برنج از مهمترین و پرطرفدارترین اقلام غذایی کل جهان است. از جمله کشورهای صادرکننده برنج به ایران، هند، پاکستان، تایلند و اروگوئه هستند. برنجهای خارجی را اصولاً بهصورت قالبی به وجود میآورند. به این معنا که برنجهای درجه دوم و سوم را خرد میکنند و بهصورت آرد در میآورند و آن را درون قالبهای منظم و یک اندازه قرار میدهند. برنج هندی نیم پز در ایران بسیار مشتریپسند و پرطرفدار است.
برنج هندی انواع مختلفی دارد. هر چقدر برنج هندی مورداستفاده شما باکیفیتتر باشد، عطروطعم آن نیز بهتر خواهد بود. بسته به کیفیت، قیمت برنج هندی نیمپز میتواند متفاوت باشد. باتوجهبه انواع برنج هندی میتوانید برای مصرف روزانه و مهمانیها از انواع استفاده کنید. برنج محسن باکیفیتترین نوع از انواع برنج هندی موجود در بازار است. در ادامه مطلب از مشهد برنج به بررسی خواص و روش پخت برنج نیم پز هندی میپردازیم.
برای مطالعه مقاله «استانبولی (طرز تهیه استانبولی پلو خوشمزه و مجلسی) » کلیک کنید.
قیمت برنج هندی نیمپز
قیمت برنج هندی نیمپز یکی از عوامل جذب مشتریان به این نوع برنج است و علاوه بر قیمت پایینی که دارد خیلی خوب قد میکشد و خوشپخت است. بسیاری از افراد بیشتر از کیفیت و عطروطعم برنج بهظاهر برنج توجه میکنند؛ به همین دلیل برنج هندی و برنج هندی نیم پز طرفداران زیادی دارد. دلیل خوب قدکشیدن برنج هندی این است که این برنجها را بهصورت نیمجوش یا نیمپز تهیه میکنند. این برنجها ظاهری زیبا و دلپذیر به سفرههای شما میدهند و بر جذابیت آن میافزایند.
خواص برنج هندی نیم پز
در میان انواع برنج هندی، برنج هندی نیمپز به میزان قابلتوجهی مقدار تیامین و نیاسین بیشتری نسبت به برنج سفید دارد. این مواد مغذی برای تولید انرژی مهم هستند. همچنین برنج نیمپز حاوی فیبر و پروتئین بیشتری نسبت به برنج سفید است. هر دو برنج نیمپز و برنج سفید را میتوان با آهن، تیامین، نیاسین و فولات غنی کرد؛ اما برنج قهوهای بهترین منبع مواد مغذی است. همچنین، مقدار برخی از مواد معدنی، ازجمله منیزیم و روی، در برنج نیمپز کمی کمتر از برنج سفید و قهوهای معمولی است. خواص و مواد معدنی و مغذی بر روی قیمت برنج نیمپز تأثیر زیادی دارد.
تاثیر روش تولید برنج نیم پز بر روی قیمت برنج هندی نیمپز
در روش تولید برنج هندی نیم پز قسمتی از برنج برداشت شده را قبل از اینکه فرایند پوستگیری انجام شود و قبل از جداکردن پوسته خارجی و سبوس، در مدتزمان معینی میجوشانند و پس از خشککردن، پوسته خارجی و سبوس را از دانه برنج جدا میکنند. در این مرحله به برنج فراوری شده یا پارابویل تولید میشود. پارابویل در لغت به معنای پیش پخت شده یا نیمجوش است.
یکی از هدفهای تولید برنج فراوری شده آن است که بر اثر نیمجوش شدن، مقاومت دانه برنج نسبت به تنشهای شالیکوبی بیشتر شده و درصد شکستگی و نیمدانه شدن برنج کمتر شود و هدف بعدی بالابردن ارزش تغذیهای آن است.
این برنجها بهصورت نیمجوش و یا اصطلاحاً پاربویل (Parboil) تولید میشوند. در این روش تولید برنج هندی نیم پز، برنجها پس از فراوری و برداشت، در دمای ۷۰ تا ۸۰ درجه نیمجوش میشوند و سپس در معرض هوای خشک قرار میگیرند. در واقع به همین دلیل است که برنج هندی نیم پز هنگام پخت بسیار خوب قد میکشد و شفاف است.
یکی از دلایل عمدهای که گاهی برنج خارجی را ترجیح میدهیم، زمان نگهداری آن نسبت به برنج ایرانی است. در برنجهای خارجی برای جلوگیری از شپشک زدن برنج مواد نگهدارنده وجود دارد که موجب میشود بتوان آنها را برای مدتزمان طولانیتری نگه داشت.
برای مطالعه مقاله «برنج امراللهی چیست؟ + معرفی فروشگاه برای خرید» کلیک کنید.
-
برنج پاکستانی دانه بلند غزال کیسه ده کیلویی735,000 تومان
-
محصول تخفیف خوردهچای معطر احمد – 500 گرمقیمت اصلی 319,900 تومان بود.303,000 تومانقیمت فعلی 303,000 تومان است.
-
برنج هندی طبیعت ده کیلویی550,000 تومان
جمعبندی
برنج محسن یکی از انواع برنج هندی نیم پز موجود در بازار است. قیمت برنج هندی نیمپز با اینکه غنی از مواد معدنی است نسبت به انواع دیگر برنج موجود در بازار مناسبتر است. امروزه انواع برنج هندی در فروشگاههای سراسر کشور با قیمت و کیفیتهای مختلف به فروش میرسد. برای خرید برنج هندی و دیگر انواع برنج حتماً به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید. یکی از این فروشگاهها، فروشگاه اینترنتی مشهد برنج است که انواع برنج ایرانی، برنج پاکستانی و برنج هندی را در دسترس شما عزیزان قرار داده و در کوتاهترین زمان برای شما ارسال مینماید.