برنج، از مهمترین اجزای سفرههای ایرانی به خصوص مهمانیهاست. در مهمانیها و مجالس، علاوه بر خوش پخت بودن برنج، دیزاین برنج هم بسیار مهم است. اینکه برنج را چطور تزیین کنیم که جلوهی بهتری داشته باشد، یکی از سؤالاتی است که معمولا ذهن خانومهای خانه دار را به خود مشغول میکند. اینکه چطور میتوان یک برنج قالبی مهمان پسند داشت، از دغدغههای اصلی یک مهمانی است. در اداکه به برخی از روشهای پخت برنج قالبی میپردازیم.
برنج قالبی در قابلمه
برای پخت برنج قالبی، میتوانیم از قابلمه استفاده کنیم. برای اینکار، ابتدا در اولین مرحله برنجها را با آب ولرم بشویید. برنجها را در ظرف ریخته و به میزان یک بند انگشت روی برنجها را آب بریزید و اجازه دهید که برنجها خیس بخورند.
در دومین مرحله، برنج را در ظرف بریزید وآب را به آن اضافه کنید. 2 الی 3 ساعت اجازه دهید تا برنج خیس بخورد. مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید. هر چه میزان نمک کمتر باشد، برنج برای رژیم شما بهتر خواهد بود.
دو پیمانه آب را در قابلمه و روی اجاق گاز بگذارید. آب که جوش آمد، برنجها را اضافه کنید. بعد از حدود دقیقه برنجها را آب کشی کنید.
در قابلمهای که خاصیت نچسب بودن دارد، مقداری روغن بریزید. به دلخواه خودتان کف قابلمه را نان یا سیبزمینی بگذارید. برنج را لایه لایه روی تهدیگ اضافه کنید. حالا و در آخر در قابلمه را با دمکنی گذاشته و چهل وپنج دقیقه صبر کنید تا برنج آماده بشود. بعد از خاموش کردن شعله، چند دقیقه صبر کنید. ظرفی که میخواهید برنج سرو کنید بیاورید و به آرامی قابلمه را برگردانید. برنج قالبی شما آماده است.
برای مطالعه مقاله «مقایسه برنج هندی و پاکستانی» کلیک کنید.
برنج قالبی در ظرفهای کیک و ژله
از هرگونه قالب کیک وژله که در خانه دارید میتوانید برای برنج قالبی شیک و مجلسی استفاده کنید اما، قالبهای ژلهای مناسبتر است. میتوانید قالبهای یک نفره یا قالبهای بزرگ را انتخاب کنید. مقداری برنج را با زعفران دم کرده مخلوط کنید. برنج زعفرانی شده را در قالب میریزیم و کمی آن را فشار دهید. بقیهی برنج را در قالب ریخته و با دست فشار بدهید. ظرفی که میخواهید برنج را در آن بریزید را آماده کنید و قالب را برگردانید. در نهایت روی برنج را با کشمش و یا زرشک تزیین کنید. و از برنج قالبی خود لذت ببرید.
برنج قالبی در فر
برای پخت برنج قالب در فر، ابتدا به روشی که پیشتر توضیح دادیم، برنج را پخته و آب کش کنید. بعد از آب کش کردن برنج، قالب مخصوص یا ظرف پیرکس را آورده و با روغن کف و اطراف آن را چرب کنید. برنج را به آن اضافه کرده و کمی فشار دهید. در نهایت یک ورقه فویل را روی آن بکشید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. ظرف را در فر دمای 180دررجه گذاشته و 40 دقیقه تا دم کردن برنج صبر کنید تا برنج قالب دم بکشد. بعد از آن ظرف را بیرون آورده، سه دقیقه صبر کنید و در ظرف مورد نظر، برنج را برگردانید. برنج قالبی شما آماده است.
برنج قالبی در پلوپز
شما همچنین میتوانید برای پخت برنج قالبی، از پلوپز استفاده کنید. برنج را به روش معمول در آب جوشانده و آب کش کنید. کف پلوپز را چرب کرده و برنج را به آن اضافه کنید. نیم ساعت برای دم کردن برنج قالبی زمان بگیرید. حالا میتوانید در پلوپز را باز کرده، ظرف مورد نظر را آورده وبرنج قالبی را در ظرف، برگردانید.
نکات مهم در پخت برنج قالبی
ظرف یا قابلمهی بزرگی انتخاب کنید که جا برای قد کشیدن برنج وجود داشته باشد.
وقتی آب برنج در حال جوشیدن بود، برنج دو قاشق غذاخوری روغن در آب جوش بریزید تا خوب قد بکشد.
هنگام آبکش کردن روی برنج آب سرد نریزید. این کار باعث شوکه شدن برنج میشود و برنج به خوبی قد نمیکشد.
سخن آخر
برنج، یکی از اجزای جدانشدنی سفرههای ایرانی است و بنابراین دغدغه های همیشگی خانومهای ایرانی در مهمانیها و مناسبتهاست. به همین دلیل، پخت یک برنج قالبی جذاب مخصوص مهمانیها، از علاقهمندیهای خانومها برای دیزاین سفره است. در این مقاله سعی بر آن شد تا برخی از روشهای پخت برنج قالبی، گفته شود. پخت برنج قالبی در فر، پلوپز و روی گاز، از روشهایی است که میتوان برای آن استفاده کرد. بدیهی است که کیفیت برنج، در خوشپخت شدن برنج قالبی شما بسیار مؤثر است. شما میتوانید با کیفیتترین برنجها را، از سایت مشهد برنج، خریداری کنید.