کدام برنج طبع گرم دارد؟

مشهد برنجمشهد برنج
147 بازدید
خرید برنج

همه مواد غذایی از جمله غلات دارای طبیعت و طبع‌های متفاوتی هستند. با شناخت این نکته گه هر ماده غذایی چه نوع طبعی دارد می‌توانید یک رژیم و تغذیه سالم داشته باشید. هر ماده غذایی یا طبع سرد دارد و یا طبع گرم که می‌تواند درجه حرارت بدن را تغییر دهد. برنج به‌عنوان یک ماده غذایی پرمصرف و یکی از محبوب‌ترین غلات در دنیا محسوب می‌شود. به همین دلیل اینکه طبع برنج چیست اهمیت بسیار بالایی دارد. برای ایجاد تعادل و داشتن یک رژیم غذایی سالم شما باید طبیعت همه مواد غذایی که مصرف می‌کنید را بدانید.

13 1 - کدام برنج طبع گرم دارد؟

طبع برنج سرد است یا گرم؟

برنج انواع مختلفی دارد و به همین جهت هر نوع برنج ممکن است طبیعت متفاوتی داشته باشد. البته طبع برنج به نوع طبخ و پخت آن هم بستگی دارد. اما به‌طورکلی از نظر طب سنتی برنج آبکش طبع سردی دارد، در مقابل برنج اگر به‌صورت کته طبخ شود، طبع گرم دارد. علاوه بر این برنج طبع خشکی دارد. البته امروزه متخصصین بر این باورند که هر نوع برنج می‌تواند طبع متفاوتی داشته باشد. برنج ایرانی به‌عنوان یکی از بهترین انواع برنج طبعی سرد دارد. البته برنج‌هایی که در جنوب کشور کشت می‌شوند، بر خلاف برنج‌های شمال کشور برنج‌هایی با طبع گرم هستند.

برای مطالعه مقاله «برنج برای ۴ نفر درست کنید» کلیک کنید.

تأثیرات طبع سرد بر بدن

طبع مواد غذایی تأثیر بسیار زیادی در سلامت بدن شما دارد. بدون شک می‌توان گفت که بیشتر بیماری‌ها ناشی از عدم شناخت کافی نسبت به طبیعت و طبع مواد غذایی است. معمولاً مواد غذایی که طبع سردی دارند، باعث می‌شوند تا جریان خون بدن شما آرام‌تر شود. همچنین مصرف غذاهایی که طبع سردی دارند با کاهش دمای بدن در نهایت باعث می‌شوند تا سموم بدن پاک شوند. اما اگر فردی سرد مزاج هستید و بیش از اندازه از مواد غذایی با طبع سرد استفاده کنید ممکن است به بیماری‌های زیادی مبتلا شوید. این بیماری‌های ناشی از مصرف مواد غذایی با طبع سرد در فصل زمستان مانند: درد مفاصل، کمبود انرژی، معده درد، نفخ، ورم، بی‌حالی و خواب‌آلودگی و… می‌تواند منجر به مشکلات جدی برای افراد سرد مزاج شود.

خنثی‌کردن و رفع سردی برنج

ازآنجایی‌که برنج به‌عنوان یک ماده غذایی پرمصرف در میان خانواده‌ها محسوب می‌شود و طبع سردی دارد. برای ازبین‌بردن طبع سرد برنج ساده‌ترین و بهترین راه می‌تواند مصرف و استفاده از انواع چاشنی‌ها و ادویه‌های که طبع گرمی دارند باشد. با شناخت این مواد غذایی و چاشنی‌ها و ترکیب‌ آن‌ها با برنج می‌توانید نوعی تعادل در طبع برنجی که طبخ می‌کنید ایجاد کنید.

  • زعفران

یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین موادی که با طبع گرمش می‌تواند به‌عنوان یک خنثی‌کننده طبع‌برنج ایرانی عمل کند، زعفران است. زعفران علاوه بر طبع گرمی که دارد، عطروطعم بی‌نظیری به برنج شما می‌دهد. همچنین این ماده غذایی خوش‌عطر خواص و فواید زیادی دارد که در بهبود بسیاری بیماری‌ها می‌تواند مؤثر باشد. شما می‌توانید زعفران را بعد از دم‌کشیدن برنج به آن اضافه کنید. همچنین شما می‌توانید در هنگام دم‌کردن برنج کمی زعفران بر روی آن بریزید تا علاوه بر خنثی‌کردن طبع سرد آن، برنج شما عطر فوق‌العاده زعفران را بگیرد و خوشبو شود.

  • شوید

یکی دیگر از ترکیباتی که می‌تواند به شما در تغییر و خنثی‌کردن سردی طبع برنج هندی کمک کند، استفاده از شوید است. شوید یک سبزی با خاصیت و طبیعت گرم است که عطر خوبی هم به غذای شما می‌دهد. با ترکیب شوید و برنج یک غذای خوش‌عطر و لذیذ دارید که طبعی متعادل دارد و مؤثر در رفع بیمار‌های ناشی از سردی است.

  • زیره

یکی دیگر از چاشنی‌های مورداستفاده برای ازبین‌بردن سردی طبع‌برنج پاکستانی، استفاده از زیره در هنگام طبخ برنج است. با استفاده از این چاشنی شما علاوه بر اینکه طبع سرد برنج را خنثی می‌کنید، یک غذای مناسب و کمک‌کننده به دستگاه گوارش نیز خواهید داشت. از دیگر خواص زیره می‌توان به افزایش سوخت‌وساز چربی‌ها و درمان چاقی اشاره کرد. برای افرادی که دچار مشکلات نفخ هستند، مصرف زیره و برنج به دلیل خاصیت ضد نفخ می‌تواند یک درمان عالی برای رفع آن باشد.

18 - کدام برنج طبع گرم دارد؟

طبع انواع برنج‌های مختلف

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم انواع مختلف برنج می‌تواند طبع‌های متفاوتی داشته باشند. بر طبق تحقیقات اکثر برنج‌های ایرانی طبع سردی دارند. اما برنج‌های کشت شده در جنوب کشور مانند برنج عنبربو را می‌توان برنج‌هایی با طبیعت گرم دانست. معمولاً برای افرادی که سرد مزاج هستند و دچار مشکلات گوارشی هستند، مصرف برنج‌های جنوب کشور بیشتر توصیه می‌شود.

برای مطالعه مقاله «پخت برنج به روش برنج قالبی را امتحان کنید!» کلیک کنید.

جمع‌بندی

همه مواد غذایی طبیعت و طبع خاصی دارند. برخی از مواد غذایی طبع سرد دارند و برخی طبع گرم دارند. برنج به‌عنوان یک ماده غذایی پرمصرف در سراسر جهان محسوب می‌شود. متخصصین طبع‌ برنج را سرد و خشک می‌دانند. به همین دلیل مصرف برنج ممکن است برای افراد با مزاج سرد در فصل زمستان مشکلات و بیماری‌های بسیاری ایجاد کند. به همین دلیل کارشناسان طب سنتی و تغذیه مصرف برنج را با چاشنی‌ها و ترکیبات با طبع گرم توصیه می‌کنند. ترکیب برنج با چاشنی‌های گرم می‌تواند اثر و طبیعت سرد برنج را خنثی و متعادل کند. شما می‌توانید انواع برنج ایرانی را از فروشگاه معتبر مشهد برنج، با اطمینان از اصالت و کیفیت بالا خریداری کنید.

دسته بندی انواع برنج مراقبت و سلامتی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید
سبد خرید خالی است.
ورود به سایت