عادت چای خوردن بعد از غذا در بین بسیاری از افراد وجود دارد. چای دومین نوشیدنی محبوب جهان بعد از آب است. معمولا افراد برای رفع سنگینی بعد از خوردن غذا به نوشیدن چای روی میآورند. تاثیرات چای بعد از غذا شامل افزایش نفخ و گاز معده، کاهش جذب آهن و… است. بهترین زمان مصرف چای حداقل دو ساعت بعد از صرف غذا است تا اختلالی در جذب آهن ایجاد نشود و منجر به افزایش نفخ و مشکلات گوارشی نگردد. در ادامه این مطلب از مشهدبرنج با ما همراه باشید تا به بررسی تاثیرات چای بعد از غذا و بهترین زمان مصرف چای بپردازیم.
چای خوردن بعد از غذا
چای یک نوشیدنی محبوب و پرطرفدار در بین عموم مردم است و بهانهای برای مهمانیها و دورهمیهای دوستانه به شمار میآید. مصرف متعادل چای بهخصوص چای ارگانیک برای سلامتی مفید بوده و آثار مطلوبی بر بدن دارد. چای سیاه ارگانیک ایرانی بر مبنای استفاده از روشهای طبیعی برای ازبینبردن حشرات مضر، علفهای هرز و آفات گیاهی در کلیه مراحل کشت به دست میآید. همچنین از مواد معدنی و مغذی طبیعی برای تقویت رشد درختچههای چای بهره برده شده است.
با نوشیدن چای ارگانیک ایرانی، بدن در معرض مواد شیمیایی و فلزات سنگین قرار نمیگیرد. چای خوردن بعد از غذا بهویژه در زمان مناسب آن، به حفظ تعادل باکتریهای مفید در سیستم گوارش کمک میکند. این ماده سرشار از آنتیاکسیدان است و یک نوشیدنی بدون کالری به شمار میآید که برای کاهش وزن مفید است.
-
محصول تخفیف خوردهبرنج پاکستانی سوپرباسماتی طبیعت کیسه ده کیلوگرم580,000 تومان
-
محصول تخفیف خوردهبرنج پاکستانی دانه بلند غزال کیسه ده کیلویی690,000 تومان
-
محصول تخفیف خوردهچای معطر احمد – 500 گرمقیمت اصلی 319,900 تومان بود.303,000 تومانقیمت فعلی 303,000 تومان است.
ترکیبات چای سیاه
چای سیاه از ترکیباتی مانند فلاونوئید، پلیفنول، کاتچین، تانن و کافئین تشکیل شده است. ترکیبات چای آن را به یک نوشیدنی خاص برای دورهمی ها تبدیل کرده است. تفاوت چای سیاه با دیگر انواع چای در شیوه فراوری آنها است. فرآوری چای شامل چند مرحله است که عبارتاند از: چیدن برگ چای سبز، پلاس، مالش، تخمیر، خشککردن و سورت کردن. با انجام این مراحل چای سیاه به دست میآید. چای خوردن بعد از غذا با فاصله مطلوب، بدن را از خواص بینظیر آن بهرهمند ساخته و نشاط و شادابی را به بدن هدیه میدهد.
تاثیرات چای خوردن بعد از غذا
چای خوردن بعد از غذا بهویژه مصرف چای کم رنگ مانند داروی آسپرین عمل و به رقیقشدن خون کمک میکند. این فرایند از لختهشدن عروق خونی و مغزی جلوگیری میکند. مصرف روزانه سه فنجان چای برای بدن مفید بوده و به رفع خستگی و افزایش انرژی بدن کمک میکند. مصرف چای کمرنگ موجب تسکین سردرد بهویژه سردردهای میگرنی میشود. یکی از تاثیرات چای خوردن بعد از غذا بلافاصله، کاهش جذب آهن است و این کاهش جذب میتواند باعث کاهش مقاومت بدن در برابر عفونتها، اختلال در تکامل و هماهنگی سیستم عصبی، افزایش عوارض و مشکلات بارداری و زایمان و… شود.
مصرف بیش از اندازه چای سیاه به دلیل داشتن میزان کافئین بالا، باعث سوزش و ناراحتی معده میشود. چای خوردن بعد از غذا برای بیشتر افراد بر حسب عادت یا برای رفع سنگینی انجام میگیرد و عادتی نامناسب است که بهتر است اصلاح گردد. رعایت فاصله مناسب بین صرف آخرین وعدهغذایی و صرف چای جذب مواد مغذی را کاهش نمیدهد و برای بدن مفیدتر است. افراد مبتلا به کمخونی باید بیشتر از سایر افراد نگران رعایت فاصله زمانی مناسب چای خوردن بعد از غذا باشند.
بهترین زمان مصرف چای سیاه
طبع چای سیاه گرم و خشک و طعم آن تلخ و قوی است و در میان انواع چای بیشترین میزان کافئین را دارا است. چای سیاه انرژیبخش است و خواص زیادی دارد. چای خوردن بعد از غذا اگر در زمان مناسب انجام گیرد، میتواند برای بدن فواید بسیاری داشته باشد. از جمله این خواص میتوان به افزایش انرژی، کاهش فشارخون و کاهش ریسک بیماریهای قلبی، سلامت پوست و مو، سلامت رودهها، کاهش استرس، مقابله با سرطان، کاهش وزن و… اشاره کرد. تاثیرات چای بعد از غذا معتدل شدن مزاج، تقویت قوای جنسی، دفع مواد زائد، کاهش بوی بد دهان و افزایش نشاط بدن میشود. بهترین زمان مصرف چای دو ساعت بعد از غذا است. همچنین نوشیدن چای قبل از خواب میتواند کیفیت خواب را کاهش داده و شما را بیخواب کند.
یکی از بهترین زمانهای چای خوردن بعد از غذا، هنگام صبح است که سطح انرژی را افزایش داده و باعث افزایش تمرکز فرد میگردد. مصرف چای با فاصله مناسب بعد از ناهار به هضم غذا کمک میکند و از مشکلات روده و بیماریهای گوارشی جلوگیری میکند. همچنین مصرف آن در وعده عصر باعث رفع خستگی و افزایش نشاط میشود و بهانهای خوب برای یک دورهمی دوستانه یا خانوادگی و گپ و گفت است. برای جلوگیری از مواجهه با عوارض مصرف چای قبل از خواب بهتر است مصرف آن یک ساعت قبل از خواب انجام شود.
رعایت این فاصله یکساعته باعث میشود که نوشیدن چای اختلالی در خواب ایجاد نکند. هر فنجان چای سیاه به طور متوسط حدود 47 میلیگرم کافئین دارد. بهتر است میزان کافئین مصرفی روزانه کمتر از 400 میلیگرم باشد؛ در غیر این صورت میتواند باعث استرس، اضطراب و بیقراری گردد. با مصرف چای کمرنگ میتوان تعداد دفعات نوشیدن چای را افزایش داد؛ درحالیکه میزان کافئین مصرفی کاهش مییابد.
بهترین زمان مصرف چای سبز
بهترین زمان مصرف چای سبز خصوصا برای درمان کبد چرب صبح و قبل از شروع ورزش است. چای خوردن بعد از غذا بهویژه چای سبز بسیار مضر است؛ زیرا ترکیبات مختلف موجود در چای سبز، با مواد معدنی و مغذی موجود در مواد غذایی واکنش داده و مانع از جذب این مواد در بدن میشود. البته مصرف چای سبز در طول روز به میزان بیشتر از سه فنجان توصیه نمیشود و میتواند اثرات زیانباری برای سلامتی داشته باشد.
پلیفنولهای موجود در چای سبز با آنزیمهای گوارشی ترشح شده در روده کوچک واکنش داده و از تجزیه کربوهیدراتها، پروتئینها و چربیها جلوگیری میکنند. این فرایند باعث دفع چربیهای هضمنشده از طریق مدفوع میشود و بدین ترتیب میتواند برای بهبود کبد چرب مفید باشد؛ البته مصرف بیش از حد چای سبز خود میتواند باعث آسیبهای کبدی گردد. هرچه مدتزمان دم کردن چای سبز بیشتر باشد، طعم تلخ و گس بیشتری از چای آزاد میشود. به همین دلیل 2 تا 3 دقیقه زمان برای دم کردن این نوع چای کافی است.
جمعبندی
چای خوردن بعد از غذا یک عادت غذایی است که نیاز به اصلاح دارد. بهترین زمان مصرف چای بعد از غذا رعایت فاصله دو ساعتی بین صرف غذا و نوشیدن چای است. در صورت رعایت این مورد نهتنها مصرف چای مشکلی برای سلامتی فرد ایجاد نمیکند؛ بلکه بدن را از فواید بیشمار نوشیدن چای بهرهمند میسازد. یکی از مهمترین تاثیرات چای بعد از غذا با فاصله کم، اختلال در جذب آهن است. فروشگاه اینترنتی مشهد برنج با سالها سابقه در زمینه عرضه انواع چای، برنج، حبوبات، ادویهجات و… با کیفیت ویژه و قیمتی مناسب به مشتریان عزیز در سراسر کشور ارائه خدمت میکند. کلیه سفارشات شما در سریعترین زمان ممکن و با رعایت تمام موارد بهداشتی برایتان ارسال خواهد شد. با خرید از مشهدبرنج تمام انتظارات شما از یک خرید باکیفیت و مقرونبهصرفه برآورده خواهد شد.