در بیشتر مهمانیها و مجالس، یکی از غذاهای اصلی برنج است و قد کشیدن آن و داشتن ظاهری مجلسی، دغدغهای است که همیشه در مورد تهیه برنج وجود دارد. در واقع این موضوع که برنج به خوبی قد بکشد و در عین نرم بودنش، ظاهری مناسب نیز باید داشته باشد و ریز، شکسته، وا رفته و شفته و… نباشد.
شاید در ظاهر دم کردن برنج کار بسیار راحتی باشد اما پخت برنجی که هم به خوبی قد بکشد، ظاهری شکسته نداشته باشد، دانههای آن به هم نچسبد و نرم و قابل خوردن باشد، کار آسانی نیست. در این مقاله میخواهیم 5 مورد از نکات قد کشیدن برنج پاکستانی را و فوت و فنهای پخت آن را برایتان توضیح و شرح دهیم.
نکاتی که برای پخت و قد کشیدن برنج باید رعایت کنید
برنجی که میخواهید طبخ کنید اگر میخواهید دانههای قد کشیدهای داشته باشد و درعین حال خوش خوراک و نرم نیز باشد، به این 5 مورد از نکات زیر توجه کنید.
1- برنج را بخیسانید
اولین نکته از نکات قد کشیدن برنج این است که اگر میخواهید برنجی دانه دانه و قد کشیده داشته باشید و همچنین برنجتان حجم خوبی داشته باشد و بعد از پخت، نرم و قابل خوردن نیز باشد، حداقل 1 تا 2 ساعت پیش از پخت برنج آن را حتماً خیس کنید و در یک ظرف مناسب بریزید. سپس روی برنج آب بریزید تا هنگامی که آب 2 تا 3 سانت بالاتر از سطح برنج بیاید. همچنین اگر میخواهید برنجتان طعم بگیرد و نشکند نیز به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق چای خوری نمک به آب اضافه کنید.
2- به میزان حرارت و شعله آن توجه کنید
دومین نکته از نکات قد کشیدن برنج، این است که در هنگامی که برنج در حال پخت است، بسیار مهم است که شعله زیر آن متناسب با سایز قابلمه و حجم برنج باشد تا برنج به موقع و با حرارت مناسب بپزد. اگر شعله نسبت به سایز قابلمه و حجم برنج خیلی کم باشد، مدت زمان طولانی تری میبرد تا برنج به مرحله آبکش کردن برسد و در این حالت هم برنج حالت وا رفته و کتهای به خود میگیرد.
3- آب سرد روی برنج بریزید
سومین نکته از نکات قد کشیدن برنج، این است که اگر میخواهید برنج خوب قد بکشد، زمانی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید. همچنین از دیگر نکات قد کشیدن برنج که باید آن را رعایت کنید این است که قابلمهای که برای پخت برنج استفاده میکنید باید بزرگ باشد تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.
علاوه بر نکات گفته شده، هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا علاوه بر اینکه خوب قد بکشد، خوش پخت هم شود. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که موقع آبکش کردن برنج روی برنج آب سرد نریزید، به این دلیل که به برنج شوک وارد میکند و جلوی ادامه قد کشیدن آن را میگیرد.
4- به موقع برنج را دم کنید
نکته چهارم از نکات قد کشیدن برنج که باید به آن توجه کنید این است که به موقع برنج را دم کنید. بعضی از افراد پس از آبکش کردن برنج آن را در صافی به حال خود رها میکنند و بعد از اینکه دقایق طولانی گذشت، برای دم انداختن به سراغ آن میروند. هنگامی که برنج بیش از زمان لازم در صافی بماند، خشک و سرد میشود و در زمان پخت حالت جیر و پلاستیکی دارد و علاوه این به خوبی قد نمیکشد و در واقع و به زبان عامیانه برنج از دم خواهد افتاد.
بنابراین از نکات قد کشیدن برنج که مهم هم است و باید آن را رعایت کنید، این موضوع است که بعد از آبکش کردن برنج و وقتی که آب اضافی برنج به خوبی گرفته شد، به طور میانگین 5 دقیقه طول میکشد که برنج را دم کنید و اجازه ندهید که برنج در صافی خشک و سرد شود.
5- در قابلمه را باز نکنید
نکته آخر از نکات قد کشیدن برنج که باید رعایت کنید این است که اگر میخواهید برنجی دانه بلند و مجلسی و خوش پخت داشته باشید، پس از دم انداختن برنج در 20 تا 25 دقیقه ابتدایی پخت برنج به هیچ وجه در قابلمه را باز نکنید. به طور معمول پخت اصلی برنج 15 دقیقه بعد از اینکه شما برنج را دم انداختید است و در فاصله بین 15 تا 30 دقیقه ابتدای پخت، برنج شروع به دم شدن و قد کشیدن میکند.
اگر در این فاصله شما به طور مدام در قابلمه را باز کنید بخار قابلمه خالی میشود و همچنین برنج سرد میشود و به اصطلاحی از دم میافتد و دیگر نباید انتظار یک برنج قد کشیده را داشته باشید. از نکات قد کشیدن برنج این موضوع بسیار مهم است و هنگامی که برنج را دم میکنید 3 تا 5 دقیقه ابتدایی شعله گاز را روی حرارت بالا تنظیم کنید تا برنج بخار کند و پس از این که شعله را تنظیم کردید، حرارت آن را نیز کم کنید و ترجیحاً از شعله پخش کن استفاده کنید تا برنج به آرامی دم بکشد و دیگر نگران سوختن برنج هم نباشید.
برای خواندن مقاله فوت و فن برنج کته کلیک کنید.
نکات قد کشیدن برنج کتهای
- برنج کته را با آب گرم خوب بشویید تا آب آن نسبتاً شفاف شود و نشاسته اضافی آن نیز شسته شود.
- مورد دیگر برای اینکه برنج کتهای تان قد بکشد، این است که حداقل یک ساعت پیش از پخت برنج، آن را با آب نسبتاً داغ خیس کنید.
- اگر میخواهید برنج کته دانهای شود و به خوبی قد بکشد، باید تا زمانی که آب برنج نسبتاً کشیده شده و برنج در حال حفره حفره شدن است آن را با حرارت بالا بپزید.
- پس از کشیده شدن آب کته چند عدد برنج را تست کنید و در صورتی که نرم و به اصطلاح کمی زنده بود در قابلمه را ببندید و شعله آن را نیز کم کنید.
- اگر برنج کتهای هنگام کشیده شدن آب بیش از حد نرم بود شعله را کم کنید اما درب آن را تا زمانی که سطح برنج حالت خشکی گرفت نبندید.
خرید برنج
برای خرید انواع برنجها سعی کنید که به سراغ مراکز خرید و فروشگاههای معتبری بروید که مطمئن باشید محصولات خوب و مرغوبی را در اختیارتان میگذارند. فروشگاه اینترنتی مشهد برنج با ارائه بهترین و باکیفیت ترین انواع برنجها، بدون واسطه و مستقیم محصولات را به دست شما میرساند و میتوانید با خیالی آسوده از این فروشگاه خرید کنید.
سخن پایانی
ما در این مقاله 5 مورد از نکات قد کشیدن برنج را برایتان توضیح دادیم. علاوه بر این نکاتی را برای قد کشیدن برنج کتهای نیز گفتیم. اگر میخواهید برنجی که پخت میکنید بسیار خوش پخت باشد و همچنین به خوبی نیز قد بکشد و دانهای باشد، نکاتی که در این مقاله گفتیم را رعایت کنید.