چای خوش‌ طعم ایرانی؛ نحوه‌ دم‌ کردن چای ایرانی

بازدید: 549 بازدید
دم کردن چای ایرانی

چای بعد از آب، پرمصرف‌ترین نوشیدنی در جهان و محبوب‌ترین نوشیدنی در میان ایرانیان است و بیشتر ایرانیان هر روز آن را مصرف می‌کنند. مردم ایران مصرف چای خوش ‌طعم ایرانی را راهی برای رفع خستگی می‌دانند. دم‌ کردن چای ایرانی اصول و قواعدی دارد. مقدار برگ چای مورداستفاده، کیفیت آب، جنس قوری و روش دم‌کردن بر روی مزه چای ایرانی تأثیر زیادی دارد. نکته مهم دیگری که نباید فراموش کنید نوع چای انتخابی است که تأثیر زیادی بر رنگ زمان دم کشی و طعم آن دارد. در ادامه مطلب از مشهد برنج به بررسی اصول دم‌ کردن انواع چای ایرانی می‌پردازیم.

چای ایرانی؛ نحوه دم کردن چای

برای دم‌ کردن چای ایرانی مناسب‌ترین آب، آب چشمه است؛ اما به دلیل در دسترس نبودن آن برای همگان، گزینه بعدی برای دم‌کردن آن آب‌معدنی است. هرچه میزان اکسیژن آب بیشتر باشد، مزه چای ایرانی بهتر خواهد بود. چای خارجی به دلیل داشتن اسانس و رنگ مصنوعی بعد از 5 دقیقه کاملاً آماده است؛ اما چای خوش ‌طعم ایرانی به دلیل طبیعی بودن، برای آماده‌شدن به زمان بیشتری نیاز دارد.

حداقل زمان موردنیاز برای دم کردن چای ایرانی 15 تا 20 دقیقه است. اندازه برگ چای در مدت‌زمان دم‌کشیدن چای تأثیرگذار است. هر چه برگ چای ریزتر باشد، زودتر دم می‌کشد؛ البته زمان دم‌کشیدن چای به سلیقه شخصی افراد هم مرتبط است. برای داشتن چای با عطروطعم ملایم‌تر باید زمان دم‌کردن کوتاه‌تر باشد.

ظرف مناسب برای دم ‌کردن چای ایرانی

انتخاب ظرف با جنس مناسب برای دم‌کردن چای اهمیت ویژه‌ای دارد و تأثیر زیادی روی درست دم‌کشیدن چای خوش ‌طعم ایرانی دارد. جنس قوری باید به‌گونه‌ای باشد که گرما را به‌خوبی حفظ کند و باعث تغییر مزه برگ چای نشود. قوری شیشه‌ای با اینکه امکان دیدن رنگ نوشیدنی را به ما می‌دهد، حرارت را به‌خوبی نگه نمی‌دارد و خیلی سریع سرد می‌شود. قوری سرامیکی برای تهیه چای از مناسب‌ترین گزینه‌هاست؛ زیرا گرما را به‌خوبی حفظ می‌کند و همچنین عطر و بوی چای روی بدنه قوری باقی نمی‌ماند که باعث بدطعم شدن چای در دفعات بعدی شود. قوری‌های چینی هم مانند سرامیک طعم و بو را به خود نمی‌گیرند و گرما را حفظ می‌کنند؛ اما قوری‌‌های سرامیکی از نظر حفظ گرما برای دم‌کردن چای خوش‌ طعم ایرانی مناسب‌ترهستند.

روش‌های دم ‌کردن چای ایرانی

برای دم کردن چای ایرانی می‌توانید از دو روش زیر استفاده کنید:

1. روش غربی

در روش غربی آب جوش را روی برگ چای ریخته و بعد از چند دقیقه آن را از قوری به‌صورت یک‌رنگ و بدون مخلوط‌کردن با آب‌جوش داخل لیوان می‌ریزند؛ اما این روش دم ‌کردن چای برای ذائقه ایرانی مناسب نیست.

2. روش حرارت غیرمستقیم با بخار آب

در روش حرارت غیرمستقیم، روی برگ آب‌جوش ریخته و قوری را روی کتری یا سماور قرار داده، تا چای باحرارت ملایم دم بکشد. با این کار میزان گسی و غلظت چای بیشتر شده و طعم و عطر بهتری به خود می‌گیرد؛ سپس هر فرد طبق سلیقه خود مقداری آب‌جوش با چای مخلوط کرده تا به غلظت و طعم مطلوب خود برسد.

از ویژگی‌های چای خوش‌ طعم ایرانی خالص و مرغوب می‌توان به عطروطعم دلنشین، تلخ نبودن، ماندگاری بالا و رنگ زیبای آن پس از دم‌کردن اشاره کرد.

عوامل تاثیرگذار در بهتر دم کشیدن چای ایرانی

علاوه بر اینکه نوع چای در دم‌کشیدن آن تأثیر دارد، رعایت یک سری نکات به بهتر دم‌کشیدن کمک می‌کند که عبارت‌اند از:

1. مدت‌ زمان

یکی از نکات مهم در دم کردن چای ایرانی مدت‌زمان دم‌کشیدن است. این فاکتور تا حد زیادی به نوع چای مصرفی هم بستگی دارد. اگر از چای ایرانی باکیفیت مانند سرگل استفاده می‌کنید بعد از 10 الی 15 دقیقه چای دم می‌کشد. البته ذائقه افراد می‌تواند بر این مدت‌زمان تأثیرگذار باشد.

2. استفاده نکردن از توری چای

استفاده از توری چایی هنگام دم کردن چای ایرانی باعث می‌شود که برگ‌های چای یا به‌اصطلاح تفاله چای در آن توری محبوس بماند. این محبوس بودن باعث می‌شود طعم مناسب را نداشته باشیم. بهتر است هنگام دم کردن چای از توری استفاده نشود و هنگام سرو از توری جهت ریختن چای استفاده شود.

3. کیفیت و دمای مناسب آب

هر چقدر آب مصرفی هنگام دم‌کردن چای کیفیت بیشتری داشته باشد، روند دم کردن چای ایرانی بهتر پیش می‌رود. در صورت نداشتن دسترسی به آب چشمه می‌توانید از آب لوله‌کشی تصفیه شده استفاده کنید. نکته مهم دیگر دمای آب جوش است که بر طعم چای تأثیر زیادی دارد. بعد از جوش‌آمدن 3 الی 4 دقیقه صبر کنید و سپس بر روی میزان کافی از چای بریزید.

4. میزان چای مورد استفاده

در نحوه دم کردن چای ایرانی میزان چای مورداستفاده هم یکی از نکات تأثیرگذار است. به‌ازای یک فنجان چای می‌توانید از یک قاشق چای خشک استفاده کنید. ناگفته نماند بسته به نوع چای، کیفیت آن و سلیقه فرد این میزان می‌تواند متغیر باشد.

بهترین راه برای خرید و تشخیص چای خوش ‌طعم ایرانی

خرید مستقیم چای از کشاورز، بهترین و قابل اطمینان‌ترین راه خرید چای ایرانی است.

یکی از روش‌های تشخیص وجود رنگ مصنوعی و اسانس در چای استفاده از آب سرد است. به این صورت که چای درون آب سرد ریخته می‌شود و پس از گذشت چند دقیقه، نباید آب رنگی شود. چای کیسه‌ای و خارجی به‌راحتی حتی در آب سرد هم رنگ می‌دهند.

اگر برگ چای کیفیت پایینی را دارا بوده و کهنه باشد و یا حاوی چای پاییزه تلخ باشد، با افزودن مواد شیمیایی شامل رنگ و عطر، کیفیت پایین چای را می‌پوشانند. پس این امکان وجود دارد که چای خارجی که حاوی مواد افزودنی است، کیفیت پایینی داشته و برای سلامتی زیان داشته باشد. خرید چای ایرانی باکیفیت می‌تواند تأثیر مستقیمی در دم‌ کردن چای ایرانی داشته باشد. توجه به نکات مهم تهیه و خرید چای ایرانی مرغوب مهم است.

منطقه‌‌ای که چای در آن کشت می‌شود، بر روی کیفیت چای بسیار مؤثر است. به دلیل تجمع اسانس در پرزهای چای، هر چه مقدار پرز بر روی برگ‌های سبز چای بیشتر باشد، عطر چای خوش ‌طعم ایرانی هم بهتر و بیشتر خواهد بود.

تفاوت چای ایرانی و خارجی

جمع‌بندی

 مزه چای ایرانی از عوامل تأثیرگذار در جذب افراد به این محصول منحصربه‌فرد ایرانی است. بهتر است چای خارجی با رنگ‌ها و اسانس‌های شیمیایی مضر را با چای خوش ‌طعم ایرانی جایگزین کنیم. به‌علاوه می‌توان با افزودن ترکیبات متنوع گیاهی به چای هم تنوع را بالا برد و هم از خواص درمانی آن ترکیبات بهره برد. استفاده از لیمو، زنجبیل، نعنا و دارچین هنگام دم‌ کردن چایایرانیعطروطعم فوق‌العاده‌ای به آن می‌بخشد. چای خوش‌عطر ایرانی را از فروشگاه مشهد برنج تهیه کنید. فروشگاه مشهدبرنج سفارشات شما را در سریع‌ترین زمان ممکن ارسال می‌کند.

دسته‌بندی آشنایی با انواع چای
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت