رفع شوری برنج با 4 راه حل تضمینی که نمی‌دانستید!

بازدید: 1,881 بازدید
رفع شوری برنج

یکی از پرمصرف‌ترین خوراکی‌هایی که همیشه در سبد غذایی خانواده و در مهمانی‌ها بر سر سفره می‌بینید برنج است. طبخ برنج اصولی دارد که باید برای گرفتن بهترین نتیجه آن‌ها را رعایت کنید. خیس‌کردن برنج با آب و نمک چند ساعت قبل از آنکه بخواهید اقدام به طبخ آن بکنید، انجام اقداماتی که باید برای خوب قدکشیدن و وانرفتن برنج انجام بدهید و به‌اصطلاح درست دم انداختن برنج، از جمله کارهایی است که به شما کمک می‌کند تا بهترین نتیجه را از پخت برنج بگیرید.   

یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی که باعث می‌شود شما نتیجه خوبی از پخت برنج نگیرید، استفاده زیاد از نمک است که منجر به شورشدن برنج می‌شود. پس از آن است که باید به دنبال راه‌هایی برای رفع شوری برنج باشید. از بین بردن شوری برنج در مراحل مختلف پخت راه‌حل‌هایی دارد که در ادامه این مقاله از مشهد برنج به آن می‌پردازیم. در پایان نیز بررسی می‌کنیم که آیا بر طرف کردن شوری برنج پخته شده امکان‌پذیر است یا خیر.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه «روش پختن برنج محسن» و اطلاع از فوت‌وفن پخت این برنج باکیفیت کلیک کنید.

رفع شوری برنج؛ چگونه شوری برنج را بگیریم؟

شیوه پخت متفاوت غذاها توسط افراد مختلف سبب شده تا میزان استفاده آن‌ها از مواد غذایی مختلف و خصوصا نمک متفاوت باشد. ذائقه غذایی مردم ایران، غذاهایی با طعم و مزه بیشتر را می‌پسندد و همین موضوع سبب می‌شود تا گاهی اوقات در این زمینه زیاده‌روی کنیم. اینکه که شما در چه مرحله‌ای از پخت برنج متوجه شوری آن شوید، به روش متفاوتی برای از بین بردن شوری برنج نیاز دارید. بدیهی است که رفع شوری برنج در مرحله اول که مرحله خیس‌کردن برنج است، آسان‌ترین است؛ ما قصد داریم از ابتدا تا بر طرف کردن شوری برنج پخته شده را بررسی کنیم:

1. بر طرف کردن شوری برنج پخته شده؛ رفع شوری برنج خیس خورده

همان‌طور که پیش‌ازاین نیز اشاره شد، رفع شوری برنج خیس‌خورده آسان‌ترین کاری است که می‌توانید انجام دهید. در این مرحله کافی است کمی از مخلوط آب و نمک روی برنج را خالی کنید و تاحدی‌که یک‌بند انگشت آب‌ روی برنج بایستد روی آن آب بریزید.

2. از بین بردن شوری برنج دم کشیده

ممکن است شما پس از دم کشیدن متوجه شوری برنج شوید. بر طرف کردن شوری برنج پخته شده کمی کار شما را سخت می‌کند. آسان‌ترین راهی که برای کمتر کردن این مزه شوری در دهان پیشنهاد می‌شود این است که خورشت یا سایر خوراکی‌هایی که قرار است در کنار برنج قرار دهید را کم‌نمک درست کنید؛ اما اگر برنج تنها و بدون خورشت سرو می‌شود، می‌توانید کمی برنج کم‌نمک یا بی‌نمک متناسب با میزان شوری برنجتان درست کنید و با برنج شور ترکیب کنید.

ممکن است تصور کنید که رفع شوری برنج عنبربو پخته شده به این روش سبب می‌شود تا حجم زیادی از برنج را درست کنید و اسراف شود؛ اما می‌توانید باقی‌مانده برنج را فریز کنید.

3. بر طرف کردن شوری برنج پخته شده

منظور از برنج پخته شده در این مرحله برنج دم نکشیده یا آبکش است. آسان‌ترین راه برای از بین بردن شوری برنج در این مرحله این است که برنج را با آب فراوان آبکشی کنید تا نمک اضافی آن از بین برود؛ اما توجه کنید که این کار را به‌صورت افراطی و با آب گرم انجام ندهید؛ چرا که علاوه بر آسیب به بافت دانه برنج، ممکن است اجازه ندهید تا آن میزان نمکی لازم هم بر روی دانه‌های برنج باقی بماند.

4. رفع شوری برنج به صورت کته

همان‌طور که می‌دانید، پخت برنج به روش کته نسبت به روش آبکش به نمک بسیار کمتری نیاز دارد و به همین دلیل امکان شورشدن آن نیز بالا است. ازآنجایی‌که امکان آبکش‌کردن برنج کته برای رفع شوری برنج آن وجود ندارد، می‌توانید با اضافه‌کردن خوراکی‌هایی به برنج و یا اضافه‌کردن مقدار برنج کم‌نمک یا بی‌نمک به آن شوری آن را برطرف کنید.

برای مطالعه مقاله «بهترین قابلمه برای پخت برنج» کلیک کنید.

4 راه‌ حل برای از بین بردن شوری برنج

برای‌آنکه بخواهید شوری برنج را برطرف کنید، راه‌حل‌های متعددی وجود دارد که در بخش‌های قبلی دو مورد از آن‌ها را بررسی کردیم، در ادامه قصد داریم سایر روش‌ها را بررسی کنیم.

1. استفاده از سیب زمینی

از گذشته و به‌عنوان یک راهکاری که مادرها برای رفع شوری برنج از آن استفاده می‌کردند، استفاده از سیب‌زمینی بود. ازآنجایی‌که سیب‌زمینی قابلیت بالایی در جذب شوری برنج دارد، می‌تواند یک روش موثر باشد. در این روش بهتر است کمی آب دور برنج بریزید و چندتکه سیب‌زمینی متناسب با میزان شوری برنج به آن اضافه کنید و اجاره بدهید تا برنج دم بکشد.

2. استفاده از قند و آبلیمو برای رفع شوری برنج

استفاده از قند به‌اندازه نصف میزان نمکی که به برنج  اضافه کردید، می‌تواند شوری آن را از بین ببرد. در این روش می‌توانید از قند، شکر و یا نبات استفاده کنید. استفاده از آبلیمو یکی دیگر از روش‌هایی است که به رفع شوری برنج کمک می‌کند. در این روش باید به برنج در حال پخت مقدار کمی آبلیمو اضافه کنید و حرارت آن را تا حد زیادی کاهش دهید. در این روش پس از گذشت دو تا سه دقیقه، شوری برنج از بین می‌رود.

از بین بردن شوری برنج

3. از بین بردن شوری برنج؛ استفاده از کدو

افزودن کدو به برنج کته و یا دمی به کاهش میزان نمک و شوری آن کمک زیادی می‌کند. برای این کار همانند روشی که برای استفاده از سیب‌زمینی گفته شد، کدوها را برش داده و به برنج اضافه کنید.

جمع‌بندی

بر طرف کردن شوری برنج پخته شده به نسبت سایر مدل‌های برنج سخت‌تر بوده و ممکن است حتی نتیجه دلخواه را به شما ندهد؛ بااین‌حال امتحان کردن این روش‌ها چندان هم بی‌تاثیر نخواهد بود. عده‌ای از افراد افزودن آب  به برنج کته در هنگام پخت را جهت از بین بردن شوری برنج امتحان می‌کنند. اگر شما هم روش متفاوتی را برای رفع شوری برنج می‌شناسید، آن را در بخش نظرات برای ما بنویسید.

برای داشتن برنجی خوش‌عطر و طعم و قد کشیده علاوه بر رعایت نکات آشپزی باید برنج باکیفیتی نیز خریداری کرده باشی. برنج طبیعت باکیفیت را می‌توانید از فروشگاه‌هایی که از کیفیت محصولات‌شان اطمینان دارید خریداری کنید. فروشگاه اینترنتی مشهد برنج یکی از معتبرترین فروشگاه‌هایی است که می‌توانید انواع برنج ایرانی، برنج پاکستانی و برنج هندی باکیفیت را از آن خریداری کنید.

دسته‌بندی آشپزی
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت