برنج کهنه

0910392558609103925586
236 بازدید
برنج کهنه

به برنجی که از زمان برداشت تا مرحله عرضه و فروش آن ۴ الی ۶ ماه گذشته باشد را برنج کهنه می‌گویند. در ابتدای برداشت، دانه‌های برنج از شالیزار و طی کردن مراحل شالیکوبی دارای مقداری آب است که با انبار کردن برنج‌ها و به مرور زمان این آب تبخیر می‌شود. کهنگی برنج طبق فرایند پیچیده‌ای اعم از تغییرات شیمیایی و فیزیکی و فیزیولوژیکی است که به مرور زمان بر روی دانه‌های برنج اتفاق می‌افتد.

درواقع مراحل کهنه شدن برنج بعد از برداشت برنج شروع می‌شود و همچنین کهنه شدن آن بستگی به زمان، دما و شرایط بستگی دارد. این تغییرات شامل ویژگی‌های جذب آب، رنگ و طعم می‌باشد. همچنین پروتئین، لیپید‌ها و نشاسته از ترکیبات مهم دانه‌های برنج هستند که بر کیفیت برنج و خوب قد کشیدن دانه‌ها بسیار تأثیر‌گذار می‌باشند. در ادامه مقاله، خصوصیات برنج کهنه و تفاوت آن با برنج تازه را بررسی می‌کنیم.

تفاوت برنج کهنه با برنج تازه

برنج کهنه به این دلیل که زمان بسیاری از برداشت آن گذشته، قطعاً رطوبتش را از دست داده و مانند برنج تازه عطر و بوی زیادی ندارد. همچنین چون این برنج کهنه رطوبت خود را از دست داده، خشک و سفت است و به سختی زیر دندان خرد می‌شود. ظاهر آن کدر و نیمه بلوری است و نحوه پخت آن نیز نسبت به برنج تازه، آسان‌تر است و به خوبی قد می‌کشد و شفته هم نمی‌شود.

اما برنج تازه، برنجی است که عطر و بوی بهتری نسبت به برنج کهنه دارد و به تازگی از شالیزار‌ها برداشته شده است. شکل ظاهری آن نیز مانند برنج کهنه بلوری است. ویژگی مهم برنج تازه پخت آن است. در پخت برنج تازه باید حرفه‌ای عمل کنید. به این دلیل که برنج تازه بخاطر رطوبتی که دارد به هنگام پخت کمی شفته می‌شود.

شیوه نگهداری برنج کهنه

در شیوه نگهداری از برنج کهنه باید نکات ساده‌ای را رعایت کنید. شما باید بستری را فراهم کنید تا برنج به بهترین شکل نگهداری شود، از جمله:

  • برنج را باید در مکانی نگهداری کنید که خشک باشد و رطوبتی در آنجا وجود نداشته باشد. همچنین توجه داشته باشید که مکان نگهداری خنک نیز باشد، به این دلیل که گرما باعث کرم زدن و خراب شدن برنج می‌شود.
  • فاصله داشتن ظرف یا کیسه برنج از سطح زمین و دیوار، یکی دیگر از موارد نگهداری برنج است که باید به آن توجه داشته باشید. به این دلیل که حتی به میزان بسیار کمی هم رطوبت از سطح زمین خارج می‌شود، باید دقت کنید که فاصله آن را حفظ کنید تا مقدار کم این رطوبت توسط کیسه برنج جذب نشود.
  • یکی دیگر از شیوه‌های نگهداری برنج‌های کهنه دورنگه داشتن برنج از نور خورشید است. در واقع نور خورشید باعث پایین آمدن کیفیت برنج، خراب شدن برنج و خرد شدن دانه‌های آن می‌شود.
  • در نظر داشته باشید برنج هرچه کهنه ‌تر شود حشرات بیشتر می‌توانند به آن نفوذ کنند؛ بنابراین برای جلوگیری از رشد حشرات و آفات در بین برنج، می‌توانید از آفات کش طبیعی مانند دانه سیر خشک، زنجبیل خشک شده، میخک، برگ گردو، فلفل تند خشک شده و… استفاده کنید.

طرز پخت برنج کهنه

برنج کهنه در مقایسه با برنج تازه از پخت بسیار بهتری برخوردار است و آشپزی با آن بسیار راحت‌تر است و تنها عیب آن این است که این نوع برنج نسبت به برنج تازه از عطر و طعم کمتری برخوردار است. نکته قابل توجه دیگر اینکه کیفیت برنج کهنه وابسته به نوع برنج است، برای مثال: اگر برنج از نوع معطر باشد با کهنه شدن برنج، فقط مقداری از عطر آن کاهش پیدا می‌کند.

360 F 69038988 m1tNB3bib3tWBm9f51u2qLfMNwuw417h - برنج کهنه

نکته مهم دیگری که فقط در نحوه پخت این نوع برنج باید آن را رعایت کنید این است که به خاطر خشک شدن رطوبت دانه برنج، باید بیشتر از برنج تازه خیسانده شود.

کشت اول مقوی‌‌تر است یا کشت دوم؟

اگر ملاکتان عطر و بوی برنج است، برنج کشت دوم بخرید. به این دلیل که نسبت به برنج کشت اول عطر و بوی بیشتری دارد. کشت اول برنج در فروردین ماه و برداشت آن نیز در مرداد است. اما کشت دوم برنج در فصل پاییز و آبان انجام می‌شود. به این دلیل که کشت دوم از کشت اول بیشتر طول می‌کشد و همچنین کشت دوم از باران پاییزی و آفتاب استفاده می‌کند، از سلامت و عطر و طعم بیشتری برخوردار است. البته این نوع کشت قیمت بالاتری نسبت به کشت اول دارد.

نکاتی در رابطه با نگهداری برنج با قرص برنج

برای نگهداری برنج با استفاده از قرص برنج باید به نکاتی حتماً توجه داشته باشید. از جمله:

  • اولین نکته اینکه قرص برنج را در یک دستمال کاغذی بگذارید و آن را بپیچانید تا با برنج تماس مستقیم نداشته باشد.
  • توجه داشته باشید که اگر قرص در برنج پودر شود، خطرناک است و باید برنج را دور بریزید.
  • دقت کنید که در شرایط نگهداری برنج، استفاده از قرص برنج آخرین گزینه است.

روش‌های تشخیص برنج اصل

  • برنج ایرانی را خیس کنید. اگر بعد از گذشت ۴ الی ۵ روز برنجتان کپک زد، اصل است. اما اگر کپک نزد، غیراصل است.
  • همچنین برای اطمینان می‌توانید، مقداری برنج را داخل شیشه‌ای بزارید و در معرض نور خورشید قرار دهید. اگر برنج شما کپک زد، برنج اصل است.
  • مقداری برنج را داخل آب بریزید. اگر برنج درون ظرف آب ته نشین شد این برنج، برنج اصل ایرانی است.
  • برنج اصل و مرغوب ایرانی را اگر روی آتش بگیرید برشته می‌شود. اما برنج خارجی آتش می‌گیرد و دود می‌کند.

خرید برنج

برای خرید انواع برنج پاکستانی سعی کنید به فروشگاه‌های معتبر بروید. برای خرید اینترنتی برنج‌های مرغوب که مناسب پخت در مهمانی‌ها و مجالس مختلف باشد، می‌توانید فروشگاه مشهد برنج را انتخاب کنید. این فروشگاه بهترین و باکیفیت‌ترین برنج‌ها را در اختیار مشتریان خود می‌گذارد تا از خرید خود مطمئن و راضی باشند و خرید بسیار خوبی را تجربه کنند.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی برنج کهنه پرداختیم. همانطور که گفته شد، برنج تازه و نو از رطوبت بالایی برخوردار است که برای پخت و نگهداری‌، با مشکل رو به رو هستیم. اما برنج کهنه به علت خشک بودن آن به هنگام پخت به خوبی قد می‌کشد و شفته نمی‌شود. همچنین برای نگهداری برنج کهنه، روش‌هایی را ذکر کردیم که اگر می‌خواهید در مدت زمان طولانی‌تری از برنجتان استفاده کنید، نکات گفته شده را رعایت کنید.

دسته بندی برنج ایرانی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید
سبد خرید خالی است.
ورود به سایت
سلام مشتری گرامی

لطفا سوال خود را بپرسید. در اسرع وقت پاسخگو خواهیم بود.

  • برای سفارشات مشهد با پیک و سایر شهرها ارسال پستی.