برنج صدری چیست؟

بازدید: 2,506 بازدید
برنج صدری

برنج یکی از پرمصرف‌ترین غلات در کشور است. عطروطعم و کیفیت انواع برنج ایرانی با یکدیگر متفاوت است. یکی از انواع برنج‌های ایرانی که جزء برنج‌های باکیفیت و پرطرف‌دار کشورمان است، برنج صدری است. این برنج جزء برنج‌های بسیار محبوب و مناسب مهمانی‌ها و مجالس مختلف است. دلیل آن هم عطروطعم بی‌نظیر این نوع برنج و همچنین قد کشیدن آن بعد از پخت است.

بعد از مصرف این نوع برنج، احساس سنگینی نخواهید کرد، دلیل آن هم این است که برنج صدری بعد از پخت بسیار خوش­هضم و سبک است. از خصوصیات بارز این نوع برنج این است که بعد از پخت، نرم می‌ماند. بهترین منطقه‌ها برای کشت این نوع برنج، نواحی شرق استان گیلان و مرکزی است. انواع مختلف برنج‌صدری علاوه بر استان گیلان در استان گلستان و مازندران نیز کشت می‌شوند. در ادامه مقاله خصوصیات برنج‌صدری را بیشتر توضیح می‌دهیم.

برنج صدری

تاریخچه برنج صدری

طبق روایت‌ها، در زمان ناصرالدین‌شاه، وقتی صدارت کشور را میرزا آقاخان نوری بر عهده داشت، عده‌ای را به کشور‌های آسیای شرقی فرستاد و برنج و تخم چغندر را به شمال کشور ایران وارد کرد. طبق این روایت‌ها این نوع برنج از هندوستان آورده شد و به برنج صدراعظمی نام‌گذاری شد. در حال حاضر بعد از گذشت سال‌ها و بر اثر استفاده مداوم این نام، از برنج صدراعظمی به برنج صدری تغییر نام یافته است.

مشخصات برنج صدری

  • یکی از ویژگی‌های ظاهری برنج صدری، دانه‌های بلند این نوع برنج است.
  • رنگ دانه‌های آن، سفید مایل به کرم است.
  • از دیگر خصوصیات این نوع برنج مرغوب، این است که دانه‌های آن، قلمی و کشیده است.
  • جنس این نوع برنج گچی است و تقریباً سخت و سفت هستند.

انواع برنج صدری

در ادامه چند نمونه از انواع برنج‌صدری را عنوان و بررسی می‌کنیم:

1- برنج صدری هاشمی

یکی از انواع برنج‌های صدری، برنج صدری هاشمی است. برنج هاشمی در سال ۱۳۶۴ در یکی از روستا‌های استان گیلان به نام روستای چاپارخانه توسط کشاورزی خلاق به نام یوسف هاشمی کشف شد. این نوع برنج بیشترین نوع برنجی است که در شالیزار‌های استان‌های شمال کشور مثل استان مازندران و استان گلستان و گیلان کشت می‌شود. لازم به ذکر است که برنج‌صدری هاشمی، جزء دانه بلندترین برنج‌ها نسبت به سایر برنج‌های صدری است و به‌عنوان یکی از بهترین برنج‌های طعم‌دار ایرانی، طرف‌داران بسیاری دارد.

این نوع برنج، به‌خاطر اینکه ظاهر بسیار خوبی دارد و از پخت بی‌نظیری برخوردار است، بسیار محبوب است. علاوه بر موارد گفته شده، این نوع برنج بیشترین مقاومت را در برابر آفات جانوری و گیاهی دارد.

2- برنج صدری علی کاظمی

برنج علی کاظمی از دیگر برنج‌های صدری و معطر ایرانی است که طعم و مزه‌ی بی‌نظیری نیز، دارد. دانه‌های این نوع برنج از نظر ظاهری، کوتاه‌تر از سایر ارقام برنج‌صدری است. برنج صدری علی کاظمی در سال ۱۳۶۰ در یکی از روستا‌های استان گیلان توسط کشاورزی به نام علی کاظمی کشف شد. او هنگامی که داشت محصولات زمینش را برداشت می‌کرد، متوجه یک خوشه برنج شد که با سایر برنج‌ها فرق داشت.

برنج علی کاظمی هم­اکنون بیش از ۵۰ هزار هکتار از شالیزار‌های استان گیلان را به خود اختصاص داده است. این برنج بیشتر در نواحی غربی استان گیلان مانند صومعه‌سرا و فومن به دلیل آب­وهوا و خاک مناسب کشت می‌شود.

4- برنج صدری دم سیاه

از دیگر برنج‌های صدری، برنج صدری دم سیاه است که علت نام‌گذاری این نوع برنج، به برنج دم سیاه آن است که شلتوک این نوع برنج سیاه رنگ است، این برنج فقط در استان گیلان کشت می‌شود و به دلیل کیفیت بالای آن طرف‌داران فراوانی هم دارد. از نظر قیمت نیز، برنج‌صدری از برنج هاشمی گران‌تر است اما در مقایسه با برنج طارم فریدون‌کنار از قیمت پایین‌تری برخوردار است.

برنج دم سیاه برخلاف این­که جزء برنج‌های مرغوب و باکیفیت است، به‌این‌علت که محصول دهی پایینی دارد، برای کشت پرطرف‌دار نیست و تنها عده‌ای از کشاورزان سنتی کار این برنج را کشت می‌کنند. شهر‌هایی مثل لاهیجان و آستانه‌اشرفیه نسبت به مناطق دیگر بیشتر به کشت این نوع برنج می‌پردازند. دانه‌های این نوع برنج صدری، پس از پخت بسیار بلندتر می‌شود یا به‌اصطلاح ری می‌کند.

عطر بسیار خوب و طعم بی‌نظیر این نوع برنج موجب شده تا آن را به یکی از برنج‌های محبوب و همچنین پر­طرف‌دار تبدیل کند. زمان پخت برنج‌صدری دم سیاه، کوتاه‌تر از سایر ارقام برنج‌های ایرانی است و اگر بیش از حد بجوشد خمیر می‌شود.

5- برنج صدری دودی

بعضی از افراد فکر می‌کنند که برنج‌های دودی نوعی از برنج‌ها هستند که به‌صورت جداگانه کشت می‌شوند، اما این‌طور نیست. درواقع برنج‌های دودی همان برنج‌های عطری کشت شده توسط کشاورزان هستند که طی مراحل تولید به برنج دودی تبدیل می‌شوند.

برنج

همچنین برنج‌های دودی، نسبت به برنج‌های عطری رنگ تیره‌تری دارند. افراد زیادی هستند که برنج دودی را به‌صورت خالص مصرف می‌کنند اما بعضی از افراد هم هستند که برنج‌های دودی را با برنج‌های عطری مخلوط می‌کنند و هر دو را با هم مصرف می‌کنند و کنار هم می‌پزند. یکی از برنج‌های پرمصرف مردم گیلان، برنج صدری دم سیاه دودی است. این نوع برنج‌صدری، بعد از پخت قد بلند‌تری نسبت به برنج هاشمی دودی دارد.

خرید برنج

برای خرید انواع برنج ایرانی سعی کنید از مراکز معتبری خرید کنید که مطمئن باشید محصولات باکیفیتی را به فروش می‌رساند. اگر قصد دارید برای خرید انواع برنج‌های صدری به‌صورت اینترنتی اقدام کنید، می‌توانید فروشگاه مشهد برنج را انتخاب کنید. فروشگاه اینترنتی مشهد برنج با ارائه بهترین و باکیفیت‌ترین انواع برنج‌ها، مستقیم و بدون واسطه محصولات مرغوب و مقرون‌به‌صرفه را به دست شما می‌رساند تا از خرید خود مطمئن و راضی باشید.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی برنج صدری پرداختیم و خصوصیات ممتاز این نوع برنج باکیفیت ایرانی را نیز، بررسی کردیم. همان‌طور که گفته شد، برنج صدری انواع مختلفی دارد که در این مقاله فقط چند مورد آن‌ها را مطرح نمودیم. برنج‌های صدری مناسب مجالس و مهمانی‌های خاص است. به دلیل اینکه به‌خوبی قد می‌کشند و از عطر و طعم بسیار مناسبی برخوردار هستند.

دسته‌بندی آشنایی با انواع برنج
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت