شیرین پلو

مشهد برنجمشهد برنج
26 بازدید
پلوی ایرانی

یکی از مواد غذایی پرطرفدار ایرانی‌ها برنج است که انواع پلو و غذا را با آن طبخ می‌کنند. همچنین یکی از اصلی‌ترین غذاهای ایرانی به شمار می‌آید. در ادامه پختن یک نوع پلوی خوشمزه و قدیمی به اسم شیرین پلو را به شما آموزش می‌دهیم. این غذا در شهرهای مختلف ایران با روش‌های مختلف پخته می‌شود و یکی از اجزای رنگین سفره در مهمانی‌ها یا عروسی‌ها است. این غذا در جمهوری آذربایجان نیز بسیار محبوب است.

مواد لازم برای ۴ نفر
400 گرمسینه و ران مرغ
4 پیمانهبرنج
3 عدد متوسطپیاز
5 عددهویج
۵ قاشق غذاخوریزرشک
به مقدار دلخواهزعفران دم کرده
به مقدار دلخواهنمک، زردچوبه و فلفل سیاه
6 قاشق غذاخوریشکر
4 قاشق غذاخوریخلال بادام و پسته
5 قاشق غذاخوریخلال پوسته پرتقال
به مقدار کافیروغن مایع
3/1 پیمانهگلاب

به دلخواه: برای از بین بردن بوی زُهم مرغ یک فلفل دلمه‌ای متوسط هم به مواد لازم اضافه کنید.

دستور پخت شیرین پلو

مرحله اول

در ابتدا ۴ پیمانه برنج را در ظرفی ریخته و آن را می‌شوییم. روی دانه‌های برنج آب می‌ریزیم و می‌گذاریم ۱ الی ۳ ساعت خیس بخورند.

59 - شیرین پلو

مرحله دوم

مرغ‌ها را در قابلمه‌ای گذاشته و ۱ عدد پیاز خرد شده روی مرغ‌ها می‌ریزیم. مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه می‌کنیم. سپس مقداری آب می‌ریزیم، به اندازه‌ای که تا روی مرغ‌ها باشد و قابلمه را روی شعله متوسط می‌گذاریم تا مرغ پخته شود.

نکته: برای گرفتن بوی زهم مرغ در این مرحله می‌توان کمی ادویه مرغ و فلفل دلمه به آن اضافه کنیم.

مرحله سوم

خلال‌های بادام و پسته را در نیمی از گلاب می‌ریزیم تا خیس بخورند. همچنین زرشک‌ها را در آب می‌ریزیم تا خیس بخورند.

مرحله چهارم

پیازها را نگینی خرد کرده و در ماهیتابه با مقداری روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شوند.

مرحله پنجم

هویج‌ها را پوست می‌کنیم و خلال خلال می‌کنیم. اندازه‌ی خلال‌ها اختیاری است؛ اما دو سانت باشند بهتر است. در ماهیتابه جداگانه با یک الی دو  قاشق روغن هویج‌ها را تفت می‌دهیم. سپس زعفران و نصف پیمانه گلاب و نصف پیمانه آب اضافه می‌کنیم تا هویج‌ها بپزند و نرم شوند؛ اما دقت کنید که هویج‌ها له نشوند.

مرحله ششم

در این مرحله می‌خواهیم تلخی خلال‌های پوسته پرتقال را از بین ببریم. آنها را چند بار می‌شوییم و بعد در آب جوش می‌ریزم. بعد از کمی جوشیدن آنها در می‌آوریم و تا سه بار این کار را تکرار می‌کنیم تا کامل تلخی پوسته‌های پرتقال گرفته شود. در آخر بعد از در آوردن پوسته‌های پرتقال از آب جوش ۳ الی ۴ قاشق شکر و کمی زعفران به آنها اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا آب آن کم شده و غلیظ شود.

مرحله هفتم

گوشت مرغ پخته شده را ریش ریش یا تکه تکه می‌کنیم و به پیاز طلایی شده اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. کمی هم زعفران اضافه می‌کنیم تا گوشت مرغ خوشرنگ شود. در همین حال، زرشک‌ها را از آب در می‌آوریم.

مرحله هشتم

در این مرحله زرشک‌ها را با مرغ مخلوط کرده و تفت می‌دهیم. البته می‌توانیم زرشک‌ها را جداگانه با خلال بادام و پسته تفت دهیم.

مرحله نهم

برنج خیس خورده را روی اجاق گذاشته و به صورت چلو آن را می‌پزیم.

مرحله دهم

وقتی برنج را ابکش کردیم به صورت لایه لایه اول برنج و بعد از آن موادی که درست کردیم را روی آن می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم شیرین پلوی ما دم بکشد.

البته می‌توانیم فقط مرغ‌ها و خلال پوسته پرتقال و هویچ را لایه لایه با برنج مخلوط کرده و در آخر هنگام سرو غذا با برنج را با خلال پسته و بادام و زرشک تفت داده شده تزئین کنیم.

برای مطالعه مقاله «برنج شفته» کلیک کنید.

سخن آخر

تهیه شیرین پلو نسبت به بقیه پلوها کار سختی نیست، فقط باید دقت کرد که از مواد مرغوب استفاده کرد. به ویژه برنج آن که ماده اصلی این غذا است. برای تهیه انواع برنج ایرانی، برنج پاکستانی و برنج هندی خوب و باکیفیت می‌توانید به سایت مشهد برنج مراجعه کنید.

دسته بندی آشپزی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید
سبد خرید خالی است.
ورود به سایت