برنج شفته

مشهد برنجمشهد برنج
87 بازدید
برنج شفته

برنج را می‌توان به‌عنوان یکی از غذاهای محبوب و پرمصرف دانست که همواره عضو اصلی و جدانشدنی سفره‌های ایرانی است. برنج را معمولاً به دو روش آبکش و یا کته طبخ می‌کنند. هرکدام از این دو روش نکات و ترفندهایی دارند که با رعایت‌کردن آن‌ها یک غذای عالی با ظاهر و طعمی بی‌نظیر خواهید داشت. معمولاً برنج آبکشی مناسب‌ترین و بهترین روش برای پخت برنج مجلسی برای مهمانی است. به این دلیل که اگر برنج را به روش کته طبخ کنید ممکن است برنج شفته شود و به هم بچسبد. در این صورت برنج شما جلوه و ظاهر خوبی نخواهد داشت. در ادامه این مقاله با مشهد برنج همراه باشید تا چند راه جلوگیری از شفته شدن برنج را با هم بررسی کنیم.

68 - برنج شفته

برنج شفته چیست؟

شاید شما هم اصطلاح برنج‌شفته را بسیار شنیده باشید، اما برنج شفته به چه برنجی گفته می‌شود؟ معمولاً این اصطلاح را برای برنجی به کار می‌برند که در هنگام پخت بیش از حد در آب جوشیده باشد و دانه‌های برنج حالت چسبناکی پیدا کرده باشند. در این حالت دانه‌های چسبناک برنج به یکدیگر می‌چسبند و بافت و ظاهر دانه‌دانه خود را از دست می‌دهند. عوامل مختلفی در شفته شدن برنج تأثیر می‌گذارند؛ مانند میزان آب بیش از حد، تازه کشت بودن برنج و یا استفاده از روش‌های اشتباه در پخت برنج. برای اینکه برنج شما شفته نشود و ظاهری مجلسی داشته باشد بهتر است تا برخی از فوت و فن‌های آشپزی و پخت برنج را یاد بگیرید و رعایت کنید.

روش‌های جلوگیری از شفته شدن برنج

1. خیساندن برنج در آب‌نمک

یکی از اصلی‌ترین راه‌ها برای اینکه برنج شفته نشود را می‌توان استفاده از نمک در هنگام خیساندن برنج دانست. برای پخت یک برنج مجلسی ابتدا برنج را بشویید و سپس در آب بخیسانید. برای جلوگیری از شفته نشدن برنج به آن کمی نمک اضافه کنید. مقدار نمکی که اضافه می‌کنید می‌تواند باتوجه‌به روشی که قصد دارید با آن برنج را طبخ کنید متفاوت باشد. معمولاً برای برنج به روش آبکش به‌ازای هر یک پیمانه برنج یک قاشق نمک باید استفاده کنید و برای برنج به روش کته به‌ازای هر دو پیمانه برنج یک قاشق نمک را در آب بریزید. به مدت یک الی دو ساعت به برنج اجازه دهید که در آب و نمک خیسانده شود تا برنج‌شفته نشود.

2. انتخاب قابلمه مناسب برای پخت

یکی دیگر از نکات مهم اینکه برنج‌شفته نشود را می‌توان انتخاب قابلمه مناسب برای پخت برنج دانست. در هنگام پخت برنج باید سعی کنید از یک قابلمه متناسب با حجم و میزان برنجی که دارید استفاده کنید. زمانی که قابلمه شما کوچک‌تر از حجم برنج باشد، دانه‌های برنج فضای کافی برای باز شدن و ری کردن ندارند و به‌این‌ترتیب برنج‌شفته می‌شود. برای اینکه برنج شما شفته و خمیری نشود و دانه‌های آن به هم نچسبند از قابلمه‌ای استفاده کنید که تقریباً حجم آن دوبرابر میزان برنج خام شما باشد. به‌این‌ترتیب برنج فضای کافی خواهد داشت و ظاهری دانه‌دانه و مجلسی به غذای شما می‌دهد.

3. زمان مناسب برای آبکشی

یکی دیگر از دلایلی که برنج شفته می‌شود، دیر آبکش کردن برنج است. هنگامی که برنج را دیرتر آبکش کنید، برنج بیش از حد نرم می‌شود و در هنگام پخت دانه‌های به هم می‌چسبند و برنج شما شفته می‌شود. سعی کنید برنج را در زمانی آبکش کنید که دانه‌های برنج نه خیلی نرم و نه خیلی سفت باشند. برای اینکه متوجه شوید زمان مناسب آبکش کردن برنج فرارسیده است، بهتر است یک دانه برنج را در میان دو انگشتتان له کنید. در این زمان دانه برنج باید کمی نرم شده باشد؛ اما مغز آن هنوز کمی سفت باشد؛ بنابراین با آبکش کردن در زمان مناسب می‌توانید از شفته شدن برنج جلوگیری کنید.

برای مطالعه مقاله «معرفی برنج ایرانی» کلیک کنید.

4. برنج را با آب سرد نشویید

یکی از اصلی‌ترین اشتباهات خانم‌ها در هنگام پخت برنج که باعث می‌شود برنج‌شفته شود، شستن آن با آب سرد است. بعد از آبکش کردن اگر برنج را با آب سر بشویید ممکن است دچار شوک شود و در این حالت برنج شما دیگر قد نمی‌کشد. بنابراین برای جلوگیری از شفته نشدن برنج بعد از آبکشی بهتر است آن را با آبی بشویید که زیاد سرد و یخ نباشد.

سخن نهایی

زمانی که شما از روش‌های درست برای پخت برنج استفاده نکنید ممکن است برنج شفته شود و به هم بچسبد. برای جلوگیری از شفته شدن برنج و برای اینکه برنج شما ظاهری مجلسی‌تر داشته باشد، سعی کنید برخی نکات و فوت و فن‌های طبخ برنج را رعایت کنید. در کنار این نکات انتخاب و خرید یک برنج باکیفیت می‌تواند تأثیر بسیاری در شفته و خراب‌نشدن برنج شما داشته باشد. مشهد برنج یکی از معتبرترین فروشگاه‌های تهیه برنج ایرانی، برنج پاکستانی و برنج هندی مرغوب و باکیفیت است. با خرید انواع برنج‌های مختلف از فروشگاه مشهد برنج، یک غذای مجلسی با طعم و ظاهری زیبا در مهمانی‌ها خواهید داشت.

دسته بندی آشپزی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید
سبد خرید خالی است.
ورود به سایت