برای اولینبار چای حدود 5000 سال پیش توسط یک امپراتور چینی که پدر طب سنتی چین بود کشف شد. اولین چای، از درختان چای وحشی برداشت میشد. به همین علت، تمام چایها در اصل ارگانیک بودند. امروزه چای در سرتاسر جهان کاشت و برداشت میشود. کشورهای مختلف استانداردهای متفاوتی برای تولید چای ارگانیک دارند. کشت چای ارگانیک با استفاده از مواد معدنی و مواد مغذی طبیعی انجام میشود که برای تقویت و رشد درختچههای چای بسیار مفید است. یکی از عوامل تأثیرگذار بر کیفیت چای، مراحل و نحوه تولید چای است.
در کشت چای ارگانیک از روشهای طبیعی برای ازبینبردن هر گونه حشرات مضر و علفهای هرز که ممکن است بر رشد محصول تأثیر بگذارد، استفاده میشود. انتخاب یک چای ارگانیک به این معنی است که با نوشیدن این چای، شما در معرض هیچگونه ماده شیمیایی و مضر قرار نمیگیرید. عطر و طعم چای ارگانیک نسبت به چایهای غیرآلی کمتر و ملایمتر است؛ چون کودهای مختلف بر طعم، رنگ و بو اثرگذار هستند. فواید چای ارگانیک بسیار زیاد است. در این مقاله از مشهد برنج سعی بر آن شده است که تفاوت چای ارگانیک و معمولی را مفصلاً توضیح دهیم.
چای ارگانیک چیست؟
امروزه اکثر مردم، استفاده از هرگونه مواد غذایی و خوراکیهای ارگانیک را به مواد غیرطبیعی و شیمیایی ترجیح میدهند. مهمترین بخش یک زندگی سالم، طبیعی بودن و سالمبودن محصولات غذایی مورد مصرف است. چای یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیهای روزمره است. ارگانیک بودن چای یکی از نکتههایی است که هر طرفدار چای به دنبال آن است تا از طعم واقعی چای سالم لذت ببرد.
محصولی ارگانیک محسوب میشود که تولیدکننده آن از انواع کودهای شیمیایی و سموم مختلف استفاده نکرده باشد و طبق قوانین کشاورزی ارگانیک عمل کند. همچنین در کشاورزی ارگانیک چای، برگهای بالایی و بهاصطلاح سرگل برداشت میشوند و نباید برگهای پایینی برداشت شوند. بااینوجود اصلیترین تفاوت چای ارگانیک و معمولی همین روش کاشت، داشت و برداشت آن است. برگهای پایینی چای، بعد از حمله قارچها دچار ترکیبهای لیگنین و سفیدک میشوند و در نتیجه نباید برداشت شوند. دلیل دیگر استفادهنکردن از برگهای پایینی، پیرتر بودن آنها نسبت به برگهای بالاتر است که تقریباً به چوب تبدیل شدهاند. فراموش نکنید مراحل و نحوه تولید چای یکی از عوامل اصلی بر کیفیت انواع چای است.
-
برنج پاکستانی دانه بلند غزال کیسه ده کیلویی925,000 تومان
-
برنج پاکستانی دانه بلند کیهان کیسه ده کیلوگرمی920,000 تومان
-
محصول تخفیف خوردهبرنج عنبربو رستگار کیسه ده کیلویی733,000 تومان
چای معمولی چیست؟
تفاوت چای ارگانیک و معمولی در روش کشت آنها است. کشاورزی معمولی یا عادی، از کود، آفتکش، قارچکش یا علفکش استفاده میکند تا از تخریب محصولات توسط آفات ناخواسته جلوگیری کند. مزارع چای معمولی تولید را در کوتاهمدت به حداکثر میرساند؛ اما در درازمدت به مزارع چای ارگانیک بزرگ آسیب میرساند. چای معمولی چون با مقادیر زیادی مواد شیمیایی و سموم رشد کرده است، تأثیرات منفی زیادی بر سلامت تولیدکننده، مصرفکننده و کره زمین دارد.
تفاوت چای ارگانیک و معمولی
در کشت چای ارگانیک از مواد شیمیایی مانند علفکشها، قارچکشها، آفتکشها یا کودهای شیمیایی و… استفاده نمیشود؛ درصورتیکه در کشت چای معمولی از این مواد استفاده میشود. کشاورزان چای ارگانیک، از فرایندها و روشهای طبیعی برای رشد محصول استفاده میکنند. در کشاورزی معمولی از مواد شیمیایی گوناگون برای کنترل آفات استفاده میشود که اثرات مضری بر بدن و محیطزیست دارد. متأسفانه، بسیاری از این مواد شیمیایی در کشت چای معمولی استفاده میشود. این مهمترین تفاوت چای ارگانیک و معمولی است که موردتوجه اکثر افراد علاقهمند به چای قرار میگیرد.
چای ارگانیک از مزارع مختلف در ابعاد کوچک تهیه میشود؛ اما تهیه چای معمولی در مزارع تک کشت است که این تفاوت چای ارگانیک و معمولی است. کشاورزان ارگانیک از روشهای کشاورزی ارگانیک و بدون ضرر برای تولید چای ارگانیک استفاده میکنند و با بهکارگیری این روش از گیاه و حیاتوحش محافظت میکنند. چای معمولی برخلاف چای ارگانیک، بهصورت انبوه کشت و تولید میشود که به یک قطعه زمین بزرگ برای کشاورزی نیاز دارد. این فرایند، موجب تخریب و نابودی حیاتوحش و جنگلها میشود. اگر نوشیدن چای ارگانیک انتخاب شما باشد، از یک سیستم تولید منحصربهفرد حمایت میکنید.
تفاوت چای ارگانیک و معمولی؛ فواید چای ارگانیک
باتوجهبه تفاوت چای ارگانیک و معمولی که بالاتر ذکر کردیم، میتوان گفت که فواید چای ارگانیک زیاد است. چای ارگانیک کمی گرانتر از چایهای معمولی است؛ اما مزایای متعددی هم دارد. عطروطعم چای ارگانیک، نقش مهم و اساسی در تصمیمگیری در مورد انتخاب چای دارد. انواع مختلفی از چای ارگانیک وجود دارد که همه آنها طعمی منحصربهفرد و مزایای خاصی دارند. ازآنجاییکه در طول کشاورزی از مواد شیمیایی یا کود استفاده نمیشود، با نوشیدن چای ارگانیک، طعمی طبیعی را تجربه خواهید کرد.
نوشیدن روزانه یک فنجان چای ارگانیک میتواند به شما کمک کند تا بدنتان هیدراته بماند. قابلیت هیدراتاسیون این نوشیدنی سبب میشود آب به اندامهای شما برسد و تشنگی شما را رفع کند. چای ارگانیک دارای آنتیاکسیدانهایی است که با رادیکالهای آزاد موجود در بدن که منجر به پیری زودرس، آلزایمر، بیماریهای قلبی یا سرطان میگردد مبارزه میکند. از دیگر تفاوت چای ارگانیک و معمولی میتوانیم به این مورد اشاره کنیم که چای ارگانیک حاوی ویتامینهایی است که به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با انواع ویروسها و باکتریها کمک میکند. یکی از آن ویتامینها بیوتین است که متابولیسم بدن را افزایش میدهد و به رشد مو و بازسازی پوست کمک میکند.
ویتامین دیگر ویتامین D است که برای حفظ سلامت استخوانها و دندانها مفید است. این ویتامین در اثر ابتلا به افسردگی و عفونتهایی مانند آنفولانزا کاهش مییابد. در نتیجه میتوان گفت تفاوت چای ارگانیک و معمولی بهنوعی فواید چای ارگانیک را به ما میرساند. نکته مهمی که نباید فراموش کرد این است که بهترین زمان مصرف چای برای هر فرد متفاوت است؛ اما به توصیه پزشکان با شکمخالی چای ننوشید؛ زیرا عوارض بسیاری دارد. در نتیجه بهتر است نوشیدن چای را به دو ساعت بعد از صرف غذا موکول کنید.
10 فایده مصرف چای ارگانیک
مزایای چای ارگانیک فقط در سالمبودن آن و عطروطعم چای ارگانیک خلاصه نمیشود. خواص و تفاوت چای ارگانیک و معمولی به حدی زیاد است که باعث شده قیمت چای ارگانیک از چای معمولی بیشتر باشد. از دیگر فواید چای ارگانیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سلامتی قلب و عروق و ایجاد احساس آرامش
- خوشبوکننده دهان و سلامت لثه و دندانها
- جلوگیری از ابتلا به سرطان بهخاطر وجود مقادیر بالای آنتیاکسیدان
- جلوگیری از ابتلا به دیابت و کنترل آن
- تقویتکننده سیستم ایمنی بدن
- جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی
- جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه
- بالابردن متابولیسم و کمک به کاهش وزن
- بهبود عملکرد مغز و حافظه
- تأمین یکسری ویتامینهای بدن
عطر و طعم چای ارگانیک
دیگر تفاوت چای ارگانیک و معمولی در عطروطعم آنها است. عطر و طعم چای ارگانیک تا حدودی نسبت به چای معمولی ملایمتر است. یکی از ویژگیهای مهم چای، عطروطعم آن است. بااینحال، تا زمانی که چای را بو نکنید، نمیتوانید عطر آن را تشخیص دهید؛ بنابراین بهتر است از افرادی که به این موارد شناخت کافی دارند کمک بگیرید یا مقدار کمی چای را بهعنوان نمونه خریداری کنید.
برای دمکردن چای، از آبی که چندین بار جوشانده شده است استفاده نکنید. آب چندین بار جوشیده شده، اکسیژن خود را از دست میدهد و همین امر بر کیفیت چای شما تأثیر میگذارد. برای خوشعطروطعمشدن انواع چای شمال ایرانی میتوانید زعفران، زنجبیل، چوب دارچین، هل، گل سرخ و … را اضافه کنید و آن را با حبه قند، نبات، خرما، انجیر و توت خشک میل کنید.
جمعبندی
فرایند تولید چای، یک فاکتور مهم در تولید چای ارگانیک است. همانطور که گفتیم تفاوت چای ارگانیک و معمولی بهخاطر نحوه کشت و میزان سموم استفاده شده است. فواید چای ارگانیک سبب شده است که طرفداران بیشتری داشته باشد و قیمت آن بالاتر باشد. عطر و طعم چای ارگانیک نسبت به دیگر انواع چای، به علت طبیعی بودن فرایند تولید آن ملایمتر است. نکته مهم در خرید چای ایرانی به خصوص چای ارگانیک خرید از فروشگاه های معتبر و برند است. فروشگاه اینترنتی مشهدبرنج ارائه دهنده انواع چای مرغوب شمال با کیفیت بالا و قیمت مناسب است. اکنون شما میتوانید بهترین و مرغوبترین چای ارگانیک را در سایت مشهد برنج، ثبت سفارش و خریداری کنید.