6 دسری که می‌توانید با برنج درست کنید

مشهد برنجمشهد برنج
264 بازدید
دسر برنجی

آیا به دنبال ایده‌های ناب برای تهیه دسرهای خوشمزه در مهمانی‌های خود هستید؟ دوست دارید تنوع غذایی داشته باشید؟ پس با این مقاله همراه باشید تا با یادگیری تمام فوت‌وفن‌های آشپزی و نکات مهمی که به آن‌ها اشاره می‌کنیم بتوانید خودتان در منزل بهترین و خوشمزه‌ترین دسرها از جمله دسرهای برنجی را تهیه کنید. شاید تهیه دسر برنجی کمی نامتعارف به نظر برسد ولی بدانید که با برنج می‌توان خوشمزه‌ترین دسرها را درست کرد. حتی چندین نوع دسر برنجی که به روش سنتی درست می‌شوند، طعم بی‌نظیری دارند.

7 - 6 دسری که می‌توانید با برنج درست کنید

1.شله زرد

یکی از رایج‌ترین دسرهای برنجی که سر سفره ایرانیان محبوبیت دارد شله زرد است. اگر بر اساس همین دستورالعملی که در ادامه می‌گوییم، پیش بروید مطمئن باشید که شله زردی درجه یک، خوش‌طعم و خوش‌عطری خواهید داشت.

مواد لازم جهت پخت شله زرد

  • برنج نیم دانه 2 پیمانه
  • شکر 4 پیمانه
  • خلال بادام به مقدار لازم
  • زعفران غلیظ 1 استکان
  • عرق هل مقداری یا پودر هل 1 قاشق‌چای‌خوری
  • گلاب نصف پیمانه
  • کره 50 گرم

طرز تهیه

ابتدا باید بگویم که اندازه پیمانه‌ها یک لیوان فرانسوی دسته‌دار است که در اکثر خانه‌ها وجود دارد.

8 - 6 دسری که می‌توانید با برنج درست کنید

دو پیمانه برنج نیم دانه را از شب قبل خیس کنید سپس به‌ازای هر یک لیوان برنج هشت لیوان آب بریزید با شعله‌ی ملایم و در قابلمه را نیمه‌باز بگذارید تا برنج خوب بپزد و اصطلاحاً شکفته شود، کف روی برنج را هم حتماً جدا کنید. نوع برنج هم بسیار مهم است. اگر غیر از نیم دانه بود، یک پیمانه بیشتر آب می‌ریزیم. به‌هیچ‌وجه از برنج دانه بلند در پخت شله زرد استفاده نکنید. در مرحله بعد حین پخته‌شدن برنج، خلال بادام را با نصف لیوان گلاب خیس کنید، زعفران را سابیده و بگذارید رنگ پس دهد. (زعفران را با چندتکه یخ خیس کنید، بعد از اینکه یخ‌ها آب شدند مقداری آب جوش بریزید تا رنگ خوبی داشته باشد.) بعد از اینکه برنج کاملاً شکفته و غلیظ شد، دو پیمانه شکر را اضافه و مخلوط کنید سپس اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بر روی شعله بماند.

برای مطالعه مقاله «برنج مجلسی را متفاوت درست کنید» کلیک کنید.

بعد از اینکه شکر خوب حل شد، زعفران، ترکیب خلال بادام و گلاب و عرق هل را اضافه کنید اجازه دهید به جوش بیاید. سپس کره را اضافه کنید. در قابلمه را دم‌کنی بگذارید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید شله زرد دم بکشد و شعله را خاموش کنید. برای تزیین نیز می‌توانید از پودر دارچین، پودر نارگیل، خلال بادام و پسته استفاده کنید. نکته‌ی آخر اینکه ازآنجایی‌که شله زرد بعد از خنک شدن سفت‌تر می‌شود سریع به ظرف سرو انتقال دهید و تزیین کنید.

2.فرنی

یکی دیگر از انواع دسرهای برنجی فرنی است. فرنی غذایی سبک است و راحت هضم می‌شود. در مناسبت‌های خاصی مانند ماه رمضان بیشتر تهیه می‌کنند. همچنین مناسب‌ترین غذای کمکی برای نوزادان شش ماه به بالا است. این دسر برنجی را با آرد برنج درست می‌کنند.

مواد لازم جهت پخت فرنی

  • شیر 2 پیمانه
  • آرد برنج 2 قاشق غذاخوری سر پُر
  • شکر 2 قاشق غذاخوری
  • گلاب 2 قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق‌چای‌خوری

طرز تهیه

مرحله اول: شیر، شکر و آرد برنج را داخل قابلمه ریخته و خوب مخلوط کنید که آرد گلوله نباشد اگر اجازه بدهید که چند دقیقه‌ای آرد برنج درون شیر خیس بخورد و شکر نیز حل شود بهتر است سپس بر روی شعله گذاشته و با حرارت ملایم هم بزنید. دقت کنید برای فرنی به‌ازای هر لیوان شیر یک قاشق پر آرد برنج و یک قاشق شکر بریزید. اگر شیرین‌تر دوست دارید یک و نیم الی دو قاشق شکر اضافه کنید.

مرحله دوم: کمی گلاب و وانیل را اضافه کنید و مرتب هم بزنید که فرنی ته نگیرد و به قوام برسد. به همین راحتی شما می‌توانید یک دسر برنجی خوشمزه درست کنید.

نکته اول: اگر می‌خواهید فرنی دورنگ داشته باشید آن را به دو قسمت تقسیم کنید به یکی از ظرف‌ها کمی زعفران دم‌کرده‌ی غلیظ اضافه کنید و فوراً داخل ظرف سرو بریزید به دلیل اینکه فرنی وقتی خنک شود سفت‌تر می‌شود. سپس با پودر دارچین، پودر گل محمدی و … تزیین کنید. این مورد کاملاً اختیاری و سلیقه‌ای است.

نکته دوم: اگر می‌خواهید به نوزاد به‌عنوان غذای کمکی فرنی بدهید ابتدا بهتر است به‌صورت ساده درست کنید و بعد از مدتی با تست حساسیت در ماه‌های بالاتر می‌توانید وانیل و زعفران به آن اضافه کنید.

3.شیربرنج

شیربرنج نیز جزء قدیمی‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاها است و برای سلامتی بدن مفید است. این دسر برنجی را معمولاً برای وعده صبحانه و همچنین به‌صورت میان وعده میل می‌کنند. روش پخت آسانی دارد و حتی برای مناسبت‌ها نیز به‌عنوان نذری تهیه می‌شود.

مواد لازم جهت پخت شیربرنج

  • شیر 4 پیمانه
  • برنج نیم دانه 1 پیمانه
  • آب 2 الی 3 پیمانه
  • شکر 1/5 پیمانه
  • گلاب به مقدار لازم
  • نمک 1 قاشق چایخوری
  • کره 25 گرم

طرز تهیه

همان‌طور که گفته شد منظور از پیمانه لیوان فرانسوی دسته‌دار است. (در این قسمت یک روش دیگر برای اندازه‌ی برنج می‌توانیم در نظر بگیریم که آن مشت دست است. یعنی به‌ازای هر نفر یک‌مشت پُر برنج بریزیم.)

مرحله اول: برنج را از دو ساعت قبل بدون نمک خیس کنید.

برای مطالعه مقاله «آموزش پخت برنج با تهدیگ زعفرانی+ فوت وفن پخت تهدیگ» کلیک کنید.

مرحله دوم: در قابلمه بریزید و نمک و آب را نیز اضافه کنید و اجازه دهید کامل به جوش بیاید و بپزد. کف روی برنج را نیز جدا کنید. اگر آب برنج تمام شد ولی برنج شکفته نشده، می‌توانید یک لیوان دیگر آب اضافه کنید.

مرحله سوم: شیر را اضافه و مخلوط کنید تا یکدست شود و مرتب هم بزنید تا شیر بریده نشود.

مرحله چهارم: گلاب و شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر حل شود.

مرحله آخر: کره را به مواد اضافه و بر روی حرارت ملایم مخلوط کنید. قبل از اینکه شیربرنج غلیظ و سفت شود شعله را خاموش کنید.

نکته: اضافه کردن شکر و گلاب سلیقه‌ای است می‌توانید آن‌ها را حذف کنید.

5 - 6 دسری که می‌توانید با برنج درست کنید

4.موچی (کیک برنجی ژاپنی)

شاید برای اولین‌بار است که اسم موچی را می‌شنوید. در واقع موچی نوعی از دسرهای برنجی (کیک برنجی) ژاپنی است که مردم کره‌ای نیز درست می‌کنند. برای تهیه‌ی موچی از آرد برنج مخصوص به نام آرد برنج گلوتینس استفاده می‌کنند که می‌توانید از آنلاین‌شاپ‌ها خریداری کنید. همه مواد اولیه را با ترازو دقیق اندازه‌گیری کنید.

مواد لازم جهت پخت دسر برنجی موچی

  • آرد برنج گلوتینس 100 گرم
  • شکر 40 گرم
  • نشاسته ذرت 15 گرم (اختیاری)
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • شیر 140 گرم
  • رنگ خوراکی ژله‌ای 1 الی 2 قطره (آب لبو را نیز می‌توان جایگزین کرد)
  • روغن 15 گرم

مواد میانی

  • خامه صبحانه 60 گرم
  • پنیر خامه‌ای 50 گرم
  • پودر قند 20 گرم
  • پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری
  • توت‌فرنگی به تعداد لازم

طرز تهیه دسر برنجی موچی

مرحله اول: مواد خشک (آرد برنج گلوتینس، شکر، نشاسته ذرت و نمک) را مخلوط کنید.

مرحله دوم: رنگ خوراکی یا چند قطره آب لبو را با شیر مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود از صافی رد کرده و سپس به مواد خشک اضافه کنید. ظرف مایع را بر روی بخار آب (حرارت غیرمستقیم مانند بنماری کردن) قرار دهید و حدود 20 تا 25 دقیقه مداوم هم بزنید تا به غلظت موردنظر برسد. نوع آردی که برای تهیه این دسر برنجی استفاده می‌کنید کاملاً بر غلیظ یا رقیق بودن مایع موچی اثر دارد.

مرحله سوم: مایع نباید زیاد غلیظ شود؛ چون بعد از سرد شدن غلیظ‌تر می‌شود. در این مرحله روغن را اضافه کنید هم بزنید تا خودش را بگیرد.

مواد میانی را هم با هم مخلوط کرده و با همزن بزنید بهتر است. چنددقیقه‌ای داخل یخچال بگذارید.

مرحله چهارم: بر روی صفحه کار نشاسته ذرت بپاشید، خمیر موچی را بریزید روی آن و دوباره مقداری نشاسته ذرت روی خمیر بپاشید و با وردنه صاف کنید.

مرحله پنجم: در آخر مقداری از خمیر را بردارید مقداری از مایع شکلاتی را بر روی آن پهن کنید و یک عدد توت‌فرنگی قرار دهید و با دست آن را گرد کنید. اگر به دستتان چسبید مقداری نشاسته بر روی دستتان بریزید. با این مقدار مواد تقریباً 3 الی 4 عدد کیک موچی می‌توانید درست کنید. روی کیک‌های موچی را با پودر قند یا پودر کاکائو تزیین کنید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا آماده شود.

5.        حلوا آرد برنج

یکی دیگر از دسرهای برنجی خوشمزه و اصیل حلوا آرد برنج است. البته حلوا با آردهای مختلف و شیره‌های متفاوت درست می‌شود. این دسر برنجی را به‌راحتی با چند قلم مواد اولیه می‌توانید در منزل تهیه و میل کنید.

مواد اولیه

  • آرد برنج 2 پیمانه
  • شکر 2 پیمانه
  • آب 2 پیمانه
  • گلاب 1 پیمانه
  • روغن مایع نصف پیمانه
  • زعفران دم شده و غلیظ 5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله اول: آماده‌کردن شهد حلوا است. شکر و آب را داخل قابلمه‌ای ریخته و اجازه دهید شکر حل شود.

مرحله دوم: گلاب و زعفران را به آن افزوده تا بجوشد و به قوام آید. سپس شعله را خاموش کنید.

مرحله سوم: در قابلمه‌ای دیگر آرد برنج الک شده را ریخته و با شعله کم تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و مراقب باشید تغییر رنگ ندهد سپس از روی حرارت بردارید تا خنک و دو الی سه بار الک کنید تا سبک شود. آرد را داخل قابلمه برگردانید و بعد روغن را اضافه کنید و مداوم هم بزنید تا خوب مخلوط شوند و آرد گلوله نشود.

مرحله چهارم: شهد آماده شده و خنک را به‌تدریج به آرد اضافه و مخلوط کنید تا جذب هم شوند و انسجام پیدا کند. به‌صورت گهواره‌ای تکان دهید تا حلوا کنار قابلمه جمع شود. سپس به ظرف سرو انتقال دهید و با مواد دلخواه مانند گل محمدی، پر زعفران و‌… تزیین کنید.

6.        دسر مُحَلَبی

این دسر برنجی یک نوع دسر پرطرف‌دار ترکیه‌ای است که هم خوشمزه است و هم برای خاص پسندها گزینه‌ای عالی به‌حساب می‌آید.

   مواد اولیه

  • رشته کادایف 2 لیوان
  • کره 60 گرم
  • پودر گردو و پسته 3 قاشق غذاخوری
  • شیر 2 لیوان
  • شکر 5 قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
  • آرد برنج 1 قاشق غذاخوری
  • کره 10 گرم
  • خامه صبحانه 3 قاشق غذاخوری
  • گلاب و وانیل به مقدار لازم

طرز تهیه دسر برنجی محلبی

در ابتدا رشته کادایف را با کره و شکر بر روی حرارت تفت دهید تا تغییر رنگ پیدا کند. سپس پودر گردو و پسته را اضافه و کاملاً مخلوط کنید. اگر دوست داشتید برای خوش رنگ‌شدن آن می‌توانید از کمی زعفران نیز استفاده کنید.

در مرحله‌ی بعدی، شیر، نشاسته ذرت، آرد برنج و شکر را با هم مخلوط کرده و بر روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا به غلظتی شبیه به فرنی برسد. سپس گلاب، وانیل، خامه صبحانه و کره را افزوده و خوب هم بزنید تا خامه بریده نشود و دسر تقریباً غلیظ شود.

4 - 6 دسری که می‌توانید با برنج درست کنید

در آخر برای سرو کردن در ظرف موردنظر ابتدا لایه اول را رشته کادایف بریزید و روی آن میوه‌ی دلخواه بگذارید لایه بعدی مایع محلبی بریزید. لایه‌لایه تزیین کنید تا ظرف سرو پر شود. حدود 4 الی 5 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا اصطلاحاً خودش را بگیرد و بعد میل کنید.

  • * رشته کادایف را می‌توانید از لوازم قنادی فروشی‌ها تهیه کنید.
  • * قبل از درست‌کردن این دسر برنجی همه مواد را در دمای محیط قرار دهید.

نتیجه‌گیری

در این مقاله سعی کردیم 6 نوع دسر برنجی مختلف و خوشمزه را با دستورالعمل‌های ویژه و نیز نکات ریز آشپزی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. امیدوارم این دسرهای برنجی را درست کنید و لذت ببرید.

دسته بندی آشپزی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید
سبد خرید خالی است.
ورود به سایت