برنج هندی یکی از مواد غذایی پرمصرف و مشتریپسند است که این روزها در بسیاری از فروشگاهها به فروش میرسد و طرفداران زیادی هم دارد. برنج هندی جزو برنجهای دانه بلند محسوب میشود و علاوه بر اینکه قیمت پایینی دارد، خیلی خوب قد میکشد و از عطروطعم مطلوبی برخوردار است. در واقع یکی از دلایلی که برنج هندی طرفدار زیادی دارد، قیمت پایین و کیفیت مطلوب دانههای آن است که اغلب افراد برای مهمانیها از آن استفاده میکنند.
برنج هندی انواع مختلفی دارد. هر چقدر برنج هندی شما باکیفیتتر باشد، عطروطعم آن نیز بهتر خواهد بود. برنج محسن باکیفیتترین برنج هندی موجود در بازار است. یکی از برندهای برنج هندی محسن نام دارد که دارای کیفیت مطلوب است. روش پختن برنج محسن و در کل روش پخت برنج هندی با انواع برنج ایرانی متفاوت است. در ادامه مطلب از مشهدبرنج ارائهدهنده انواع برنج ایرانی، برنج هندی و برنج پاکستانی به بررسی طرز پخت برنج محسن میپردازیم.
برای مطالعه مقاله «عوارض برنج؛ مضرات مصرف هر روزه برنج » کلیک کنید.
انواع روش پخت برنج هندی
روشهای پخت برنج هندی (روش پختن برنج محسن) مانند دیگر برنجهای به دو صورت آبکش و کته انجام میشود. روش پختن برنج محسن به شیوه آبکش باعث میشود تا برنج شما مجلسیتر و دانهدانهتر شود. برای خوشطعم شدن برنج هندی بهخصوص برند محسن پیشنهاد میکنیم که بهصورت دمی یا کته تهیه شود.
معمولاً روش پخت برنج هندی راحتتر از برنج ایرانی است و برنج بیشتر قد میکشد؛ اگر تجربه کافی برای درستکردن برنج ندارید، پیشنهاد میشود از برنج هندی استفاده کنید. برنج هندی معمولاً مقاومت بالایی در برابر شفته شدن دارد و پخت آن نسبت به برنجهای ایرانی نیازمند زمانی طولانیتر است. از همین رو در زمان آبکشی برنج لازم نیست نگران نرمشدن آن باشید.
مقدار آب مورد نیاز برای پخت برنج هندی
برای پخت برنج هندی بهتر است از آب تصفیه شده یا آبمعدنی استفاده شود؛ زیرا آب پر املاح و طعم، معمولاً روی کیفیت و طعم برنج هندی تأثیر میگذارد. هنگام شستن برنج هندی آن را بادقت زیرورو کنید تا زمانی که آب کاملاً شفاف شود. قبل از پخت برنج حتماً آن را برای حداقل ۲ ساعت در آب و نمک خیس کنید.
برای پختن برنج هندی مقدار آب موردنیاز برای آبکشی، بهازای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب است؛ اما برای پخت برنج هندی به روش کته، باید مقدار آب بهگونهای باشد که حدود یکبند انگشت بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد.
مراحل پخت برنج هندی؛ برند محسن
در ادامه مراحل و طرز پخت برنج محسن را بررسی کرده و نکات کلیدی پخت آن را گوشزد میکنیم.
-
برنج پاکستانی دانه بلند غزال کیسه ده کیلویی915,000 تومان
-
محصول تخفیف خوردهچای معطر احمد – 500 گرمقیمت اصلی 319,900 تومان بود.303,000 تومانقیمت فعلی 303,000 تومان است.
-
برنج پاکستانی دانه بلند کیهان کیسه ده کیلوگرمی915,000 تومان
1. طرز پخت برنج محسن به صورت کته
طرز تهیه برنج هندی به روش کته هم مانند برنج ایرانی است. در اولین مرحله از روش پختن برنج محسن بهصورت کته باید برنج را بهخوبی بشویید. سپس برنج را با مقداری آب و نمک در یککاسه بریزید تا برای ۲ ساعت خیس بخورد. در دومین مرحله از پخت برنج محسن باید برنج را داخل قابلمه بریزید. سپس بهاندازهای آب به آن اضافه کنید که مقدار آب ۱ بندانگشت بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد. مقدار موردنیاز آب برنج در این روش کمتر از روش آبکشی است. کمی نمک و روغن به آن اضافه کرده و شعله گاز را روشن کنید تا آب برنج به جوش بیاید.
در این حین بهآرامی برنج را هم بزنید تا آب برنج زودتر از بین برود. در این مرحله از طرز پخت برنج محسن باید اجازه دهید برنج کمی بجوشد و آب آن کم شود. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه که آب برنج تمام شد، میتوان مقداری روغن یا کره را به آن اضافه کرد تا طعم برنج لذیذتر شود. سپس برنج را روی یکدیگر جمع کنید تا دانههای برنج به دیواره قابلمه نچسبد و درب قابلمه را همراه با دمکنی بپوشانید. شعله گاز را هم بعد از دو دقیقه کم کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد. پیشنهاد می کنیم مقاله کدام برنج هندی خوب است؟ را مطالعه کنید.
2. روش پختن برنج محسن به صورت آبکش
در اولین مرحله از روش پختن برنج محسن بهصورت آبکش در قابلمه بهازای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب ریخته و روی شعله اجاقگاز قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید اندازه قابلمهای که انتخاب میکنید هم بسیار اهمیت دارد. قابلمه باید جای کافی برای جوشاندن داشته باشد تا تمام دانهها خوب مغزپخت شوند. معمولاً توصیه میشود از اندازه قابلمه دوبرابر اندازه برنج انتخاب شود؛ زیرا حجم برنج بعد از پخت دوبرابر میشود. سپس برنجی که از قبل خیس کردهایم را به آب اضافه کرده و به مدت حدوداً 20 دقیقه اجازه میدهیم تا بپزد. ریختن کمی روغن در آب برنج موجب میشود برنجها به یکدیگر نچسبد و دانهها از هم کاملاً جدا باشند.
در روش پختن برنج محسن به روش آبکش در این مدت باید مرتباً کفی که روی سطح آب ایجاد میشود را جدا کنیم. وقتی روی دانه برنج دو ترک افتاد، آماده آبکش کردن است. برای آبکش کردن، کل محتویات قابلمه را داخل سبد مناسب آبکشی برنج میریزیم. در طرز پخت برنج محسن بهصورت آبکشهنگام آبکشی، ریختن آب سرد روی برنج باعث میشود تا یک شوک به برنج وارد شود. همچنین میتوان هنگام آبکش کردن برنج کمی یخ داخل برنج قرارداد تا به قدکشیدن آن کمک کند. در زمان دمکشیدن برنج بهتر است با پشت قاشق چند سوراخ داخل برنج ایجاد کنید تا بخار بیشتری در قابلمه ایجاد شود و برنج بهتر دم بکشد. بعدازاین که مطمئن شدید برنج پخته شد، روی برنج به مقدار لازم روغن داغ بریزید.
برای مطالعه مقاله «ارزش غذایی برنج به چه عواملی بستگی دارد؟ » کلیک کنید.
جمعبندی
در هر دو روش پختن برنج محسن برای خوشطعم شدن برنج میتوان از روغن حیوانی یا کره برای روغن دادن به برنج استفاده کرد. طرز پخت برنج محسن به روش آبکشی گزینه مناسبی برای مهمانیها جشنها و مراسمات است. اضافهکردن زعفران آب کرده به مقداری از آن و تزیین برنج هندی با برنج زعفرانی یک روش دیگر خوشطعم شدن برنج هندی محسن است. روش پخت برنج هندی، عطروطعم خوب و کیفیت و تراکم دانههای برنج این امکان را میدهد که گزینه مناسبی برای مصرف روزمره و مجالس باشد. نکته مهم در خرید و تهیه برنج هندی محسن قیمت و کیفیت آن است.
پیشنهاد میکنیم برای خرید برنج هندی محسن آن را از فروشگاههای معتبر و باسابقه خرید کنید. فروشگاه اینترنتی مشهد برنج ارائهدهنده انواع برنج ایرانی، برنج پاکستانی و برنج هندی با قیمت مناسب و کیفیت عالی است. با مراجعه به وبسایت مشهد برنج و ثبت سفارش میتوانید برنج موردنیاز خود را در کوتاهترین زمان تحویل بگیرید.