برنج سبوسدار

بازدید: 1,775 بازدید
برنج سبوسدار

برنج سبوسدار یا برنج قهوه ای (brown rice) دانه‌ی کامل برنج یا همان شلتوک است که پوسته‌ی غیرخوراکی آن کاملا گرفته شده است. دانه‌ی برنج را وقتی از شالیزار برداشت می‌کنند در واقع دارای دو پوسته است. در واقع برنجی که سفید است درون دو‌ لایه قرار گرفته است که پوسته‌ی اولی آن بسیار نازک بوده و به برنج چسبیده است و به همین پوسته سبوس می‌گویند. پوسته‌ی دومی آن که کمی ضخیم بوده شلتوک نام دارد که همان پوسته بیرونی برنج به حساب می‌آید.

اگر شلتوک را از برنج جدا کنیم و سبوس را روی برنج باقی بگذاریم، برنج خوراکی می‌شود که همان برنج سبوسدار یا برنج قهوه ای نام دارد. برنج سبوسدار یک غله کامل است که فقط در مرحله لایه برداری تنها یک لایه پوسته آن برداشته شده، به‌صورتی که ارزش غذایی در این غله کاملاً حفظ می‌شود.

برنج سبوسدار

برنج قهوه ای سالم ترین نوع برنج

برنج قهوه ای در دسته‌ی غلات ‌کامل به شمار می‌رود و فواید آن بیشتر از برنج سفید است. جالب است بدانید که خوش‌طعم و خوش‌عطر و خوش‌خوراک‌تر از برنج معمولی هم است. شما می‌توانید با مصرف یک وعده برنج قهوه ای، ریزمغزی‌های فراوان از جمله پروتئین، ویتامین‌های گروه B، فیبر، آهن، منیزیم، کلسیم، فسفر، پتاسیم و روی را به بدنتان برسانید. از خواص برنج قهوه ای می‌توان به کمک به بهبود در عملکرد دستگاه گوارش، سیستم قلب و عروق، مغز و سیستم عصبی اشاره کرد. در ادامه به بررسی تک تک فواید برنج سبوسدار (برنج قهوه ای) میپردازیم.

فواید برنج سبوسدار برای بدن

1.تامین آنتی اکسیدان

در مقایسه برنج سبوسدار و برنج معمولی، برنج سبوسدار اثر بهتری در برابر رادیکال‌های آزاد دارد و به پیشگیری از بیماری‌هایی که به واسطه‌ی اکسیداسیون عارض می‌شوند (مثل سکته‌ی قلبی) کمک می‌کند.

برنج سبوسدار سرشار از آنتی اکسیدان‌های قوی است که به طور گسترده از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد اکسیژن محافظت می‌کند. این نوع برنج دارای آنتی اکسیدان مهمی به نام سوپراکسید دیسموتاز است که سلول‌ها را از آسیب‌های ناشی از اکسیداسیون در روند تولید انرژی محافظت می‌کند.

برای مطالعه مقاله «پرفروش‌ترین برنج پاکستانی» کلیک کنید.

۲.کنترل دیابت

شاخص قند خون برنج سبوسدار پایین‌تر از برنج سفید است؛ این به این معنی است که آرام‌تر هضم می‌شود و تأثیر کمتری روی قند خون می‌گذارد. انتخاب مواد غذایی با شاخص قند خون پایین به افراد مبتلا به دیابت کمک می‌کند تا قند خون خود را درست‌تر و بهتر کنترل کنند. پایین آوردن سطح گرلین باعث می‌شود که افراد مبتلا به دیابت گرسنگی خود را کنترل کنند، که این کار میزان پرخوری را کاهش می دهد و به ثابت نگه داشتن قند خون کمک بسیاری می‌کند.

کاهش مصرف کربوهیدرات و انتخاب گزینه‌های سالم‌تر برای کنترل قندخون بسیار حیاتی است. اگر چه کربوهیدرات‌ها بیشترین تأثیر خود را بر قند خون دارند، اما افراد دیابتی با خوردن کمتر دانه‌های فرآوری شده مانند برنج سفید می‌توانند قند خون و سطح انسولین را کاهش دهند. به همین دلیل جایگزینی برنج سفید با برنج قهوه ای می‌تواند از چند طریق برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد.

۳.جلوگیری از آلزایمر

تحقیقی در سال 2013 نشان داد که جوانه برنج قهوه ای به جلوگیری از عوارض اعصاب مانند بیماری آلزایمر کمک می‌کند. جوانه‌ی برنج سبوسدار به دلیل داشتن منابع فراوان اسید گاما آمینوبوتیریک، در پیشگیری از عوارض مربوط به اعصاب مثل بیماری آلزایمر مؤثر است. برنج قهوه ای جوانه زده حاوی ترکیبات سالمی است که به مهار آنزیم‌های مضر مرتبط با بیماری آلزایمر کمک می‌کند و از طرفی برای سایر اختلالات مغزی مانند زوال عقل و فراموشی نیز مفید است.

۴.کنترل چاقی

از ویژگی‌های مثبت برنج سبوسدار تأثیر آن در کنترل وزن افرادی است که با مشکل چاقی رو به رو هستند. این برنج دارای منگنز است که به سنتز چربی بدن کمک می‌کند. تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده، نشان داده است مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه ای دارای اثرات مثبت بر روی بدن است؛ چون موجب کاهش شاخص توده‌ی بدن و چربی آن می‌شود.

برنج قهوه ای به افزایش فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز که یکی از آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی است و همچنین به بالا رفتن سطح کلسترول خوب (HDL) در افراد چاق کمک می‌کند. جوانه‌ی برنج قهوه ای هم اثرات ضدچاقی مؤثری دارد.

۵.سلامت دستگاه گوارش

می‌توانید برنج سبوسدار را به رژیم غذایی روزانه خود برای حفظ سلامت سیستم گوارشی اضافه کنید. فیبر موجود در آن به تنظیم عملکرد روده کمک می‌کند و شما را سیر نگه می‌دارد. بررسی اثرات برنج سفید و برنج قهوه ای در طول هضم معده به طور کیفی مشخص کرده که سبوس برنج قهوه ای از جذب اسید و رطوبت جلوگیری می‌کند و منجر به حفظ بافت بهتر می‌شود. هم چنین محتوای فیبر، از بیماری دیگر مانند یبوست و کولیت جلوگیری می کند.

۶.سلامت قلب و عروق

این برنج مقدار زیادی سلنیم دارد که برای سلامت قلب مفید است. مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه ای به کاهش انسداد عروق در نتیجه‌ی کند کردن تجمع چربی‌ها کمک می‌کند. همچنین در کاهش خطر ابتلا به اختلالات قلبی مانند فشار خون بالا و بیماری‌های عروقی مؤثر است. بافت اطراف دانه برنج قهوه ای حاوی بخشی است که علیه پروتئین درون ریز آنژیوتانسین که نقش عمده‌ای در رشد فشارخون بالا دارد، عمل می‌کند.

7. ضد افسردگی

جوانه برنج سبوسدار دارای ویژگی ضد افسردگی است و در مبارزه با اختلالات مربوط به افسردگی کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که جوانه برنج سبوسدار دارای آمینو اسیدهای ضروری مثل گلوتامین و گلیسیرین است. این انتقال دهنده‌های عصبی بازدارنده کاهش ذخیره پیام‌ها در ارتباط با اضطراب، افسردگی و استرس در مغز را تسهیل می‌کنند و باعث حالت آرامش بخشی می‌شوند.

انواع برنج سبوس دار

سخن آخر

برنج سبوسدار روغن‌های طبیعی ضروری دارد که اگر برای مدت زمان طولانی آن را نگهداری کنیم، کهنه و فاسد می‌شود. بهتر است هنگام خریداری این برنج حتما به تاریخ انقضای آن توجه و این برنج را تازه مصرف کنید تا از خواص آن نهایت استفاده را ببرید. برای تهیه و استفاده برنج سبوسدار مرغوب می‌توانید به سایت مشهد برنج مراجعه کنید. در مشهد برنج انواع برنج ایرانی، برنج پاکستانی و برنج هندی مرغوب و باکیفیت را با قیمتی مناسب خریداری کنید.

دسته‌بندی آشنایی با انواع برنج
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

2 پاسخ به “برنج سبوسدار”

  1. سلام من با این برنج برای بچم پوره درست کردم خیلی خوشمزه شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت