
پس از آماده شدن برنج در ظرفی مقداری آب و روغن را مخلوط کرده و روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش بیاید. پس از آنکه درب قابلمه را برداشتیم به کمک کفگیر محلول آب و روغن را روی سطح برنج ریخته و به خوبی مخلوط میکنیم. در آخر برنج را درون دیس بکشید و برای سرو تزئین کنید. اگر قابلمه شما از نوع نچسب باشد میتوانید آن را به صورت قالبی از قابلمه خارج کنید.
نوع برنج در نتیجه نهایی تاثیرگذار است
طرز تهیه برنج آبکش ساده برای پخت انواع برنج تقریبا یکسان است اما با توجه به ویژگیهای متفاوتی که انواع مختلف برنج دارد نتیجه نیز تا حدی متفاوت خواهد بود. نکتهای که لازم است به آن توجه کنید این است که نوع برنج و فروشگاهی که از آن خرید میکنید بسیار مهم هستند. فروشگاه اینترنتی مشهد برنج با سالها تجربه در زمینه فروش تخصصی انواع برنج ایرانی، پاکستانی و هندی مرغوبترین انواع برنج را در دسترس شما عزیزان قرار داده تا با اطمینان خاطر خریدی رضایتبخش داشته باشید.
خواص آب برنج برای مو
از مهمترین غلات در جهان که غذای اصلی نیمی از جمعیت جهان نیز به شمار میرود، برنج است. برنج انواع مختلفی دارد و پرمصرفترین نوع برنج در جهان، برنج سفید است. برنج در صورت مصرف متعادل و پخت صحیح، میتواند یکی از سالمترین غذاها باشد. برنج سفید، همان دانه برنج قهوهای است که سبوس آن گرفته شده و به همین علت زمان پخت آن سریع تر است و عطر و طعم بهتری دارد.
برنج سفید طبیعتی سرد و خشک دارد و سرشار از آهن، فسفر، ویتأمین B1، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سلنیوم، ویتأمین B3، ویتأمین B5 و مس است. برنج سفید باعث افزایش انرژی روزانه بدن میشود، به درمان یبوست و اسهال کمک میکند و همچنین فشار خون بالا را کاهش میدهد. در ادامه مقاله چند مورد از خواص آب برنج برای مو را شرح میدهیم.
خاصیتهای آب برنج برای مو
چینیها معتقدند که آب برنج، موهای آنها را نرم و براق کرده است و به رشد سریعتر آن کمک میکند. در واقع این ماده سرشار از مواد مغذی است که میتواند برای پوست سر و موهایتان مفید باشد. در ادامه چند مورد از فواید و خواص آب برنج برای مو را عنوان و بررسی میکنیم.
۱- آب برنج برای از بین بردن شپش
از بین بردن شپش موی سر یکی از موارد خواص آب برنج برای مو است. نشاستهای که در آب برنج وجود دارد، میتواند فوراً شپشها را بکشد. درواقع آب برنج باعث میشود قبل از اینکه این مشکل گسترش پیدا کند و بدتر شود، از بین برود.
۲- صاف کردن مو
یکی دیگر از خواص آب برنج برای مو این است که میتواند به درخشانتر شدن و صافتر شدن موی سرتان کمک کند. به این دلیل که مقدار بالایی نشاسته در خود دارد. یک نوع ماسک برنج برای مو که میتوانید استفاده کنید، این گونه است که به مقدار مساوی خاک رس و آرد برنج سفید را با آب ترکیب کنید تا خمیری به دست آید. خمیر درست شده را به مدت ۳۰ دقیقه روی سرتان بگذارید. سپس موهای خود را به خوبی با آب سرد بشویید.
برای مطالعه مقاله “5 نکتهای که باید برای قد کشیدن برنج رعایت کنیم” کلیک کنید.
۳- تسکین خشکی سر
شوره سر و خارش آن، رایج است و میتواند بر اثر کمبود چربی در پوست سر شکل بگیرد. احساس خارش و سوزش و همچنین پوستههای سفید، علائمی است از اینکه پوست سر شما یا موی تان خشک است. علاوه بر وجود محلولهای نرم کننده و شامپوهایی که برای درمان موی خشک وجود دارد، تسکین خشکی پوست سر، از خواص آب برنج برای مو است. شستشوی مو با آب برنج سفید نیز میتواند موجب تسکین التهاب و خشکی سرتان شود. به این شکل شورههای سرتان کم میشود.
۴- از بین برنده موخوره
از بین بردن موخوره نیز جزء خواص آب برنج برای مو است. یکی از آسیبهای جدی مو، موخوره است که باعث قطع مو از ساقه میشود. برای مقابله با موخورهها، موها به پروتئین نیاز دارند. آب برنج سفید سرشار از پروتئین و آمینو اسید میباشد که برای ترمیم موهای آسیب دیده بسیار مفید است. نحوه استفاده آن این گونه است که با آب برنج ساقه موهایتان را مرطوب میکنید. بعد از گذشت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه، موهایتان را میتوانید بشویید.
۵- افزایش رشد مو
یکی دیگر از خواص آب برنج برای مو این است که آب برنج، ریزش موها را کاهش میدهد و باعث افزایش سرعت رشد مو میشود. آمینو اسیدها و همچنین ویتأمینهای موجود در آب برنج همچون ویتأمین C، E و B به افزایش رشد مو کمک میکنند.
۶- نرمکننده طبیعی مو
از دیگر خواص آب برنج برای مو، این است که به جای استفاده از نرمکنندههای شیمیایی داخل حمام میتوانید موهای خود را با آب برنج، آب کشی کنید. فواید آب کشی مو با آب برنج عبارتاند از:
- افزایش حجم موها؛
- سلامتی مو با مواد مغذی موجود در آب برنج؛
- نرمی و صافی مو؛
- ریشهی قویتر مو؛
- بهبود بافت مو؛
7- کاهش سایش و آسیب مو
کاهش سایش و آسیب مو، یکی دیگر از خواص آب برنج برای مو است. ابزارهایی که برای حالت دادن مو، پیچش یا صاف کردن مو وجود دارند، موجب آسیب دیدگی، افت سلامت مو و کاستی مو میشوند. اگر با آب برنج موهای سرتان را بشویید، میتواند به کاهش سایش و نرم شدنشان کمک کند. همچنین آسیبدیدگی موها نیز کاهش پیدا میکند.
آب برنج برای کدام نوع مو مناسب است؟
فرقی نمیکند که چه نوع مویی دارید، ممکن است موهای نازک، ضخیم، صاف و یا فر داشته باشید، آب برنج برای انواع مو مناسب است. اما آرایشگران مشهور معتقدند که موهای آسیبدیده و موهای رنگشده سود بیشتری از آب برنج میبرند.
طرز تهیه آب برنج برای مو
تا به اینجای مقاله با فواید آب برنج و اینکه برای کدام یک از انواع مو مناسب است آشنا شدید. در ادامه قصد داریم طرز تهیه آب برنج برای مو را برایتان توضیح دهیم.
۱- آب برنج پخته
هنگامی که در پخت پلو آب برنج به نقطه جوش رسید و برنجها نرم شدند، آن را داخل آبکش بریزید، البته یک ظرف تمیز زیر آبکش قرار دهید. آب باقیمانده از پخت برنج را در یک بطری بریزید. این آب برنج در یخچال حدوداً یک هفته تازه میماند و قابل استفاده خواهد بود. مزیت استفاده از این روش این است که آب برنج خیلی سریع آماده میشود و پلوی پخته شده نیز مصرف خواهد شد. اما احتمال دارد برخی از مواد مغذی و ویتامینهای برنج در فرایند پخت از بین بروند.
۲- خیساندن برنج در آب
در روش دوم طرز تهیه آب برنج، نصف فنجان برنج را در ۴ فنجان آب بخیسانید و چند ساعتی صبر کنید. گاهی ظرف را تکان دهید. بعد از گذشت چند ساعت، آب برنج را در ظرف تمیز دیگری بریزید و درب آن را ببندید. آب برنج تهیه شده با این روش نسبت به روش قبلی، مواد مغذی بیشتری دارد. البته برای تهیه آن نیاز به زمان بیشتری خواهید داشت.
۳- آب برنج تخمیر شده
این روش طرز تهیه برنج، بسیار شبیه روش قبلی است؛ اما برای ایجاد فرایند طبیعی تخمیر، به جای چند ساعت باید یک شبانه روز صبر کنید. یک فنجان برنج را در۳ فنجان آب خیس کنید و روی ظرف را بپوشانید. ۲۴ ساعت صبر کنید و در این مدت، آن را دو بار هم بزنید. بعد از طی کردن این مرحله، برنج را از صافی عبور دهید تا آب آن جدا شود. این آب برنج تا یک هفته در یخچال تازه است.
فرایند تخمیر، سطح مواد مغذی موجود در آب برنج را افزایش میدهد و مواد معدنی و ویتأمینها و آنتی اکسیدانهای آن نسبت به آب برنج تهیه شده با روشهای قبلی بیشتر است. البته به این نکته توجه داشته باشید که برای تهیه آن هم به زمان بیشتری نسبت به روشهای قبلی احتیاج دارید و هم برنجی که از آن استفاده کردید، قابل خوردن نخواهد بود.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی خواص آب برنج برای مو پرداختیم. تقویت مو با آب برنج یک روش قدیمی بوده است و درحال حاضر هم در بسیاری از کشورهای آسیایی رایج است. بعضی از افراد از آب برنج برای درمان اگزما و تسکین التهابات پوستی نیز استفاده میکنند. بنابراین، اگر دوست دارید موهایی قوی و سالم و زیبا داشته باشید این ماده را با احتیاط امتحان کنید. اگر موهایی بسیار نازک دارید یا از ریزش مو رنج میبرید بهتر است ابتدا باید به متخصص پوست مراجعه کنید. برای خرید برنج پاکستانی به مشهد برنج مراجعه کنید.
سبوس برنج چیست؟
سبوس برنج لایه خارجی دانههای برنج قهوهای رنگ است که خواص فراوانی دارد. این لایه از طریق آسیاب کردن دانهها در کارخانه شالیکوبی از دانه برنج جدا میشود. دانههای شالی برنج دو لایه پوسته قهوهای دارد. لایه اول که لایه بیرونی نیز هست غیرخوراکی بوده و خواصی نیز ندارد. لایه دوم به برنج چسبیده است و پس از آن لایه سوم قرار دارد که سبوس خواصدار برنج است.
فرق شلتوک با سبوس برنج چیست؟
شلتوک برنج لایه اولی و به اصطلاح پوسته برنج است که در مرحله اول آسیاب از آن جدا شده و قابل خوراکی برای انسان نیز نیست. در زمان برداشت برنج، یک پوسته قهوهای از برنج توسط دستگاه جدا میشود که از آن در مصارف گلخانهای و پرورش طیور استفاده میشود.
خواص سبوسبرنج
سبوسبرنج خواص گوناگونی دارد و همین موضوع باعث شده تا آن را از دانه برنج جدا کرده و به صورت جداگانه بفروشند. در ادامه به بررسی خواص سبوسبرنج میپردازیم، پس با ما همراه باشید.
سبوس برنج چربی خون را کاهش میدهد
سبوسبرنج تاثیر فوقالعادهای در کاهش کلسترول بد خون دارد. این موضوع باعث شده تا متخصصان تغذیه مصرف برنج سبوسدار را به عنوان تغییری اساسی در شیوه زندگی معرفی کرده و افراد را به آن ترغیب کند. مصرف سبوس برنج مانع جذب چربی مضر مواد غذایی شده و چربی خون را کاهش میدهد.
سبوسبرنج اعصاب را تقویت میکند
سبوسبرنج سرشار از ویتامینهای گروه ب است. به همین علت رشد و تقسیم سلولها را افزایش داده و متابولیسم بدن را بالا میبرد. همچنین برای پایین آوردن استرس و درمان افسردگی نیز موثر است.
سبوسبرنج از سفید شدن مو جلوگیری میکند
ویتامینB5 موجود در سبوسبرنج به پیاز مو شوک وارد کرده و از ریزش و سفید شدن آن جلوگیری میکند. همچنین سبوس برنج خاصیت دیگری نیز دارد که از آن به عنوان معجزه آن یاد میکنند و آن این است که با مصرف مداوم آن موهایی که قبلا سفید شدهاند را به مرور به رنگ اولیه خود بازمیگرداند.
یبوست و بواسیر را درمان میکند
سبوسبرنج سرشار از فیبر و الیاف گیاهی است که با آب فراوانی که جذب میکند دفع را آسان میکند. همچنین وجود مواد سلولزی و همی سلولوزی در آن میزان مدفوع را برای دفع افزایش داده و باعث جلوگیری از یبوست میشود. در مرحله بعد درمان یبوست باعث میشود تا مشکلاتی مانند بواسیر، عفونت دستگاه گوارش، شقاق و فیستول جلوگیری میکند.
سبوس برنج سبب لاغری میشود
وجود فیبر در برنامه غذایی سبب کاهش وزن میشود. فیبر بالای موجود در سبوس برنج علاوه بر آنکه سبب هضم راحت و سریع غذا میشود، به کاهش وزن نیز کمک میکند.
خواص سبوس برنج برای چاقی صورت
مصرف سبوسبرنج سبب از بین رفتن رادیکالهای آزاد شده و از پیری و چروک شدن پوست جلوگیری میکند و با خاصیت آبرسانی بالایی که دارد به پر نشان دادن صورت کمک میکند.
سبوس برنج خاصیت ضدپیری دارد
وجود آنتی اکسیدانهای طبیعی و ویتامین Eموجود در سبوسبرنج سبب تقویت پوست و از بین رفتن چین و چروکهای آن میشود. مصرف روزانه سبوسبرنج پوست صورت و بدن شما را شاداب میکند.
برای مطالعه مقاله “چه فروشگاهی را برای خرید اینترنتی برنج انتخاب کنیم؟” کلیک کنید.
ارزش غذایی سبوس برنج
فیبر
همانطور که پیش از این نیز به آن اشار شد سبوسبرنج فیبر بالایی دارد و وجود این فیبر سبب میشود تا فرد پس از مصرف آن مدت زمان بیشتری احساس سیری کند. مصرف یک چهارم فنجان از آن 25 درصد نیاز روزانه زنان و 16 درصد نیاز روزانه مردان را تامین میکند. فیبر به کنترل سطح قند خون شما کمک میکند.
منگنز و فسفر
سبوسبرنج منگنز و فسفر بالایی دارد. وجود این مواد غذایی سبب تقویت ماهیچهها و بافت استخوانی خصوصا در میان کودکان میشود. همچنین منگنز عملکرد مغز را تقویت میکند.
منیزیم و آهن
مصرف یک چهارم فنجان سبوس برنج 5.5 میلی گرم آهن در اختیار شما قرار میدهد. این مقدار 69 درصد نیاز روزانه مردان و 31 درصد نیاز روزانه زنان را تامین میکند.
مزاج سبوس برنج
سبوسبرنج طبع معتدلی دارد و مصرف آن به گرمی و یا سردی مزاج ربطی نداشته و باعث تغییر آن نمیشود. لازم به ذکر است که طبع سبوس برنج را میتوانید با مصلح گرم و سرد تغییر داد.
سبوسبرنج را در برنامه غذایی کودکان قرار دهید
اسیدهای چرب و پروتئینهای موجود در سبوسبرنج در رشد و تقویت بدن تاثیر زیادی دارد. پروتئینهای موجود در این ماده غذایی به رشد ماهیچه و افزایش قد کودکان در سن رشد کمک میکند. آنتی اکسیدان، ویتامین E و ویتامینC موجود در آن از ابتلای نوزاندان به آسم پیشگیری میکند.
مضرات سبوس برنج
طبیعی است که سبوسبرنج نیز مانند سایر مواد غذایی در عین حال که ارزش غذایی زیادی دارد، زیادهروی در مصرف آن و یا مصرف بدون آگاهی آن ممکن است مضراتی نیز داشته باشد. عمده مضرات این ماده غذایی به استفاده بیش از حد آن مربوط است. به دلیل دارا بودن فیتات و فسفات و اتصال آنها به آهن، روی و کلسیم، مانع جذب این مواد در بدن میشود. در نتیجه، بدن در طولانیمدت با مصرف سبوس برنج به میزان زیاد، با کمبود این مواد روبهرو میشود. همچنین میزان بالای فیبر موجود در این ماده غذایی برای افرادی که رودههای حساسی دارند مشکلآفرین است.
نحوه مصرف سبوس برنج
سبوس برنج که از دانه آن جدا شده است به صورت پودر در بازار به فروش میرسد. از این ماده خوراکی میتوانید در تهیه نان و شیرین استفاده کنید و یا آن را به عنوان چاشنی در غذاها به کار ببرید. همچنین میتوانید از ترکیب آن به تخم مرغ، عسل، شیر و ماست، ماسکهای مختلفی را برای پوست درست کنید.
سخن آخر
خواص بالای سبوس برنج و فواید فراوانی که مصرف این ماده غذایی برای بدن دارد باعث شده تا طرفداران زیادی در سراسر دنیا داشته باشد. از آنجایی که این ماده غذایی قیمت پایینی نیز دارد در سبد غذایی افراد زیادی به عنوان مکمل قرار گرفته است.
با وجود مطالبی که بیان شد شاید شما هم به فکر خرید برنج قهوهای افتاده باشید. اگر به دنبال آسانترین راه برای انجام این کار هستید به شما توصیه میکنیم تا خرید از مشهد برنج را تجربه کنید. مشهد برنج با سالها تجربه در زمینه فروش و عرضه انواع برنج ایرانی و پاکستانی مرغوبترین و تازهترین انواع برنج را در دسترس شما عزیزان قرار داده تا با اطمینان خاطر خرید کنید.
قرص برنج چیست؟
آلومینیوم فسفید یا همون قرص برنج یکی از آفتکشهای بسیار قوی و کاربردی در صنعت برنج و نگهداری از آن محسوب میشود که برای از آن بین بردن حشرات غلات استفاده میشود. آشنایی با قرص برنج برای تمامی افرادی که از برنج به صورت روزانه استفاده میکنند، یکی از واجبات محسوب میشود.
با شنیدن نام قرص برنج در ذهن اکثر مردم قرصی تداعی میشود که از برنج ساخته شده باشد. در صورتی که این تصور کاملاً اشتباه بوده و این قرص آفتکشی شیمیایی است که برای نگهداری طولانی مدت از برنج در انبارها، کاربرد فراوانی دارد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با مشخصات این قرص شیمیایی آشنایی بیشتری پیدا نمایید.
برای مطالعه مقاله کلیک با انواع برنج در دنیا آشنا شوید کنید.
ترکیبات سازنده قرص برنج
آلومینیوم فسفید یکی از اصلیترین و خطرناکترین ترکیبات قرص برنج محسوب میشود. خوردن یا بوییدن این قرص توسط انسان موجب ایجاد عوارضی حاد و تا حد مرگ سریع و زجرآور میشود. این قرص گاز فسفین را تولید میکند که دارای ویژگی سیتوتوکسیتی است. این گاز بافتهای حیاطی جانداران را نابود میکند.
یکی دیگر از انواع قرص برنج، نوع گیاهی آن است که فاقد فسفید فلزی بوده و از عصاره سیر، کلرور سدیم، تالک و نشاسته ساخته میشود. این قرص خطرات کمتری نسبت به نوع شیمیایی آن دارد. اما باید توجه داشته باشید که هر دو نوع آن برای انسان مضر و مسمومیت آور است.
به دلیل استفاده از این قرص در انواع برنجها، در هنگام پخت به خوبی برنج را بشویید و آب آن را دور بریزید.
کاربرد قرص برنج
در صورت استفاده صحیح و اصولی از قرص برنج میتواند موجب مرگ حشرات غلات شود. این قرصها بسیار ارزان قیمت هستند و استفاده از آنها برای آفت کشی غلات بسیار آسان است. قرص برنج یک ماده ضدعفونی کننده جامد است که در شکلهای مختلفی از جمله قرص، حب، گرانول و پودر، در رنگهای متعدد مثل خاکستری، سبز مایل به خاکستری و زرد تیره تولید و در بازار موجود میباشد.
قرصهای برنح بعد از قرار گرفتن در مجاورت هوا گاز فسفین آزاد میکنند و قدرت خود را به صورت تدریجی از دست میدهند. در نهایت یک قرص غیر سمی به جا میماند که خطری نخواهد داشت. بنابراین اطمینان خاطر داشته باشید که برنجهای موجود در بازار فاقد هرگونه سم یا مواد مضر هستند. فقط کافی است آنها را چند ساعت قبل از استفاده در معرض هوای آزاد قرار دهید و خوب بشویید.
عوارض استفاده از قرص برنج
استفاده طولانی مدت از قرص برنج تاثیرات منفی بر روی خاصیت اصلی برنج میگذارد. برنجهایی که به مدت طولاتی در معرض گازهای منتشر شده از قرص برنج قرار گرفتهاند، موجب تحریک پذیری معده، اختلالات عصبی و مشکلات کبدی و… در افراد مصرف کننده میشوند.
ارزان قیمت بودن، فراوانی و دم دست بودن این قرص موجب شده تا برخی از افراد سودجو قرص برنج را به عنوان قرصهای روان گردان به فروش برسانند. این امر موجب کشته شدن تعداد زیادی از جوانان در سطح جوامع مختلف میشود. همچنین دسترسی آسان به این قرص موجب استفاده نادرست از آن در مسائل احساسی و خودکشی میشود.
فواید استفاده از قرص برنج
در صورت استفاده درست از قرص برنج میتوان از آن برای دفع آفات محصولات کشاورزی مانند برنج استفاده کرد. استفاده از این قرص یک روش مهم برای تأمین و حفظ مواد غذایی مورد نیاز جامعه است. قیمت پایین و معقول این قرصها موجب شده که همهی کشاورزان از آن برای نگهداری محصولات خود استفاده نمایند. این قرص قابل تهیه از فروشگاههای سموم کشاورزی است.
گیاهان جایگزین برای قرص برنج در نگهداری برنج
به علت عوارض قرص برنج میتوان از گیاهان بی ضرر برای آفت کشی و نگهداری از برنج در خانه استفاده کرد. در ادامه چند مورد از این گیاهان را به شما معرفی خواهیم کرد:
گیاه مریم گلی
این گیاه در دفع حشرات مزاحم مؤثر است. دود برگ سوزانده شده گیاه مریم گلی حشرات موذی را دفع میکند.
سیر
سیر به عنوان یک عامل ضدعفونی کننده شناخته شده است و مرگ و میر آفتها و پشههایی که در معرض این ماده قرار میگیرند، بسیار بالا است.
گیاه پونه، ریحان و نعنا فلفلی
تمامی این گیاهان برای دفع طبیعی پشهها و آفت از محیط و محصولات زراعی قابل استفاده هستند.
نیلوفرآبی
نیلوفر آبی در دفع حشرات تأثیر به سزایی دارد.
گیاه اکالیپتوس
این گیاه دارای رایحهای دلپذیر و تند بوده که در کشتن آفتها و حشرات بالغ پشهها قدرت بالایی دارد.
گیاه دارویی رزماری
این گیاه دارای رایحه تندی است در دفع پشه و دور کردن حشرات بسیار تاثیرگذار میباشد.
جمع بندی
همانطور که در این مقاله ذکر شد قرص برنج علاوه بر مضراتی که دارد در آفتکشی حشرات محصولات زراعی نیز مؤثر است. گاز سمی تولید شده از این قرص بعد از مدتی از بین میرود و نیازی به نگرانی درباره برنجهای موجود در بازار نیست. برای خرید انواع برنجهای پاکستانی با کیفیت و مرغوب مانند برنج پاکستانی 386 سبوس دانه، برنج سرلاشه معطر خوشپخت، برنج پاکستانی ملحم و… می توانید به صورت حضوری در مشهد و یا به صورت غیر حضوری در سراسر ایران سفارش خود را در فروشگاه اینترنتی مشهد برنج ثبت نمایید.
4 خوراک برنجی برای بچهها
برنج یک ماده غذایی با ارزش و غنی از انواع املاح و مواد مغذی است که در رشد کودکان تأثیر به سزایی دارد. استفاده انواع برنج ایرانی و نمونههای غنی شده و سبوس دار در پخت غذا برای کودک در فراهم کردن یک تغذیه سالم و مغذی برای آنها بسیار حائز اهمیت است. دز این مقاله شما را با 4 خوراک برنجی برای بچهها و طرز تهیه آن آشنا خواهیم کرد.
خواص برنج برای کودکان
رعایت اصول تغذیه درست و کامل میتواند به رشد و سلامتی کودک کمک کند. همچنین تغذیه در افزایش قد کودکان بسیار تاثیرگذار است. مصرف منظم برنج به به کودک انرژی زیادی میدهد، زیرا این ماده مغذی حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات است. هضم برنج آسان است و بنابراین برای کودکان بسیار مفید است. اولین غذای جامدی که به کودکان داده میشود، برنج مرغوب است. برنج سرشار از ویتامینهای گروه B است. این گروه از ویتامینها به رشد بهتر جسم و تقویت ذهنی و رشد ذهنی بچهها بسیار کمک میکنند. همچنین منیزیم موجود در برنج نیز باعث افزایش حجم ماهیچههای بچهها میشود. بنابراین آموزش 4 خوراک برنجی برای بچهها برای مادران از اهمیت بالایی برخوردار است.
ترکیبات | مقدار حدودی |
کربوهیدرات | ۷۹ گرم |
پروتئین | ۶ گرم |
انرژی | ۳۵۸ کیلوکالری |
آهن | ۳ میلی گرم |
فیبر | ۵ میلی گرم |
کلسیم | ۳ میلی گرم |
پتاسیم | ۷۶ میلی گرم |
سدیم | ۱ میلی گرم |
ویتامین B1 | 0.5 میلی گرم |
ویتامین B2 | 0.04 میلی گرم |
ویتامین B3 | 4 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.1میلی گرم |
منیزم | 23 میلی گرم |
فسفر | 95 میلی گرم |
فولات | 389 میلی گرم |
زینک | 1 میلی گرم |
چربی | 0.5 میلی گرم |
4 خوراک برنجی برای بچهها
1- توپهای برنجی ترد برای غذای کودک
یکی از 4 خوراک برنجی برای بچهها که در این مقاله به آموزش آن پرداختهایم، توپهای برنجی ترد هستند که در بین بچهها محبوبیت بسیاری خواهند داشت. برای تهیه توپهای برنجی، برنج پخته شده را با زنجبیل، اسفناج خرد شده، آرد برنج، هویج، نخود سبز و پیاز مخلوط کنید سپس آن را به شکل توپ گرد کرده و در روغن سرخ کنید. این توپهای برنجی ترد در بین کودکان بسیار محبوب و پر طرفدار هستند.
برای مطالعه مقاله برنج پاکستانی کلیک کنید.
2- فرنی بادام خوش طعم برای کودکان
دومین مورد از 4 خوراک برنجی برای بچهها فرنی بادام است. برای تهیه فرنی بادام ابتدا باید برنج ایرانی مرغوب را بشورید و چند ساعت بخیسانید. سپس آن را آبکش کنید و در یک سینی خشک کنید. سپس آن را در یک آسیاب تبدیل به آرد برنج کنید. برای تهیهٔ حریرهٔ بادام ابتدا مغز بادامها را در آب جوش بخیسانید و پس از سه تا پنج ساعت پوست آنها را بگیرید. سپس آنها بکوبید یا آسیاب کنید.
سپس آب را به آرد برنج و بادام آسیابشده اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید. مرتب هم بزنید تا به قوام مورد نظر برسد. بعد خنک شدن آماده سرو برای بچهها است.
3- تهیه انواع کته برای کودک
سومین مورد از 4 خوراک برنجی برای بچهها انواع کته است. کته یکی از غذاهای مقوی برنجی و مناسب برای کودکان است که جزء اولین غذاهای کودک محسوب میشود. مقداری گوشت (مرغ، ماهی، گوسفند، گوساله) را به صورت تکهای یا چرخکرده به کته کودک اضافه نمایید تا مقویتر شود. در انواع کته از حبوباتی مثل نخود، عدس، لوبیا و ماش استفاده کنید، این دانهها برای رشد بچهها عالی است.
سبزیجات مختلف را نیز به کته کودکان اضافه نمایید. در طرز تهیه 4 خوراک برنجی برای بچهها توجه نمایید که به کودکان زیر یک سال نباید اسفناج بدهید، پس این مورد را از غذاهای نوزادان حذف نمایید.
اگر برای تهیه 4 خوراک برنجی برای بچهها از برنج مانند برنج هاشمی درجه یک و برنج طارم هاشمی استفاده نمایید.
4- شله زرد غذایی خوش طعم و مقوی برای بچهها
چهارمین مورد پیشنهادی در مقاله 4 خوراک برنجی برای بچهها، شله زرد است. شله زرد دسری خوشمزه و شیرین است که از برنجهای مرغوب ایرانی و پاکستانی تهیه میشود. برای تهیه یک شله زرد خوش طعم از شب قبل برنج را شسته و بخیسانید. سپس بعد از گذر 24 ساعت برنج را خوب بپزید. بعد از پخت کامل برنج به آن شکر، زعفران و گلاب را اضافه نمایید. در مراحل آخر نیز خلال بادام را به شله زرد خوش طعم و عطر خود اضافه کنید.
این غذای مقوی در بین کودکان ایران بسیار محبوب بوده و جایگاه ویژهای در سفرههای ایرانی دارد.
جمع بندی
برای تهیه 4 خوراک برنجی برای بچهها باید برنجهای مرغوب ایرانی و با کیفیت را خریداری نمایید. شما میتوانید انواع برنج مرغوب ایرانی مانند برنج طارم اعلا فریدونکنار مشهدبرنج، برنج هاشمی گیلان مشهدبرنج، برنج ایرانی ستاره گلستان مشهد برنج، برنج گلچین اعلا مشهد برنج و… را از فروشگاه معتبر مشهد برنج به صورت حضوری و یا غیر حضوری با خیال آسوده از نظر کیفیت و ضمانت، خریداری نمایید. همین حالا محصول مورد نظر خود را انتخاب کرده و پس از ثبت سفارش، آن را درب منزل تحویل بگیرید و تجربه رضایت بخشی از خرید آنلاین خود داشته باشید.
راه های تشخیص برنج تازه از کهنه
تشخیص برنج تازه و اصل، کار سادهای نیست؛ به این دلیل که بافت برنجها تقریباً یک شکل است. این مشکل بیشتر درمیان برنجهای ایرانی است. با افزایش قیمت برنج نیز، بسیاری از سود جویان قصد دارند تا با فروش برنجهای کهنه، سود بیشتری به دست بیاورند.
روشهای تشخیص برنج اصل و خوب فراوان است که میتوان گفت برای تشخیص برنج ایرانی مرغوب، نداشتن خرده برنج، رنگ سفید برنج، یکدست بودن برنج، سفت و نرم بودن برنج و رگه داشتن یا نداشتن برنج، را در نظر باید گرفت.
با وجود راههای ذکر شده، مؤثرترین و بهترین راه تشخیص برنج خوب ایرانی، پخت آن است که کف کردن، له شدن، آب کشیدن و با توجه به شناخت و تجربیات قبلی، میتواند در خرید برنج خوب و مرغوب کمک خوبی باشد.
برای مطالعه مقاله طرز تهیه شیر برنج مجلسی کلیک کنید.
برنج تازه چیست؟
برنجتازه به برنجهایی گفته میشود که در برداشت سال جدید بعد از مراحل طی شده در شالیکوبی آنها را فراوری و در بستهبندیها مختلف وارد بازار میکنند.
دانههای برنجتازه در ابتدای برداشت دارای مقدار آب و رطوبت است. اما به مرور زمان با خشک شدن دانهها و انبار کردن آن این آب و رطوبت از بین میرود.
فصل برنج تازه چه زمانی است؟
فصل برنج تازه در زمان مشخصی نیست و بستگی به نوع برنج دارد. اگر برنجتازه مربوط به کشتهای اول باشد، زمان کاشت آنها از فروردین ماه آغاز میشود و در پایان تیر ماه (برنجهای زودرس مانند هاشمی، طارم) است. ولی اگر برنج دیررس باشد، مانند برنج شیرودی، ندا و برنج فجر در پایان شهریور ماه برداشت انجام میشود و بعد از مدتی کوتاهی با طی کردن مراحل شالیکوبی وارد بازار میشوند.
اما اگر برنجتازه مربوط به کشتهای دوم باشد، کشت آن از ماه مرداد شروع میشود و در پایان آبان ماه برداشت آن صورت میگیرد و بعد از طی کردن مراحل شالیکوبی وارد بازار میشود.
راههای تشخیص برنج تازه از کهنه
برای اینکه بتوانید برنج تازه را از برنج کهنه تشخیص دهید، باید مواردی را رعایت کنید. از جمله این موارد:
۱- عطر و طعم برنج
عطر و طعم برنج یکی از راههای تشخیص برنج تازه از کهنه است. برنج خوب ایرانی طعم و عطر خوبی دارد و این ویژگی باعث شده تا آن را از برنجهای برنجهای خارجی و کم کیفیت متمایز کند. برای تشخیص این نوع برنج، مقداری از آن را در بین دو کف دستتان قرار دهید و آن را رها کنید، باید در این حین بوی خوش آن به مشامتان برسد.
البته بعضی از سود جویان، با ریختن مقداری از برنجهای اصیل در برنجهای بیکیفیت، باعث به اشتباه افتادن شما میشوند. برای تشخیص این حیله باید شما چند دانه از آن را بردارید و به آن فوت کنید تا از گرد برنج آن خلاص شوید. سپس آن چند دانه را داخل دهان خود بگذارید. اگر طعم خوب و مطبوعی نداشت، برنج خوبی نیست.
۲- رطوبت داشتن برنج
رطوبت داشتن برنج، یکی دیگر از راههای تشخیص برنجتازه از کهنه است. برنج تازه به این دلیل که از شالیزار به تازگی برداشته شده، از رطوبت نسبتاً بالایی برخوردار است. همچنین درصد آمیلوز آن خیلی بالاتر از برنج کهنه میباشد. دلیل شفته شدن برنج نو و تازه نیز به خاطر آمیلوز موجود در برنج است.
همچنین باعث میشود برنج به هم بچسبد و اگر میزان آمیلوز بسیار باشد، موجب شفته شدن و چسبیدن بیشتر برنج خواهد شد. هر چه برنج کهنهتر باشد درصد آمیلوز پایین تری در آن موجود است و نیز از کیفیت پخت بالاتری برخوردار است.
۳- یکدست بودن برنج
یکی دیگر از از راههای تشخیص، یکدست بودن برنج است. دانههای یک برنج مرغوب و تازه، کامل است و نیم دانه و خرده ندارد. هر چه دانههای برنج کاملتر باشد، برنجتان با کیفیتتر است.
۴- ظاهر برنج
ظاهر برنج، یکی دیگر از راههای تشخیص است. برنج نو و تازه شکل ظاهری شفاف و بلوری دارد. اما این در حالی است که برنج کهنه ظاهری کدر و نیمه بلوری دارد. همچنین برنج مرغوب تازه نسبت به برنج کهنه درخشان تر است.
۵- قیمت برنج
قیمت برنج نیز، یکی دیگر از راههای تشخیص میباشد. برنج تازه قیمت کمتری از برنج کهنه دارد و قیمت برنج کهنه بیشتر است.
نحوه آبکش کردن برنج تازه
بهترین حالت پخت و طبخ این نوع برنج به این صورت است که دانههای برنج در حال جوشیدن را به حالت کمی نیم پز آن را آبکش کنید. سپس بعد از آبکش کردن آن، اجازه دهید برنجتان بدون دم کنی دم بکشد.
بعد از آن، به محض به بخار افتادن برنج درب قابلمه را بردارید تا بخار خارج شود. سپس دم کنی را بگذارید تا به صورت کامل برنج دم بکشد. اگر به این شیوه برنجتان را طبخ کنید، برنجتان شفته نمیشود و همچنین مغز پخت نیز میشود.
کشت اول مقوی تر است یا کشت دوم؟
اگر ملاک تان عطر و بوی برنج است، برنج کشت دوم بخرید. به این دلیل که نسبت به برنج کشت اول از عطر و بوی بیشتری برخوردار است. کشت اول برنج در فروردین ماه و برداشت آن نیز در مرداد است. اما کشت دوم برنج در فصل پاییز و آبان انجام میشود. به این دلیل که کشت دوم از کشت اول بیشتر طول میکشد و همچنین کشت دوم از باران پاییزی و آفتابش استفاده میکند، از سلامت و عطر و طعم بیشتری برخوردار است. البته لازم به ذکر است که این نوع کشت قیمت بالاتری نسبت به کشت اول دارد.
روشهای تشخیص برنج اصل
- برنج ایرانی را خیس کنید. اگر بعد از گذشت ۴ الی ۵ روز برنجتان کپک زد، اصل است. اما اگر کپک نزد، غیر اصل است.
- برنج اصل و مرغوب ایرانی را اگر روی آتش بگیرید برشته میشود. اما برنج خارجی آتش میگیرد و دود میکند.
- همچنین برای اطمینان میتوانید، مقداری برنج را داخل شیشهای بزارید و در معرض نور خورشید قرار دهید. اگر برنج شما کپک زد، برنج اصل است.
- مقداری برنج را داخل آب بریزید. اگر برنج درون ظرف آب ته نشین شد این برنج، برنج اصل ایرانی است.
خرید برنج
برای خرید انواع برنجهای ایرانی و پاکستانی، سعی کنید به فروشگاهها و مراکز خرید معتبری مراجعه کنید. همچنین اگر قصد خرید اینترنتی برنج را دارید، میتوانید فروشگاه مشهد برنج را برای خرید خود انتخاب کنید. این فروشگاه بهترین و باکیفیت ترین برنجها را در اختیار مشتریان خود میگذارد تا از خرید خود مطمئن و راضی باشند.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی برنج تازه و تشخیصش از برنج کهنه پرداختیم. همانطور که گفته شد، برنج نو و تازه از رطوبت بالایی برخوردار است که برای پخت و نگهداریاش، با مشکل رو به رو هستیم. اما برنج کهنه به علت خشک بودن آن به هنگام پخت به خوبی قد میکشد و شفته نمیشود.
بهترین روش نگهداری برنج
برنج به عنوان یکی از اقلامی است که در فرهنگ ما استفاده از حداقل یک وعده غذایی در طول روز هر ایرانی است؛ بنابراین در کشور ما حجم زیادی از برنج خریداری و مصرف میشود؛ در نتیجه بعد از خرید برنج باید بهترین روش نگهداری برنج را در نظر داشته باشید، خصوصاً اگر برنج شما تازه باشد. رعایت شرایط نگهداری برنج طول عمر استاندارد آن را افزایش میدهد، مخصوصاً برنجهای ایرانی که در بهترین شرایط آبوهوایی تولید میشود.
برنج ایرانی همچنین از خاک خوب و حاصلخیز تغذیه میکند که تأثیر بسیار بالایی بر روی کیفیت برنج دارد. روشهای نگهداری از برنج در خانه برای حفظ کیفیت این ماده غذایی بسیار حائز اهمیت هستند. این روشهای ساده، در مورد برنج خام و پخته متفاوت است. در ادامه چند مورد از بهترین روش نگهداری برنج را شرح میدهیم.
شرایط نگهداری صحیح برنج
یک تصور غلط در مورد نحوه نگهداری برنج این است که میتوان آن را بدون هیچ محدودیتی در آشپزخانه نگهداری کرد یا اینکه تا چند روز پس از پخت برنج، آن را میتوان در یخچال قرار داد و بعد استفاده کرد، اما اینطور نیست! نگهداری از برنج نیازمند رعایت نکات و اصول خاصی است، برنج کهنه طول عمر کمتری دارد و باید در نگهداری آنها حساسیت بیشتری به خرج دهید، اما نگهداری اصولی برنج کهنه و تازه با هم فرقی ندارد. هر ماده غذایی روش نگهداری خاص خودش را دارد که از لحظهٔ خرید تا به هنگام پخت باید به همه موارد باید توجه کنید. از جمله این موارد:
۱- با توجه به نیاز ماهانهتان خرید کنید
اولین مورد از موارد بهترین روش نگهداری برنج، خرید تدریجی برنج است. توجه داشته باشید که برنج را برای دوره زمانی کوتاهی و بر حسب نیاز خانواده خود خرید کنید. اگر مقدار زیادی برنج در خانه نگهداری کنید، احتمال خراب شدن آن بسیار زیاد است و کیفیتشان را هم از دست میدهند. شرایط نگهداری برنج در محیط خانه و انبارهای بزرگ با هم فرق بسیاری دارد و متفاوت است.
۲- برنج را مکانی خنک و خشک نگهداری کنید
قراردادن برنج در مکان خشک و خنک، یکی دیگر از موارد بهترین روش نگهداری برنج است. برنج را باید در مکانی نگهداری کنید که خشک باشد و رطوبتی در آنجا وجود نداشته باشد. همچنین توجه داشته باشید که مکان نگهداری خنک نیز باشد، زیرا گرما باعث کرم زدن و خراب شدن برنج میشود. میتوانید از یک تهویه در مکانی که برنج را میخواهید نگهداری کنید، استفاده کنید.
۳- برنج تان را دور از حشرات نگهداری کنید
به این دلیل که برنج در مزرعه کشت میشود، از نگرانیهای نگهداری طولانی مدت آن، آفت زدن برنج است. دور نگه داشتن برنج از حشرات نیز، یکی دیگر از موارد بهترین روش نگهداری برنج است. برخلاف سایر مواد غذایی برنج را باید در معرض هوا قرارداد، به این دلیل که از فاسد شدن آن جلوگیری میکند. به این نکته توجه کنید که اگر برنج را در ظروف دربسته قرار دهید و انبار کنید، موجب آفات زدن برنج و تولیدمثل حشرات در آن میشود.
۴- کیسه برنج از سطح زمین فاصله داشته باشد
فاصله داشتن ظرف یا کیسه برنج از سطح زمین و دیوار، یکی دیگر از موارد بهترین روش نگهداری برنج است. به این دلیل که حتی به میزان بسیار کمی هم رطوبت از سطح زمین خارج میشود، باید توجه داشته باشید که فاصله آن را حفظ کنید تا مقدار کم این رطوبت توسط کیسه برنج جذب نشود. همچنین باید فاصله کیسه برنج را از دیوار هم رعایت کنید تا حشرات راهی به درون آن نداشته باشند و جریان هوا نیز به راحتی رد و بدل شود.
۵- ظروف نگهداری از برنج را تهیه کنید
ظروف پلاستیکی، یکی دیگر از موارد بهترین روش نگهداری برنج است. ظروف پلاستیکی به این دلیل که درب محکمی ندارند و جریان هوا را به اندازه کافی برای برنج فراهم میکند، برای نگهداری برنج کاربرد خوبی دارد. اما اگر ظرف مخصوص برای نگهداری برنج نداشته باشید، میتوانید یک جذب کننده اکسیژن درون ظرف قرار دهید. بعضی از این جذب کنندهها مخصوص غذاهای مرطوب و بعضی دیگر مخصوص غذاهای خشک است؛ بنابراین قبل از خرید آنها، از کاربرد آن برای برنج مطمئن شوید.
۵- پاک سازی و ضد عفونی کردن ظروف برنج اهیمت بسیاری دارند
تمیز کردن ظروف نگهداری برنج، یکی دیگر از موارد بهترین روش نگهداری برنج است. برنج انبار شده اکسیژن بسیاری جذب میکند، مخصوصاً اگر در ظروف بستهای باشد که با یک جذب کننده اکسیژن نگهداری شود؛ بنابراین ظرف تمیز و تمیزکردن ظرف اگر در مدت طولانی قصد نگهداری دارید، مهم است. اگر برنج در بهترین شرایط هم نگهداری شود، بدون رعایت این موضوع، کیفیت برنج پایین میآید.
برای مطالعه مقاله با انواع برنج در دنیا آشنا شوید کلیک کنید.
۶- کیسه برنج دور از نور خورشید نگهداری شود
دور نگه داشتن برنج از نور خورشید نیز، یکی دیگر از موارد بهترین روش نگهداری برنج است. در واقع نور خورشید باعث پایین آمدن کیفیت برنج، خراب شدن برنج و خرد شدن دانههای آن میشود.
روشهای نگهداری برای برنج پخته شده
پیش از اینکه روشهای نگهداری برای برنج پخته شده را بگوییم، این نکته را به خاطر بسپارید که تا جایی که امکان دارد، برنج را به اندازه یک الی دو وعده غذایی پخت کنید تا بیش از یک روز نیاز به نگهداری نداشته باشد. اما در صورتی که باید برنج را به مقدار زیاد طبخ کنید، نکات زیر را رعایت کنید:
۱- ظرف مناسب برای نگهداری برنج پخته شده
ظرف مناسب برای نگهداری برنج پخته شده، یکی از موارد بهترین روش نگهداری برنج است. برنج پخته شده هم مانند برنج خام، به ظرفی مناسب نیاز دارد، اما ظرفی که برای نگهداری استفاده میکنید باید کمترین نفوذ هوا را داشته باشد. همچنین توجه داشته باشید که برنج پخته را در مدت زمان طولانی بیرون از یخچال نمیتوان نگهداری کرد.
۲- نگهداری در یخچال
نکته دیگری که در نگهداری برنج پخته شده باید به آن توجه کنید این است که پس از طبخ برنج تا دو روز میتوان آن را در یخچال نگهداری کرد. اگر پس از این مدت برنج مجدداً گرم شود، دو روز دیگر نیز میتوانید برنج را در یخچال نگهداری کنید. البته در نظر داشته باشید که پس از این مدت، امکان دارد طعم برنج تغییر پیدا کند.
۳- نگهداری از برنج پخته شده در فریزر
بعد از اینکه برنج را طبخ کردید، صبر کنید تا ابتدا کاملاً خنک شود، سپس میتوانید آن را به مدت دو ماه در فریزر نگهداری کنید.
نکاتی در رابطه با نگهداری برنج با قرص برنج
برای نگهداری برنج با استفاده از قرص برنج باید به نکاتی حتماً توجه داشته باشید. از جمله:
- اولین نکته اینکه قرص برنج را در یک دستمال کاغذی بگذارید و آن را بپیچانید تا با برنج تماس مستقیم نداشته باشد.
- توجه داشته باشید که اگر قرص در برنج پودر شود، خطرناک است و باید برنج را دور بریزید.
- دقت کنید که در شرایط نگهداری برنج، استفاده از قرص برنج آخرین گزینه است.
خرید برنج
اگر قصد دارید برای خرید برنج پاکستانی به صورت اینترنتی اقدام کنید، میتوانید فروشگاه مشهد برنج را برای خرید خود انتخاب کنید. فروشگاه اینترنتی مشهد برنج با ارائه بهترین و باکیفیت ترین انواع برنجها، مستقیم و بدون واسطه محصولات مرغوب و مقرون به صرفه را به دست شما میرساند و میتوانید با خیالی آسوده از این فروشگاه خرید کنید.
سخن پایانی
در این مقاله چند مورد از بهترین روش نگهداری برنج را برایتان توضیح دادیم. همچنین روشهایی را برای نگهداری برنج خام برای جلوگیری از فاسد شدن آن و آفات و… شرح دادیم. علاوه بر آن اصول نگهداری از برنج پخته شده را نیز عنوان و بررسی کردیم. اگر میخواهید کیفیت برنجتان پایین نیاید، نکات گفته شده در این مقاله را رعایت کنید.
چه فروشگاهی را برای خرید اینترنتی برنج انتخاب کنیم؟
یکی از مهم ترین غلات در دنیا برنج میباشد. این ماده غذایی ارزشمند غذای نیمی از مردم جهان را شامل میشود. برنج در اکثر کشورهای دنیا کشت میشود و هر کشور با توجه به آب و هوا و حاصل خیزی خاک دارای برنج مخصوص به خود است. کشورهای ایران، پاکستان، تایلند و هند در تولید برنج مرغوب و باکیفیت پیشگام بوده و هستند و لازم است تا خرید اینترنتی برنج را در دستورالعمل کارهای خود قرار دهند..
این ماده غذایی پرمصرف، خواص مفیدی برای بدن و سلامتی بدن دارد. درصورتی که جامعه و عموم مردم بر این باورند که خاصیت چاق کنندگی دارد. برنج اگر به صورت صحیح پخت شود و به صورت متعادل مصرف شود، میتواند یکی از سالم ترین غذاها باشد. خرید اینترنتي برنج پاکستانی از فروشگاههای آنلاین برنج در دنیای امروز روز به روز مناسب تر و به صرفه تر از گذشته شده است و این امکان را به مشتری و خریدار میدهد تا برنجها را از لحاظ کیفیت و قیمت با هم مقایسه کنند. در ادامه نکات مهمی را در رابطه با خرید اینترنتی برنج از فروشگاههای معتبر عنوان و بررسی میکنیم.
فروشگاه آنلاین برنج چیست؟
فروشگاه آنلاین برنج در واقع یک ابزار برای خرید اینترنتی برنج است که به فروشنده این اجازه را میدهد که به صورت مستقیم، محصولات برنج خود را به مشتری ارائه دهد. مشتریها و خریدارها میتوانند محصول مورد نظر خود را به صورت مجازی، از طریق صفحه مشخصات محصول انتخاب کنند. فروشگاه آنلاین برنج برای مشتریان خود امکان جستجو در بین محصولات برای یافتن نوع مشخص، اقلام خاص و یا برندی از محصول را فراهم میکند. برای استفاده از فروشگاه اینترنتی برنج مسلماً امکان دسترسی به اینترنت، یک روش پرداخت جهت تکمیل فرآیند خرید ضروری است.
در این نوع فروشگاهها، فروشنده لیست مشخصات برنج و قیمت برنج خود را در سایت قرار میدهد و مشتری پس از مراجعه به این سایت و مطالعه مشخصات و ویژگیهای برنج، نسبت به ثبت سفارش خرید اینترنتی برنج از فروشگاه آنلاین برنج اقدام میکند. این سفارشها پس از بررسی و تأیید نهایی توسط مسئولان سایت با توجه به نوع کالا، وزن و حجم آن توسط پیک موتوری، باربری و یا پست به آدرس سفارش دهنده ارسال میشود و وجه کالا به روشهای مختلف قابل پرداخت میباشد.
شیوه پرداخت وجه در خرید اینترنتي محصولات برنج
۱- پرداخت از طریق خود سایتهای فروشگاه برنج
امروزه برای خرید اینترنتی برنج روش پرداخت، تفاوت بسیار زیادی نسبت به ۵ سال گذشته کرده است. در شیوه جدید تنها کافی است تصمیم به خرید کالایی بگیرید و بعد از انتخاب آن محصول از یکی از سایتها و انتقال به درگاه بانک مورد نظر مبلغ کالا را بپردازید و محصول مورد نظر خود را دم در منزلتان تحویل بگیرید. این نوع شیوه پرداخت، آسانتر از سفرهای درون شهری برای خرید یک کالا به نظر میآید.
برای مطالعه مقاله 5 نکته که باید درباره برنج دودی بدانید کلیک کنید.
۲- پرداخت از طریق اپلیکیشنها و یا عابربانکها در سطح شهر
روش دوم برای پرداخت در این فروشگاههای اینترنتی برنج به وسیله ابزارهای پرداخت الکترونیک مانند اپلیکیشها و عابر بانکهای در سطح شهر قابل پرداخت است. البته فروشگاههای اینترنتی محلی محصولات برنج معمولاً قابلیت تحویل پول در هنگام دریافت کالا را نیز دارند، ولی در خرید اینترنتی برنج از طریق فروشگاههای جهانی معمولاً چنین امکانی فراهم نیست.
در فروش اینترنتی برنج معمولاً ابتدا باید اعتماد مشتری جلب شود تا به موفقیت دست یابند. در واقع بهترین قیمت همراه با کیفیت عرضه باید واقعی باشد. زیرا مشتریان در فضای مجازی به راحتی هر فروشگاهی را با دیگران مقایسه میکنند و تا به آن اطمینان نکنند دست به خرید نمیزنند.
سبد خرید فروشگاههای آنلاین برنج چیست؟
فروشگاه آنلاین برنج هم مانند سوپر مارکتها سبد خرید دارند. سبد خرید یا Cart یک ویژگی نرم افزاری است که تقریباً در اکثر فروشگاههای خرید اینترنتی برنج دنیا وجود دارد. عملکرد سبد خرید در فروش اینترنتی برنج دقیقاً مانند سبد خرید فروشگاههای واقعی است. یعنی این که شما میتوانید هر محصولی را که از برندهای مختلف برنج میخواهید به سبد خریدتان اضافه کنید.
کار کردن با سبد خرید نیز بسیار ساده است. به طور معمول در لیست محصولات برنج و در صفحه اطلاعات محصول یک دکمه وجود دارد با عنوان (افزودن به سبد خرید) یا Add to cart)) که وقتی روی این دکمه کلیک میکنید، محصول مورد نظر به صورت خودکار و یا اتومات به سبد خریدتان اضافه میشود.
نماد اعتماد الکترونیکی فروش اینترنتی برنج
نماد اعتماد الکترونیکی در واقع یک گواهینامه دیجیتال است که از طرف وزارت صنعت و معدن جمهوری اسلامی ایران صادر میشود. مراحل گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی کار بسیار سختی است و برای به دست آوردن این نماد، نیاز به شرایط خاص و مدارکی دارد. پس اگر فروشگاهی نماد اعتماد الکترونیکی داشته باشد، برای خرید محصولات قابل اعتماد است. همچنین با تعداد ستارهها نماد اعتماد الکترونیکی اعتبار سنجی میشود. نماد تک ستاره و دو ستاره وجود دارد که نماد دو ستاره بالاترین گواهینمامه برای خرید اینترنتی برنج میباشد.
راهنمای خرید اینترنتي برنج
در این قسمت چند مورد از نکات مهمی را که در هنگام خرید اینترنتی محصولات برنج باید به آنها توجه کنید، بررسی میکنیم:
۱- کیفیت برنج
اولین مورد از نکات مهمی که باید برای خرید برنج به آن توجه کنید، کیفیت برنج است. خیلی از برنجها کیفیت خوبی را ندارند. دقت کنید برنجی را که خریداری کردید هنگام تحویل باید به صورت یک دست، خالص و معطر و مرغوب باشد.
۲- قیمت برنج
قیمت برنجهای ایرانی و خارجی متفاوت است. برای خرید برنج به صورت اینترنتی لازم است که به عواملی مثل بوجاری شدن یا نشدن برنج دقت کنید. محل کشت برنج نیز، از عوامل تعیینکننده قیمت است. معمولاً برنجهایی که در استانهای شمالی کشت میشوند، به دلیل کیفیت آب و هوای خوب گران تر از سایر نقاط هستند. زمان خرید برنج یکی دیگر از عوامل تعیینکننده قیمت برنج است. در واقع برنج در هر فصلی ممکن است قیمت خودش را داشته باشد.
۳- معتبر بودن فروشگاه آنلاین
از دیگر نکاتی که در هنگام خرید برنج به صورت اینترنتی باید به آن توجه بسیاری داشته باشید، معتبر بودن آن فروشگاه است. همان طور که در قسمت بالا نیز اشاره کردیم، فروشگاههای اینترنتی معتبر باید دارای نماد اعتماد الکترونیک باشند. و در اعتبار سنجی امتیاز بالایی را داشته باشند.
خرید اینترنتی برنج
اگر قصد خرید اینترنتی برنج را دارید، میتوانید فروشگاه اینترنتی مشهد برنج را برای خرید خود انتخاب کنید. فروشگاه مشهد برنج یکی از فروشگاههای معتبر آنلاین برنج است که مرغوب ترین و باکیفیت ترین انواع برنجها را، بدون واسطه و مستقیم به دست شما میرساند و میتوانید با خیالی آسوده از این فروشگاه خرید کنید.
سخن پایانی
در این مقاله مراحل خرید اینترنتی برنج را از فروشگاههای معتبر آنلاین بررسی کردیم. همچنین نکاتی را در هنگام خرید اینترنتی محصول برنج نیز، عنوان کردیم. اگر قصد دارید به صورت اینترنتی و از فروشگاههای آنلاین برنج خریداری کنید، حتماً نکات گفته شده را رعایت کنید.
آخرین دیدگاهها