انواع روغن مناسب پخت برنج

بازدید: 1,692 بازدید
روغن مناسب پخت برنج

برنج یکی از وعده‌های اصلی غذای ما ایرانی‌ها است. ما برنج را در اکثر وعده‌های غذایی خود جای می‌دهیم و بدون برنج انگار چیزی روی سفره کم داریم. عادت ما ایرانی‌ها به این کربوهیدرات پر کالری اگرچه ممکن است چندان مفید نباشد؛ ولی کربوهیدرات سوخت اصلی بدن ما است؛ لذا با وجود کالری بالای آن استفاده از این ماده غذایی حتی به میزان کم، می‌تواند انرژی بدن ما را تأمین کند. برای این که برنجی که طبخ می‌کنیم دلچسب و لذیذ باشد عواملی مثل انتخاب برنج مناسب، انتخاب بهترین روغن پخت برنج و توجه به دستور پخت تأثیرگذار است.

در اولین قدم باید برنجی که انتخاب می‌کنید اصیل باشد. برای طبخ برنج علاوه بر آب، نمک و برنج نیاز به یک روغن مناسب پخت برنج است. روغن کنجد و زیتون سالم‌ترین روغن طبخ برنج هستند که علاوه بر ایجاد طعمی دلپذیر، باعث سلامت هر چه بیشتر تغذیه شما می‌گردند. در ادامه مطلب از مشهدبرنج به بررسی روغن‌های مناسب برای پخت برنج می‌پردازیم.

برای مطالعه مقاله «آیا برنج هندی برای سلامتی ضرر دارد؟» کلیک کنید.

آشنایی مختصر با برنج

یکی از قدیمی‌ترین غلات مورداستفاده که از 5000 سال پیش کشت می‌شود برنج است. برنج غذای اصلی بیش از نیمی از جمعیت جهان به‌ویژه در شرق و جنوب آسیا است. انواع مختلفی از برنج وجود دارد که رنگ‌ آن‌ها متفاوت است. اصولاً برنج‌ها بر اساس شکل دانه یا روش فراوری آن‌ها طبقه‌بندی می‌شوند که برنج سفید پرمصرف‌ترین است؛ درحالی‌که برنج قهوه‌ای در برخی از کشورها به علت مزایای سلامتی آن به طور گسترده‌ای مصرف می‌شود. استفاده از روغن مناسب پخت برنج به خوش‌طعم‌تر شدن آن کمک می‌کند و تأثیر مثبت بر سلامتی افراد دارد. برنج در بسیاری از صنایع غذایی مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ مثل تهیه آرد برنج، شربت برنج، شیربرنج و روغن سبوس برنج.

انواع برنج

در اولین قدم باید برنجی اصیل تهیه کنید. برنج اصیل ایرانی را بهتر است که از شمال کشور تهیه کنید. برنج مازندران و گیلان از بهترین نمونه‌های برنج ایرانی هستند. انواع برنج‌های ایرانی که به‌عنوان بهترین برند شناخته می‌شوند شامل برنج طارم، برنج هاشمی، دم‌سیاه، برنج شیرودی، برنج صدری گیلان، برنج علی کاظمی و… است. برای اطلاع از کیفیت برنج حتماً باید یکبار آن را دم کنید؛ اما به‌این‌علت که امکان دم‌کردن تمام برنج‌ها را نداریم؛ بنابراین بهترین کار نگاه‌کردن به دانه‌های برنج است. انواع برنج مرغوب شمال به دلیل عطروطعم فوق‌العاده طرف‌داران زیادی دارد که انتخاب روغن پخت مناسب برنج هم این محبوبیت را بیشتر می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم مقاله انواع مختلف برنج؛ چند نوع برنج داریم؟ را مطالعه کنید.

پخت برنج

روغن مناسب پخت برنج؛ روش پخت برنج

اصولاً پخت برنج به دو روش کته و آبکش کردن انجام می‌گیرد. طبق تحقیقات انجام شده برنج کته فواید بیشتری برای سلامتی انسان دارد؛ زیرا مواد معدنی و ویتامین‌های آن حفظ می‌شود. درحالی‌که در طبخ برنج به روش آبکشی اکثر املاح برنج از بین رفته و تنها فیبر باقی می‌ماند.

 برای پخت برنج به روش آبکش لازم است برنج را چند ساعت با آب ولرم و مقداری نمک خیس کنید. در مرحله بعد مقداری آب را در یک قابلمه عمیق بریزید، یک قاشق غذاخوری نمک و روغن اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به‌شدت بجوشد و بعد از آن برنج را اضافه کنید و بگذارید هفت تا هشت دقیقه بماند تا دانه‌ها باز شده و حجم آن‌ها دوبرابر شود، سپس آبکشی کنید. برنج آبکش شده را درون قابلمه ریخته و روی آن مقداری روغن و آب بریزید و اجازه دهید تا دم بکشد. فراموش نکنید استفاده از بهترین روغن مناسب پخت برنج در این مرحله اهمیت زیادی دارد و می‌تواند بر سلامتی بدن تأثیرات مثبت داشته باشد.

در پخت برنج به روش کته کردن که نسبت به روش آبکش ارجحیت دارد، لازم است این برنج شسته شده را درون قابلمه ریخته و مقداری آب‌روی آن بریزید. به‌اندازه‌ای که سطح آب به‌اندازه یک‌بند انگشت بالاتر از سطح برنج موجود در قابلمه بماند، سپس مقداری روغن مناسب پخت برنج و نمک به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید برنج بجوشد تا آب آن تبخیر شود. سپس برنج را با استفاده از کفگیر مناسب به شکل کله‌قندی درون قابلمه جمع کنید و دم‌کنی بگذارید تا دم بکشد.

روغن مناسب پخت برنج

یکی از مواد اولیه اصلی در طبخ برنج روغن است. اینکه از چه روغنی برای روی برنج استفاده شود در ایجاد عطروطعم برنج نقش مهمی دارد. از انواع روغن‌های مناسب پخت‌وپز که در بازار وجود دارند، می‌توان برای برنج استفاده کرد؛ اما برخی از روغن‌های گیاهی هم وجود دارند که برای طبخ برنج عالی هستند و مزایای سلامتی آن‌ها بسیار است؛ به‌عنوان‌مثال روغن‌زیتون بهترین روغن پخت برنج است که علاوه بر ایجاد طعمی دلپذیر، سبب سلامت هر چه بیشتر تغذیه شما می‌شود. این روغن‌ها با ویژگی‌های خاص و مهمی که دارند می‌توانند روغن مناسب پخت برنج و سایر مواد غذایی باشند. در ادامه انواع روغن‌ها توضیح داده شده است:

برای مطالعه مقاله «انواع مختلف برنج؛ چند نوع برنج داریم؟» کلیک کنید.

1. بهترین روغن پخت برنج؛ روغن‌زیتون

مزایای روغن‌زیتون بر کسی پوشیده نیست. این روغن که از میوه‌های زیتون به دست می‌آید از جمله روغن‌های گیاهی با کاربردهای فراوان است. این روغن عمدتاً از اسید اولئیک، با درصد کمتری از اسید لینولئیک و اسید پالمیتیک تشکیل شده است. از روغن‌زیتون علاوه بر سایر مصارف آن می‌توان برای درست‌کردن صدها نوع غذا و پخت‌وپز استفاده کرد. روغن‌زیتون بهترین روغن پخت برنج است که علاوه بر این که سبب عطر و طعمی دلپذیر در غذا می‌شود، موجب کاهش استرس و وزن و… هم می‌شود.

2. سالم ترین روغن طبخ برنج؛ روغن کنجد

روغن کنجد فواید بسیاری برای بدن دارد و این به دلیل داشتن ترکیبات غنی از مواد مغذی است. در هند از این روغن برای پخت‌وپز استفاده می‌کنند. روغن کنجد یک آنتی‌اکسیدان است که حاوی مس، آهن و منیزیم و… است. روغن کنجد هم به‌عنوان یک روغن مناسب پخت برنج است.

روغن طبخ برنج

3. روغن ذرت

روغن ذرت روغنی گیاهی است که از جوانه دانه ذرت استخراج می‌شود و به علت قیمت ارزان و فراوانی محصولات ذرت روغنی که از آن استخراج می‌شود یکی از پرمصرف‌ترین روغن‌های گیاهی در جهان است. روغن ذرت هم به دلیل داشتن مواد مغذی در ترکیبات می‌تواند به‌عنوان بهترین روغن پخت برنج انتخاب شود.

4. روغن آفتابگردان  

روغن آفتابگردان روغنی گیاهی است که از دانه‌های آفتابگردان استخراج می‌شود. روغن آفتابگردان حاوی مقدار زیادی اسید اولئیک است و خوردنش به‌جای سایر منابع چربی که حاوی مقدار زیادی چربی اشباع هستند، ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. این روغن هم به دلیل داشتن ویژگی‌های خاص و مفید یک روغن مناسب پخت برنج است.

جمع‌بندی

هنگامی که صحبت از به‌کارگیری روغن مناسب پخت برنج و سایر مواد غذایی به میان می‌آید تحمل و مقاومت در برابر گرما بسیار مهم خواهد بود. اغلب روغن‌های گیاهی جایگزین، اسیدهای چرب غیراشباع بالایی دارند و می‌توانند کلسترول خون را کاهش دهند و از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری نمایند. عواملی زیادی در طبخ برنج می‌تواند  تأثیرگذار باشد که انتخاب بهترین روغن پخت برنج یکی از عوامل مؤثر در پخت آن است. روغن‌ گیاهی مثل روغن‌زیتون جز سالم‌ترین روغن طبخ برنج و انواع مواد غذایی است.

برنج از پرمصرف‌ترین و مهم‌ترین غلات در سراسر دنیاست که در انواع مختلف یافت می‌شود. نیمی از مردم جهان روزانه در وعده‌های غذایی از برنج استفاده می‌کنند. با وجود تنوع بالا در برنج قطعاً انتخاب بهترین برنج برای شما کار ساده‌ای نخواهد بود. فروشگاه اینترنتی مشهد برنج با ارائه اطلاعات کامل در مورد انواع برنج این امکان را به شما می‌دهد که با داشتن اطلاعات کامل بتوانید بهترین برنج را انتخاب کنید. شما می‌توانید برای خرید انواع برنج ایرانی، پاکستانی و هندی در کمترین زمان و با نازل ترن قیمت به وب‌سایت مشهد برنج مراجعه کنید.

دسته‌بندی آشپزی
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت