تفاوت چای سیاه با چای سبز؛ کدام چایی برای نوشیدن بهتر است؟

مشهد برنجمشهد برنج
786 بازدید
چای سیاه ارگانیک ایرانی

تفاوت چای سیاه با چای سبز در این است که چای سیاه تحت فرایند تخمیر قرار می‌گیرد؛ اما درباره‌ چای سبز این‌طور نیست. چای سبز نسبت به چای سیاه ارگانیک‌تر است و خواص فراوان‌تری هم دارد. نوشیدنی چای سبز فواید بسیاری برای بدن دارد. خاصیت چای سبز به‌عنوان یک ماده آنتی‌اکسیدان که به کاهش وزن نیز کمک می‌کند، منجر به محبوبیت روزافزون آن در نزد مردم شده است. در ادامه این مطلب از مشهد برنج خاصیت چای سبز و سیاه و مضرات آن دو و تفاوت چای سیاه با چای سبز را بررسی خواهیم کرد.

چای سبز چیست؟

چای سبز یکی از مرغوب‌ترین و باکیفیت‌ترین انواع چای است که سرشار از مواد مغذی است. این چای بر خلاف چای سیاه بدون طی فرایند تخمیر روانه بازار می‌شود. برای تولید چای سبز آن را در دیگ‌های بزرگ تفت می‌دهند. طبع نوشیدنی چای سبز سرد و خشک است و مصرف خرما یا کشمش همراه آن یا دم‌کردن آن با دارچین یا هل طبع آن را متعادل‌تر می‌کند.

چای سیاه چیست؟

در مبحث تفاوت چای سیاه با چای سبز آشنایی با ویژگی‌های چای سیاه بسیار کمک کننده است. چای سیاه نیز مانند چای سبز از برگ‌های گیاه کاملیا سینسیس به دست می‌آید که در طی فراوری تحت فرایند تخمیر قرار می‌گیرد و علت تیرگی برگ‌های چای سیاه نیز همین نکته است. این نوشیدنی محبوب عطروطعم قوی‌تری نسبت به چای سبز دارد. برای تهیه نوشیدنی چای سیاه مقداری از برگ چای را در آب جوش می‌ریزند و معمولا آن را دم می‌کنند تا نوشیدنی خوش‌رنگ و جذاب چای به دست آید.

شباهت خواص چای سبز و چای سیاه

علی‌رغم تفاوت‌ چای سیاه با چای سبز، هر دو خواص بی‌نظیر و مشابهی نیز دارند. در زیر به برخی از این خواص مشترک به‌اختصار اشاره خواهیم کرد.

  • مفید برای سلامت قلب
  • جلوگیری از سکته مغزی و بهبود عملکرد مغز
  • تقویت مو
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • حفظ سلامت استخوان
  • تسکین استرس و آرام خشی
  • پیشگیری از پارکینسون و آلزایمر
  • پیشگیری از بروز انواع سرطان
  • کمک به کاهش وزن و لاغری
  • تنظیم میزان قند خون
 نوشیدنی چای سبز

تفاوت چای سیاه با چای سبز

چای سبز یکی از مرغوب‌ترین و باکیفیت‌ترین انواع چای است که سرشار از مواد مغذی است. این چای بر خلاف چای سیاه بدون طی فرایند تخمیر روانه بازار می‌شود. تیره‌شدن برگ‌ها در اثر تخمیر باعث ایجاد عطروطعم قوی‌تر چای می‌شود. خواص چای سبز و چای سیاه بسیار به یکدیگر شبیه است. یک  تفاوت چای سیاه با چای سبز در این است که چای سبز آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد و می‌تواند باعث پیشگیری از سرطان شود. نوشیدن هر دو چای سبز و سیاه به‌دوراز افراط و زیاده‌روی برای سلامتی مفید است.

علی‌رغم تفاوت چای سیاه با چای سبز، هر دو خواص بی‌نظیری دارند و مصرف هر دو به میزان استاندارد توصیه می‌شود. چای سبز میزان آنتی‌اکسیدان قوی‌تری نسبت به چای سیاه دارد؛ اما کافئین موجود در چای سیاه بیشتر است. همچنین میزان آمینواسید ال -تیانین در چای سبز بیشتر است. این آمینواسید اثرات کافئین را کاهش می‌دهد و آرام‌بخش است.

هر دو چای سیاه و سبز حاوی ماده‌ای به نام تانن هستند که موجب کاهش جذب مواد معدنی می‌شود. استفاده زیاد از هر دو نوشیدنی چای سبز و سیاه به دلیل وجود تانن موجب تهوع و استفراغ می‌شود. در ادامه تفاوت های بین چای سیاه با چای سبز را بررسی می کنیم.

1. تفاوت چای سیاه با چای سبز؛ نحوه دم‌کردن

دم‌کردن چای سبز نیز با چای سیاه متفاوت است. برای دم‌کردن چای سبز، آب جوش را از روی شعله برداشته و 5 دقیقه به آن فرصت خنک‌شدن می‌دهیم. سپس این آب را به قوری حاوی مقدار معین و دلخواه چای سبز اضافه کرده و بدون قراردادن روی کتری یا سماور اجازه می‌دهیم تا بین 2 تا 8 دقیقه دم بکشد. پس از دم‌کشیدن نیز برگ‌های چای سبز را با صافی از نوشیدنی جدا می‌کنیم تا باعث تلخی آن نشود.

 برای دم‌کردن چای سیاه نیز پس از به جوش‌آمدن آب، آن را بر روی مقدار دلخواه چای سیاه در قوری می‌ریزند و بسته به نوع چای بین 10 تا 20 دقیقه بر روی سماور یا کتری باحرارت کم دم می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم مقاله نوشیدنی محبوب چای؛ مزایا و خواص چای سیاه را مطالعه کنید.

2. ترکیب شیمیایی چای سیاه و چای سبز

تفاوت چای سیاه با چای سبز در نوع ترکیب شیمیایی آن‌ها است. هر دو دارای تانن هستند؛ اما چای سیاه نسبت به چای سبز تانن بیشتری دارد و همین موضوع باعث عطر خاص و طعم بهتر چای سیاه می‌شود. ترکیب شیمیایی دیگر در نوشیدنی چای سبز و چای سیاه کافئین است که مقدار آن در چای سیاه بیشتر است.

3. تفاوت چای سیاه با چای سبز؛ رنگ، عطر و طعم

بارزترین تفاوت چای سیاه با چای سبز در رنگ، عطر و طعم آن ها است. رنگ نوشیدنی چای سبز بسته به مدت‌زمان داخل آب جوش بودن، دارای رنگ طلایی تا سبز روشن است؛ اگر مدت زمان بیشتری در آب جوش بماند رنگ آن سبز تیره می‌شود. چای سیاه بعد از دم‌کشیدن دارای رنگ قهوه‌ای است و هرچه بیشتر بماند تیره‌تر و متمایل به سیاه می‌شود. چای سیاه عطر و طعم قوی‌تری نسبت به چای سبز دارد.

تفاوت چای سیاه با چای سبز

نوع چایتاننکافئینآنتی اکسیدانرنگطعم و عطرآمینواسید لتنیننوع فراوری
چای سبزبیشترکمتربیشترزرد تا سبزکمتربیشتربدون تخمیر
چای سیاهکمتربیشترکمترقهوه ایبیشتر و قویکمترتخمیر

چای سیاه و چای سبز؛ کدام چایی برای نوشیدن بهتر است؟

بعد از آشنایی با تفاوت چای سیاه با چای سبز راحت‌تر می‌توانیم بگوییم کدام چایی برای نوشیدن بهتر است. هر دو چای سیاه و سبز به دلیل دارابودن خواص شگفت‌انگیز و ترکیبات تشکیل‌دهنده بر روی سلامتی بدن تاثیرات مثبتی دارند. نوشیدن چای سیاه و چای سبز را توصیه می‌کنیم؛ اما در مصرف آن‌ها زیاده‌روی نکنید. اگر قصد شما از نوشیدن چای رسیدن به آرامش است چای سبز را به شما پیشنهاد می‌کنیم. چای سبز به دلیل داشتن ماده‌ای به نام لتنین در کنار کافئین باعث ایجاد آرامش می‌شود.

نوشیدنی چای سبز؛ مضرات چای سبز در صورت افراط!

تا اینجا به تفاوت چای سیاه با چای سبز اشاره شد. علاوه بر فوایدی که برای چای سبز ذکر شد، افراط در مصرف نوشیدنی چای سبز می‌تواند عوارضی نیز داشته باشد. در ادامه به برخی از آن‌ها به طور مختصر اشاره خواهیم کرد.

  • کاهش سطح آهن خون و کم‌خونی
  • آسیب کبدی
  • بروز علائم سرگیجه، سردرد و تهوع
  • نارحتی درد و سوزش معده
  • زایمان زودرش و سقط جنین برای زنان باردار

علاوه بر موارد گفته شده یکی از عوارض مهم مصرف بیش از حد چای سبز، اختلال در عملکرد غده تیروئید است. به همین دلیل استفاده از چای سبز برای لاغری و کاهش وزن به افرادی که دچار بیماری کم‌کاری تیروئید هستند، توصیه نمی‌شود. این مورد نیز یک تفاوت چای سیاه با چای سبز است؛ زیرا مصرف چای سیاه اختلالی در عملکرد تیروئید ایجاد نمی‌کند.

مضرات چای سیاه در صورت افراط!

چای سبز با چای سیاه در بسیاری مضرات نیز مشابه هستند. این مضرات مربوط به‌افراط در مصرف چای سیاه هستند و در صورت مصرف به‌اندازه هیچ‌گونه عوارضی متوجه شما نخواهد بود.

  • ایجاد مشکل در پروستات
  • داشتن تداخل دارویی با برخی داروها
  • مضر برای مبتلایان به سنگ کلیه به‌خاطر میزان اگزالات بالا
  • آریتمی قلبی
  • بی‌خوابی
  • بی‌قراری و اضطراب
  • کم‌خونی و فقر آهن
  • تولد زودرس جنین
  • وزن کم نوزاد حین تولد
  • سردرد، سرگیجه و تهوع
  • سوزش، درد و ناراحتی معده

مصرف هر دو چای سیاه و سبز به حد استاندارد برای سلامتی مفید است. از این رو توصیه می‌شود مصرف یک تا دو فنجان چای را در برنامه روزانه خود بگنجانید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

جمع‌بندی

تفاوت چای سیاه با چای سبز در مراحل فراوری و تهیه آن‌هاست و فرایند تخمیر موجب تیره‌شدن رنگ برگ چای سیاه و تمایز آن از چای سبز می‌شود. هر دو چای سبز و سیاه به دلیل دارابودن مواد مغذی فراوان، بسیار برای سلامتی مفید هستند. مصرف نوشیدنی چای سبز، به دلیل خواص ویژه آن در کاهش وزن و لاغری بسیار محبوب و متداول شده است. خاصیت چای سبز در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها نظیر انواع سرطان، سکته قلبی و… به اثبات رسیده است.

برای خرید انواع چای ایرانی و خارجی با کیفیت عالی و قیمت مناسب می‌توانید به فروشگاه اینترنتی مشهد برنج مراجعه کنید. مشهد برنج ارائه‌دهنده انواع چای ایرانی خوش‌طعم و باکیفیت است. مشهد برنج سفارشات شما در سریع‌ترین زمان ممکن برایتان ارسال خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محصولات به وب‌سایت مشهد برنج سر بزنید یا با کارشناسان ما مشورت کنید.

دسته بندی آشنایی با انواع چای
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید
سبد خرید خالی است.
ورود به سایت