نحوه تولید چای از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت آن است. فرایند تولید چای شامل مراحل مختلفی است که همه آنها باید بهدرستی انجام شوند تا یک چای مرغوب به دست بیاید. مراحل اصلی در تولید چای عبارتاند از: برداشت، کمآبشدن برگ، مالش، تخمیر، خشککردن و در نهایت تفکیک. طیشدن همه این مراحل برای تولید یک چای خوشعطر و طعم ضروری است. در ادامه این مطلب از مشهد برنج با مراحل اصلی تولید چای و عوامل موثر در تولید یک چای مرغوب آشنا خواهید شد.
چای؛ معجونی معطر و خوشطعم
یک فنجان چای داغ بهانه خوبی برای دورهمیها و مهمانیها است. چای یک نوشیدنی محبوب برای رفع عطش و تشنگی در تمام فصول محسوب میشود. یک فنجان چای خوشعطر و طعم سطح انرژی شما را بالا برده و خستگی را از جسم شما بیرون میکند. چای خواص بینظیری دارد که برای سلامتی نیز بسیار مفید است.
مراحل اصلی نحوه تولید چای
انواع چای از برگ گیاه کاملیا سینسیس به دست میآید. این گیاه درختی کوچک و همیشهسبز است و برگهای دندانهدندانه و سبز دارد. برای تولید یک چای مرغوب باید مراحل زیر طی شوند که هر کدام را به طور جداگانه شرح خواهیم داد. نحوه تولید چای عاملی مهم در تعیین کیفیت آن خواهد بود.
1. انواع روش های برداشت چای
اولین مرحله در فرایند تولید چای برداشت است. چای به دو روش برداشت میشود: دستی و با کمک دستگاه. روش برداشت دستی بهترین روش برداشت چای است؛ چون این نحوه تولید چای باعث میشود برگها با نهایت دقت برداشت شوند و به آنها آسیبی وارد نشود. در روش برداشت دستی برگهای درجه 1 و درجهدو بهراحتی تفکیک میشوند؛ اما سرعت برداشت پایین است و معمولا سه برگ بالایی فقط جدا میشوند. در روش دستگاهی سرعت بالاتر است؛ اما امکان آسیب به برگها وجود دارد و تفکیک نیز بهخوبی امکانپذیر نیست.
2. کم آب شدن برگ چای
این روش نحوه تولید چای برای کاهش رطوبت و آب داخل برگ انجام میشود. کم آب شدن برگ چای و این کاهش رطوبت باعث میشود از شکستن برگ چای در مراحل بعدی جلوگیری شود. کمآبشدن برگ یا بهاصطلاح پلاس برگ به چند روش انجام میشود.
یکی از این روشها پهن کردن برگها روی حصیر یا پارچه نخی است که باعث کاهش رطوبت برگ و پلاسیده شدن طبیعی آن میشود. البته این روش نباید زیر نور مستقیم آفتاب انجام شود. روش دیگر که در کارخانهها انجام میشود، انتقال برگ با نوار نقاله روی ترافهای توری مانند که از زیر آنها هوا جریان دارد، است.
3. نحوه تولید چای؛ مرحله سوم مالش
طی فرایند تولید چای، در مرحله مالش دیواره سلولی برگها تخریب میشود تا برای اکسیدشدن و تخمیر آماده شوند؛ به همین دلیل باید برگ له شود. این فرایند 20 تا 40 دقیقه طول میکشد. بسته به میزان مالش و نحوه تولید چای، انواع مختلفی از چای مانند چای قلم، چای ساچمهای و… به وجود میآیند.
4. مهم ترین مرحله تولید چای؛ تخمیر
مهمترین مرحله در تولید انواع چای و عطر و طعمهای مختلف آن تخمیر است. چای سفید و سبز بدون اکسیدشدن خشک میشوند. هرچه شدت اکسیداسیون بیشتر باشد برگها بیشتر به رنگ قهوهای متمایل میشوند و در این صورت عطروطعم چای قویتر خواهد بود؛ اما چای سبز و سفید عطروطعم ملایمتری دارند. زمان فرایند اکسیداسیون بین نیم تا دو ساعت در دمای 26 درجه است.
-
محصول تخفیف خوردهچای معطر احمد – 500 گرمقیمت اصلی 319,900 تومان بود.303,000 تومانقیمت فعلی 303,000 تومان است.
-
چای سیاه کیسه ای گلستان ارل گری پک 25 عددی40,900 تومان
-
محصول تخفیف خوردهچای سیاه کیسه ای گلستان مدل ممتاز هندوستان بسته 50 عددیقیمت اصلی 88,900 تومان بود.70,900 تومانقیمت فعلی 70,900 تومان است.
5. خشک کردن
در فرایند تولید چای برای جلوگیری از اکسیداسیون بیش از حد چای، باید به آن حرارت داده شود. این فرایند آنزیمهای اکسیداسیون را از بین میبرد و باعث حفظ خصوصیات چای حاصل میشود. برای خشککردن چای نیز چندین روش وجود دارد. از خشککردن سنتی و زیر آفتاب گرفته تا استفاده از دستگاههای چندطبقهای که به چای حرارت میدهند. نحوه تولید چای از جمله نحوه خشککردن، بسیار بر روی عطر و طعم و رنگ چای موثر است.
6. فرایند تولید چای؛ تفکیک
در این مرحله، چای را بر اساس معیارهای مختلفی تفکیک میکنند و انواع مختلفی از چای به دست میآید. این دستهبندیها بر اساس اندازه برگ، موقعیت آن بر روی بوته و یا منطقهای که چای در آن رشد کرده، انجام میشود. تنوع نحوه تولید چای و نحوه تفکیک آن عاملی تاثیرگذار در تنوع چای است.
پیشنهاد میکنیم به مقاله روش های کاشت چای؛ آشنایی با گیاه و شرایط رشد چای در وبسایت مشهد برنج سر بزنید.
عوامل موثر بر کیفیت چای
نحوه تولید چای از عوامل بسیار موثر بر کیفیت و مرغوبیت چای است.
عوامل زیر موجب ایجاد تنوع در چای میشود:
- میزان اکسیدشدن برگ
- چگونگی تفکیک برگها بر اساس سایز
- چیدن برگ بهصورت دستی یا با دستگاه
عوامل تعیین کننده در قیمت چای
عوامل متعددی در تعیین قیمت چای تأثیرگذار هستند که ازجمله آنها میتوان به محل کشت چای، چین اول یا دوم بودن آن، فصل برداشت چای، نحوه تولید چای و نوع بستهبندی اشاره کرد. فصل بهار و به طور دقیقتر اردیبهشت بهترین زمان برداشت چای است و چای برداشت شده در این فصل بهترین و مرغوبترین چای است که با عنوان چای چین اول نیز شناخته میشود.
از دیگر عوامل تعین کننده در قیمت چای میتوان به نوع دستگاهی که چای توسط آن بستهبندی میشود اشاره کرد. انواع دستگاههای بستهبندی چای شامل دستگاه میکسر پودر، دستگاه ویبره، دستگاه الک، دستگاه پاکت زن و دستگاه تاریخزن است. چای چین اول که بخش سرگل بوته چای است، لطیفترین و خوشعطرترین بخش چای بوده و به طبع قیمت بالاتری نیز دارد.
روش های بسته بندی چای
در بخش قبلی در مورد انواع دستگاههایی که با آن چای را بستهبندی میکنند، صحبت کردیم. در این بخش قصد داریم بررسی کنیم که انواع روش های بسته بندی چای را بررسی کنیم. به صورت کلی چای در دو نوع بستهبندی و فله به فروش میرسد. اینطور به نظر میرسد که چای بستهبندی نوع مرغوبتر چای است که در کارخانه و توسط دستگاههای مخصوص از نوع بیکیفیت آن جدا شده و ابتدا در بستهبندی آلومینیومی و سپس در بستهبندی مقوایی بستهبندی میشود.
پس از آن چای باکیفیت پایینتر را در بستهبندی چایهای کیسهای میریزند و خاک چای را که در طی فرایند تولید چای بهدستآمده، بهعنوان چای کله مورچه بستهبندی کرده و به فروش میرسانند.بدیهی است که قیمت هر کدام از این مدلهای چای متناسب با نحوه تولید چای و شیوه بستهبندی مختلف متفاوت بوده و مطابق با استانداردهای کارخانه تعیین میشود.
جمعبندی
یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت چای نحوه تولید چای است. فرایند تولید چای یک فاکتور مهم در تولید چای مرغوب است. مراحل اصلی در تولید چای باید در نهایت دقت و گاه سرعت انجام شوند تا چای حاصل از مرغوبیت و کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. کیفیت چای بر عطر، طعم و رنگ آن موثر است و لذت نوشیدن چای، این نوشیدنی لبسوز و خوشرنگ و لعاب را برای شما چندین برابر میکند.
برای خرید انواع چای ایرانی و خارجی با عالیترین کیفیت و مناسبترین قیمت به فروشگاه اینترنتی مشهد برنج مراجعه کنید. مشهد برنج انواع چای مرغوب و باکیفیت را به شما مشتریان عزیز ارائه میدهد. برای اطلاع از محصولات و نحوه سفارش با کارشناسان ما در تماس باشید. مشهد برنج کلیه سفارشات شما را در سریعترین زمان ممکن و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برای شما ارسال خواهد کرد.