انواع مختلف برنج؛ چند نوع برنج داریم؟

بازدید: 804 بازدید
انواع مختلف برنج

خوش‌عطرترین و خوشمزه‌ترین ماده غذایی که در سراسر جهان طرف‌داران زیادی دارد، برنج است. برنج یک ماده غذایی، با ارزش غذایی بالا است که علاوه بر خواص زیادی که بر سلامت بدن دارد، می‌توان با آن انواع غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی را طبخ کرد. انواع مختلف برنج از انواع برنج ایرانی گرفته تا انواع برنج خارجی برای مصرف، هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. بر اساس بررسی‌های انجام شده برنج ارقام گوناگونی دارد. در ادامه مطلب از وب‌سایت مشهدبرنج ارائه‌دهنده انواع برنج‌های ایرانی و خارجی باکیفیت به بررسی انواع مختلف برنج می‌پردازیم.

برای مطالعه مقاله «بررسی تاثیر مصرف برنج برای دیابت» کلیک کنید.

انواع مختلف برنج

در حالت کلی برنج این ماده غذایی دوست‌داشتنی و خوشمزه به 2 دسته کلی ایندیکا و جاپونیکا تقسیم می‌شود. هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

1. برنج جاپونیکا

بالاترین سطح زیر کشت برنج در جهان متعلق به رقم برنج جاپونیکا است. در میان انواع مختلف برنج ساقه‌های ضخیم و کوتاه دارد. برگ‌های رقم جاپونیکا سطح بیشتر، دانه‌های کوتاه و تپل دارند. از ابتدای کاشت تا برداشت طول رشد ارقام برنج جاپونیکا زیر 100 روز است و به‌راحتی می‌توان سه بار در سال زمینه برداشت آن را مهیا نمود. برنج جاپونیکا در بین انواع برنج ایرانی و برنج خارجی کیفیت رشد پایین‌تری دارد.

انواع برنج

2. برنج ایندیکا

رقم دیگر برنجی که در کشورهای مختلف کشت می‌شود، رقم ایندیکا است. برنج ایندیکا در ایران نسبت به جاپونیکا بیشتر کشت می‌شود. در تمام قسمت‌ها از فرم ظاهری تا برگ و ساقه برنج ایندیکا کشیده است. فراموش نکنید کیفیت برنج ایندیکا بالا است؛ ولی نسبت به جاپونیکا در واحد سطح و میزان برداشت عملکرد کمتری دارد.  

انواع مختلف برنج؛ بر اساس مکان کشت

بر اساس مکان کشت انواع مختلف برنج به دودسته انواع برنج ایرانی و انواع برنج خارجی تقسیم می‌شوند. در ادامه هر کدام را به‌صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

1. انواع برنج ایرانی

دو عامل مهم به‌خصوص در منطقه شمال ایران که حاصلخیزی خاک و شرایط مساعد آب‌وهوایی است، باعث شده که گونه‌های مختلف برنج در شمال کشت شود. البته ناگفته نماند که ارقام دیگر برنج ایرانی هم داریم که در استان‌های دیگر مانند خوزستان، فارس، اصفهان و…کشت می‌شوند. باتوجه‌به وسعت کشت برنج در ایران در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان برنج ایرانی در میان انواع مختلف برنج به 4 دسته کلی زبر تقسیم می‌شود:

  • برنج صدری که خود دارای ارقام مختلفی مانند صدری هاشمی، صدری علی کاظمی صدری دم‌سیاه و… است.
  • برنج طارم که فراوان‌ترین نوع برنج در میان انواع برنج ایرانی شمال است که می‌توانیم به طارم محلی، طارم استخوانی، طارم سنگی، طارم دیلمانی و… اشاره کنیم.
  • برنج پرمحصول نسبت به دیگر ارقام برنج ایرانی در هر مترمکعب میزان و حجم برداشت بیشتری دارد که می‌توانیم برنج‌های ندا، فجر، شیرودی و… را نام ببریم.
  • برنج گرد در میان انواع مختلف برنج و برنج ایرانی آخرین دسته است که می‌توانیم به ارقام عنبربو، چمپا، گرده و… اشاره کنیم.

2. انواع برنج خارجی

بر اساس مکان کشت در میان انواع مختلف برنج، برنج‌هایی که به‌غیراز ایران در نقاط مختلف جهان کشت می‌شوند را برنج خارجی می‌گویند. برنج تایلندی هومالی، برنج هندی درجه 1 و درجه 2، برنج پاکستانی، برنج آرژانتینی، برنج پاراگوئه و برنج تایلندی در دسته انواع برنج خارجی قرار گرفتند. بسته به منطقه کشت و نحوه فراوری هرکدام ویژگی‌های متفاوتی دارند.

فراموش نکنید در این مقاله انواع مختلف برنج را بر اساس دسته‌بندی کلی و بر اساس مکان کشت معرفی کردیم. در تقسیم‌بندی‌های دیگر برنج بر اساس اندازه دانه به سه دسته برنج دانه بلند، دانه‌متوسط و دانه کوتاه تقسیم می‌شود.

برای مطالعه مقاله «مضرات و مصرف برنج تقلبی» کلیک کنید.

تفاوت انواع برنج ایرانی با برنج خارجی

بعد از آشنایی با انواع مختلف برنج به بررسی تفاوت انواع برنج ایرانی و برنج خارجی می‌پردازیم. تفاوت‌ها عبارت‌اند از:

  • باتوجه‌به حاصلخیزی خاک‌های منطقه شمال و شرایط آب‌وهوایی مساعد، برنج ایرانی نسبت به برنج‌های خارجی ارزش غذایی بیشتری دارد. برنج‌های خارجی علاوه بر ارزش غذایی کمتر، ممکن است به دلیل آبیاری با آب فاضلاب حاوی مواد شیمیایی باشند که برای بدن و سلامتی ضرر دارد.
  • عطروطعم فوق‌العاده برنج‌های ایرانی یکی از تفاوت‌های مهم برنج ایرانی و برنج خارجی است. عطر و بوی برنج ایرانی بیشتر است و علاوه بر کیفیت پخت خوب، خوشمزه و دارای بافت نرم است.
  • قیمت برنج ایرانی به دلیل برخورداری از کیفیت بالا، عطر و بوی مناسب، بافت نرم و ارزش غذایی بیشتر نسبت به انواع برنج خارجی قیمت بالاتری دارد.
  • در میان انواع مختلف برنج ماندگاری برنج ایرانی نسبت به برنج خارجی کمتر است. در برنج‌های خارجی برای ماندگاری بیشتر از مواد نگهدارنده استفاده می‌کنند.
  • نوع پخت برنج از دیگر تفاوت‌های برنج ایرانی و برنج خارجی است. برنج‌های ایرانی هنگام پخت نیاز به مهارت و دقت دارند و گزینه مناسبی هستند برای پخت به روش کته.

در حالت کلی برنج ایرانی یک برنج محبوب است که نوع طارم آن به کشورهای دیگر هم صادر می‌شود. ویژگی‌هایی که در محبوبیت انواع برنج‌های ایرانی طارم نقش دارند عبارت‌اند از:

  • ری بالای این رقم از برنج
  • عطروطعم ممتاز
  • دانه بلند بودن
  • رنگ سفید مایل به کرم
  • ارگانیک و طبیعی بودن
برنج ایرانی

جمع‌بندی

نکته مهمی که در مبحث انواع مختلف برنج وجود دارد خرید آن از فروشگاه‌های معتبر است. باتوجه‌به اینکه افراد سودجو در بازار انواع برنج تقلبی و بی‌کیفیت را به مردم عرضه می‌کنند، مهم است برای تهیه انواع برنج ایرانی و انواع برنج خارجی آن را از فروشگاه‌های اینترنتی معتبر و باسابقه مانند مشهد برنج خریداری کنید. فروشگاه اینترنتی مشهد برنج ارائه‌دهنده انواع برنج ایرانی، برنج هندی و برنج پاکستانی با کیفیت خوب و قیمت مناسب است. شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت مشهد برنج، برنج موردنیاز خود را خریداری کنید در کوتاه‌ترین زمان آن را تحویل بگیرید.

دسته‌بندی آشنایی با انواع برنج
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت