یکی از غلاتی که در کشور ما بسیار مورداستفاده قرار میگیرد، برنج است. کشور پاکستان در زمینه تولید برنج، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان است. کشور ایران بخش زیادی از برنج موردنیاز خود را از کشور پاکستان تأمین میکند. برنج پاکستانی علاوه بر ایران، تقریباً به سراسر جهان نیز صادر میشود؛ اما موضوع مهم این است که بعضی از افراد اعتقاد دارند برنج پاکستانی ضرر دارد. در ادامه مقاله در رابطه با این موضوع بیشتر توضیح میدهیم.
برنج پاکستانی چیست؟
برنج پاکستانی در استانهای سند و پنجاب توسط کشاورزان پاکستانی کاشت میشود. بیشترین حجم برنج پاکستانی در استان سند کشت و تولید میشود. دلیل این موضوع هم حاصلخیز بودن این منطقه از کشور پاکستان است. برنج پاکستانی در سه مدل با نامهای ایندیکا دانه درشت، جاپونیکا و ایندیکا دانه بلند تولید میشوند که این سه نوع برنج در دسته برنجهای باسماتی قرار دارند.
برای مطالعه مقاله «مقایسه برنج گیلان با مازندران» کلیک کنید.
برنج پاکستان به دلیل خصوصیات ممتازش همچون دانه بلند بودن، عطروطعم خوب، پخت آسان و همچنین قیمت مناسبی که دارد، محبوبیت بسیاری را در بین مصرفکنندگان دارد و هرروزه به تعداد مصرفکنندگان آن افزوده میشود. ویژگیهای برنج پاکستانی، بهخصوص دانه بلند بودن آن سبب شده تا از آنها در رستورانها و مهمانیهای مختلف، بیشتر استفاده شود.
آرسنیک چیست؟
در ادامه بررسی این موضوع که برنج پاکستانی ضرر دارد یا نه باید بگوییم که آرسنیک همان مرگموش است که در حالت اکسید است و در صنایع رنگ، صنایع چوب و حشرهکشها از آن استفاده میشود. این ماده خطرناک و سمی موجب اسهال و دلدرد میشود و اگر در مدت زیادی از آن استفاده شود باعث بروز سرطان نیز میشود. درواقع آرسنیک در بیشتر محصولات کشاورزی وجود دارد و یکی از فراوانترین و همچنین خطرناکترین مادههای سمی است.
دلیل اصلی آن هم این است که محصولات در زمینهای کشاورزی کشت میشوند که مرغوب و خوب نیستند و علاوه بر این، از آبهای آلوده برای آبیاری استفاده میکنند. در نتیجه هر چه برنج نامرغوبتر باشد آرسنیک بیشتری دارد، به این دلیل که در محیطهای نامناسبی پرورش داده شدهاند.
آیا برنج پاکستانی دارای آرسنیک است؟
بعضی از افراد اعتقاد دارند که سم آرسنیک در برنجهای پاکستانی وجود دارد. همانطور که گفتیم سم آرسنیک برای انسان، یکی از سموم خطرناک است و اگر بیشتر از حد استاندارد در برنج وجود داشته باشد، در صورت ورزش نکردن و مصرف زیاد آن و رعایتنکردن برنامه غذایی سالم، باعث میشود که افراد گرفتار سرطان شوند.
بر اساس آزمایشهایی که روی برنجهای پاکستانی انجام شد، مشخص شد برای سلامت انسانها این نوع برنجها ضرر ندارند، به این خاطر که در این برنجها آرسنیک زیادی وجود ندارد. در واقع شما میتوانید از برنجهای پاکستانی وارداتی با اطمینان خاطر استفاده کنید. علاوه بر آرسنیک، مواد دیگری همچون کادمیم و سرب و جیوه نیز بیش از حد مجاز در برنجهای پاکستانی وجود ندارد؛ بنابراین برنجهایی که از کشور پاکستان به ایران وارد میشوند، به سلامت انسان لطمهای وارد نمیکنند و دارای استانداردهای لازم هستند.
آیا برنج پاکستانی به روش غیرطبیعی تولید میشود؟
طی چند سال اخیر در بین مردم این شایعه گسترش پیدا کرد که برنجهای پاکستانی از پلاستیک تولید میشود. اما اگر کمی علمیتر به این قضیه نگاه کنید متوجه خواهید شد که هزینه پلاستیک از هزینه کشت برنج معمولی بیشتر است. همچنین پلاستیک روی حرارت ذوب میشود و به هم میچسبد.
بنابراین با قطعیت میتوانیم بگوییم که در مورد برنج پاکستانی اینچنین نیست. در هنگام پخت، برنج پاکستانی در آب ریخته میشود و به مدت حداقل نیم ساعت در آب جوش حرارت داده میشود. بدون اینکه به هم بچسبد و یا ذوب شود. در واقع با قراردادن پلاستیک در آب جوش تنها کمی شکل آن تغییر پیدا میکند و این به حدی نیست که قابل خوردن باشد. در نتیجه با توجه به توضیحاتی که گفتیم، ادعاها درمورد پلاستیکی بودن و سمی بودن برنج پاکستانی کاملاً رد میشود.
چرا با وجود برنجهای ایرانی مرغوب و باکیفیت، بیشتر برنج پاکستانی را مصرف میکنند؟
برنجهای ایرانی جزء برنجهای مرغوب و بسیار باکیفیت در دنیا هستند که عطر و طعمشان فوقالعاده است، اما با این وجود بیشتر مردم کشور، تمایل دارند که برنجهای پاکستانی را خریداری و مصرف کنند. در ادامه دو مورد از دلایل این موضوع را توضیح میدهیم.
۱- قیمت مناسب برنج پاکستانی
آنچه که در مورد خرید برنج بسیاری از کالاها از جمله برنج وجود دارد، این است که هرچه قیمت آن کمتر باشد، مشتریان بیشتری را نیز خواهد داشت. برنجهای پاکستانی نیز از این موضوع مستثنی نیستند و نسبت به برنج ایرانی با قیمت کمتری عرضه میشوند. همانطور که گفتیم کشور پاکستان از جمله بزرگترین تولیدکنندههای برنج است که یکی از دلایلی که باعث شده قیمت آن پایین باشد، عرضه بسیار این نوع برنج است.
۲- پخت راحتتر برنج پاکستانی
یکی دیگر از دلایلی که مردم تمایل دارند بیشتر برنج پاکستانی مصرف کنند، این است که پخت این نوع برنج راحتتر از سایر برنجهای ایرانی است. پخت برنجهای ایرانی نیاز به تکنیک دارد و اگر ترفندهای لازم را دراینرابطه بلد نباشید، قطعاً نتیجه خوبی هم دریافت نخواهید کرد. اما برنجهای پاکستانی علاوه بر این که پخت راحتتری دارند، در مدتزمان کمتری هم پخت میشوند.
همچنین ویژگی بسیار خوب دیگری که این نوع برنجها دارند، این است که افرادی که مبتدی هستند، میتوانند برنجهای پاکستانی را بهراحتی طبخ کنند. علاوه بر این، برنجهای پاکستانی از نظر ظاهری شکل بهتری دارند و بهخوبی قد میکشند، در نتیجه در مجالس و مهمانیهای مختلف، بیشتر از این نوع برنجها استفاده میشود.
خرید برنج پاکستانی
یکی از معتبرترین فروشگاههای اینترنتی در زمینه خرید انواع برنج، فروشگاه مشهد برنج است. این فروشگاه بهترین و باکیفیتترین محصولات را بدون واسطه و باقیمتی بسیار مناسبتر از بازار، به دست شما میرساند. خیلی از افراد فکر میکنند که خرید عمده برنج پاکستانی از لحاظ اقتصادی برایشان به صرفهتر است؛ اما باید توجه داشته باید که خرید عمده برنج پاکستانی به صورت اینترنتی، سبب میشود تا خیلی از واسطهها حذف شوند. در نتیجه با خرید اینترنتی، شما به سود بیشتری خواهید رسید.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی این موضوع که آیا برنج پاکستانی ضرر دارد و یا نه پرداختیم. همانطور که گفتیم کشور پاکستان از بزرگترین تولیدکنندگان برنج است و با توجه به قیمت پایین و پخت راحتتر، مردم ایران بیشتر این نوع برنج را مصرف میکنند. همچنین گفتیم که در برنج پاکستانی، آرسنیک زیادی وجود ندارد و به روش غیرطبیعی نیز کشت و تولید نمیشوند.