آشنایی بیشتر با چای کله مورچه ای

مشهد برنجمشهد برنج
413 بازدید
چای کله مورچه ای

چای کله مورچه ای یا چای باروتی یکی از انواع چای سیاه است. یک فنجان چای کله مورچه ای به دلیل کافئین بالا در وعده صبحانه می‌تواند انرژی و شادابی لازم برای کل روز را برای شما فراهم کند. ویژگی چای بی نظیر کله مورچه ای نسبت به دیگر انواع چای، طعم قوی‌تر آن است. خواص چای با کیفیت کله مورچه ای به دلیل داشتن کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کافئین بالا مثال‌زدنی است و جایگاه خاص خود را بازار چای پیدا کرده است.

در ادامه مطلب از مشهد برنج با چای کله مورچه‌ای و خواص چای با کیفیت کله مورچه ای آشنا خواهیم شد و به بررسی روش‌های تولید چای خواهیم پرداخت.

چای ایرانی؛ نوشیدنی محبوب و دلپذیر

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها است. در واقع بسیاری چای را دومین نوشیدنی محبوب بعد از آب می‌دانند. همچنین چای سیاه یکی از اجزای جدانشدنی محافل و دورهمی‌های ایرانیان است. نوشیدن یک فنجان چای داغ سطح انرژی فرد را بالا برده و خستگی را از تنش بیرون می‌کند. همچنین به دلیل داشتن میزان کافئین بالا باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. البته بهترین زمان مصرف چای دو ساعت بعد از غذا است تا برای جذب آهن مشکلی ایجاد نشود و خطر ابتلا به کم‌خونی ناشی از فقر آهن کاهش یابد.

چای کله مورچه ای

چای سی تی سی یا چای کله مورچه ای به‌خاطر شکل ظاهری آن به این نام معروف است. همچنین از این چای با عنوان چای باروتی نیز یاد می‌شود. روش سی تی سی  یکی از روش‌های نوین پردازش برگ‌های چای است. سی تی سی (CTC) مخفف سه واژه خردکردن (Crush)، گسستن (Tear) و پیچیدن (Curl) است که شامل مراحلی است که روی برگ‌های چای برای فراوری انجام می‌شود. چای کله مورچه‌ای در واقع یکی از زیرمجموعه‌های چای سیاه است.

امروزه به دلیل نیاز و تقاضای بازار به افزایش تنوع محصولات، تولیدکنندگان چای نیز به سمت تولید محصولات متنوع گرایش پیدا کرده‌اند. چای کله مورچه‌ای یکی از این محصولات است که برای پاسخ به نیاز بازار تولید و در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد. خواص چای با کیفیت کله مورچه ای نیز جایگاه آن را در بین مصرف‌کنندگان این نوع چای تثبیت کرده است.

روش‌های تولید چای

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی ‌های گرم بین ایرانیان است و در محافل مختلف آن‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. چای سیاه به دو روش تولید می‌شود: روش سنتی و روش سی تی سی. روش سنتی شامل پنج مرحله و روش سی تی سی شامل سه مرحله است که در ادامه مختصرا به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

 1. روش سنتی

روش سنتی شامل 5 مرحله است که عبارت‌اند از:

برداشت

گرفتن رطوبت

ورز دادن برگ‌ها

حرارت‌دهی

اکسیداسیون

روش سنتی به روش ارتودکس نیز شناخته می‌شود. چایی که به روش سنتی تهیه می‌شود، به دلیل سختی فراوری نسبت به چای‌های تولیدی کارخانجات قیمت بالاتری دارد.

2. روش سی تی سی (CTC)؛ چای کله مورچه‌ای

روش سی تی سی شامل 3 مرحله است که عبارت‌اند از: بریدن، پاره‌کردن، گرد کردن. در این روش به دلیل شباهت ظاهری چای فراوری شده به کله مورچه، این چای را چای کله مورچه ای می‌نامند. منشا پیدایش چای باروتی یا کله مورچه ای به شهر آسام هندوستان برمی‌گردد که چای بسیار مرغوبی در آنجا کاشت می‌شده است. در روش سی تی سی برگ‌های سبز گیاه چای در کارخانه تحت فرایندهای مختلف از جمله فشرده‌شدن، خشک‌شدن، خردشدن و پیچیدن قرار می‌گیرند. تحت‌فشار زیاد و حرارت بالا جمع می‌شوند و حالتی شبیه کله مورچه به خود می‌گیرند.

ویژگی چای بی نظیر کله مورچه ای

چای کله مورچه‌ای یک چای ریز، یک‌دست و گلوله‌ای شکل است که ویژگی‌های خاص خود را دارد. در زیر به برخی از این ویژگی‌ها اشاره شده است:

  • دم‌کشیدن سریع‌تر در عرض 3 تا 5 دقیقه
  • غلیظ بودن
  • عطروطعم تلخ و گس
  • انجام اکسیداسیون در هنگام تولید
  • عطروطعم قوی
  • رنگ‌دهی سریع و کیفیت بالا
  • برای دم‌کردن نیاز به مقدار کمتری چای خشک است

یکی از نکات مهم خرید چای ایرانی توجه به این نکته است که چای ایرانی بدون هر گونه افزودنی و رنگ و اسانس مصنوعی تهیه می‌شود و این موضوع یکی از دلایل برتری چای ایرانی نسبت به چای خارجی است. افزودن رنگ و اسانس به چای باعث بروز بیماری در افراد می‌شود و سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازد. در نتیجه انتخاب یک چای با کیفیت گامی است که فرد در جهت حفظ سلامتی خود برمی‌دارد و بسیار ضروری و مهم است.

خواص چای با کیفیت کله مورچه ای

چای کله مورچه‌ای خواص بی‌نظیری برای سلامتی دارد. برخی از این خواص عبارت‌اند از:

  • داشتن مقادیر بالای منیزیم، پتاسیم، سدیم
  • بالابودن مقدار کافئین
  • کاهش چربی و وزن
  • مقابله با سرطان به دلیل داشتن مقادیر آنتی‌اکسیدان بالا
  • کاهش ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی
  • کاهش فشارخون
  • تنظیم و تسهیل گوارش و رفع سنگینی معده
  • کمک به کلیه برای دفع بهتر سموم
  • رفع خستگی و افزایش سطح انرژی بدن
  • ایجاد نشاط و شادابی
خواص چای با کیفیت کله مورچه ای

چای کله مورچه ای هم به‌صورت فله و هم در بسته‌بندی چند کیلویی به فروش می‌رسد. همچنین برای تهیه چای کیسه‌ای نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد. طب سنتی چای کله مورچه‌ای را به دلیل نداشتن مواد افزودنی و اسانس‌های شیمیایی مورد تایید قرار می‌دهد. با وجود متفاوت‌بودن شکل ظاهری چای کله مورچه‌ای با دیگر انواع چای سیاه خواص آن در بسیاری جهات با انواع دیگر چای مشابه است.

نکته مهم و قابل‌توجه در مورد خرید چای کله مورچه‌ای این است که برخی افراد خاکه‌ها و ضایعات چای را پس از فراوری جمع‌آوری کرده و به‌عنوان چای کله مورچه‌ای به فروش می‌رسانند. پس داشتن آگاهی لازم جهت تشخیص چای مرغوب از غیرمرغوب یک نکته اساسی برای خرید چای محسوب می‌شود. خواص چای با کیفیت کله مورچه ای این چای را به یکی از انواع چای پرطرف‌دار و مرغوب تبدیل کرده است.

جمع‌بندی

چای کله مورچه ای یا چای باروتی که با روش سی تی سی تولید می‌شود، یکی از انواع چای سیاه است. خواص چای با کیفیت کله مورچه ای مانند عطرو‌طعم قوی و گس طرف‌داران زیادی را به این محصول جذب کرده است. ویژگی چای بی نظیر کله مورچه ‌ای علاوه بر شکل ظاهری متفاوت، غلظت بالا، طعم گس و تلخ آن است که موجب محبوبیت این نوع چای در بین عموم مردم شده است. خرید چای باکیفیت و خوش ‌عطروطعم باعث می‌شود که ضمن لذت بردن از طعم چای، به سلامتی شما نیز آسیبی وارد نشود.

مشهدبرنج مرجع فروش برنج، چای و خوار و بار با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت در شمال شرق کشور است و به‌صورت عمده‌فروشی و خرده‌فروشی هم به‌صورت حضوری و اینترنتی بخ مشتریان خود خدمات ارائه می دهد. فروشگاه اینترنتی مشهدبرنج  در کوتاه ترین زمان سفارش شما را ارسال می کند. با مشهد برنج لذت چشیدن طعم‌های باکیفیت و مطلوب را تجربه کنید.

دسته بندی آشنایی با انواع چای
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید
سبد خرید خالی است.
ورود به سایت