عوامل متفاوتی میتواند باعث شکستگی برنج شود. تغییرات آب و هوایی یکی از دلایل شکسته شدن دانههای برنج است. اگر شالیها در حال رسیدن باشند و بارندگی، باد یا سرمای و گرمای شدیدی رخ دهد کیفیت برنج تحت تاثیر قرار میگیرد و دانههای برنج پوک میشوند که این عامل باعث خورد شدن دانههای برنج میشود.
کاشت برنج در خاک نامناسب یا استفاده از کود و سم نامناسب برکیفیت برنج تاثیر میگذارد و میتواند باعث خورد شدن دانه های برنج شود. علاوهبراین عوامل،فرسودگی دستگاهها، عدم آگاهی از شیوه نگهداری و انبارداری برنج و رعایت نکردن نکات در هنگام بسته بندی برنج میتواند از دلایل شکسته شدن دانه های برنج باشد.از برنج هایی که دارای دانه های شکسته شده هستند میتوان به برنج لاشه،برنج سرلاشه و برنج نیم دانه اشاره کرد که در ادامه به معرفی هریک از این سه برنج میپردازیم.
برنج سرلاشه
برنج سرلاشه برنجی است که برخلاف برنج سالم دچار شکستگی های کمی شده است.3 تا 30 درصد دانه های این برنج شکسته هستند و مابقی دانه های برنج سالم و فاقد شکستکی هستند.هرچه درصد دانه های شکسته این برنج کمترباشد کیفیت این برنج نیز بالاتراست.
برنج لاشه
به برنجی گفته میشود که بیشتر دانه های برنج شکسته شده و مقدارکمترآن سالم هستند.در این نوع برنج 20 تا 30 درصد دانههای برنج سالم هستند و مابقی دچار شکستگی شدهاند. .برنج لاشه نسبت به برنج سر لاشهدانههای شکسته شده بیشتری دارد. نکته قابل توجه این است که برنج لاشه ممکن است شامل برنج سالم و نیمدانه نیز باشد.
برنج نیم دانه
شکستگیها و ترکهای به وجود آمده در برنج نیم دانه معمولا به خاطر انتقال رطوبت برنج با سرعت زیاد به خارج از مغز برنج است. بسیاری از افراد فکر میکنند که برنج نیم دانه از نظر کیفیت و مرغوب بودن در رده پایینی است ولی نامرغوب بودن این برنج تنها به دلیل ظاهر و شکستگیهای دانههای این برنج است. این برنج از نظر وجود ویتامینها و مواد مغذی فرقی با برنج سالم ندارد.
برای مطالعه مقاله «بذر برنج چیست؟» کلیک کنید.
ویژگیهای برنج سرلاشه
- تا حدودی کیفیت برنج سالم را دارد.
- هضم بسیارخوبی دارد.
- در جاهای خنک و خشک باید نگهداری شود.
ویژگیهای برنج لاشه
- به دلیل شکل ظاهری دانههای برنج از قیمت مناسبی برخوردار است.
- عطر و طعم فوقالعاده و بیشتری نسبت به برنج سالم دارد.
- جهت پخت غذاهای متنوع از این برنج استفاده میکنند.
- هضم آسانی دارد.
- به دلیل شکستگی دانههای برنج در مجالس و مهمانیهای رسمی مناسب نیست.
ویژگیهای برنج نیم دانه
- از آن برای تهیه آرد برنج استفاده میکنند.
- به عنوان غذای پرندگان مورد استفاده قرارمیگیرد.
- برنج نیم دانه به دلیل شکسته شدن دارای عطر و بوی خاصی است.
- به دو روش کته و آبکش پخته میشود.
تفاوتهای برنج سرلاشه، لاشه و نیم دانه
برنج سرلاشه دانههای سالم بیشتری دارد.
در برنج لاشه دانههای شکسته شده نسبت به برنج سرلاشه بیشتر است.
برنجهای نیم دانه، دانههای ریز زیادی دارند و درتهیهی غذاهای چلویی کاربرد زیادی ندارد.
تقاضا برای برنج لاشه بیشتر از نیم دانه است زیرا عطر و طعم بینظیری دارد.
برنج سر لاشه گرانتر از برنج لاشه و برنج لاشه گرانتر از برنج نیم دانه است.
از دیگر تفاوتهای برنج لاشه و نیمدانه این است که برنج لاشه ری بهتری نسبت به برنج نیم دانه دارد.
خرید انواع برنج
برای صرفه جویی در زمان میتوان به فروشگاه های اینترنتی برای خرید مراجعه کرد. فروشگاه اینترنتی مشهد برنج یکی از معتبرترین سایتهای اینترنتی است که انواع برنج را به مشتریان خود عرضه میکند. برای خرید برنج لاشه، برنج سرلاشه و برنج نیم دانه و همچنین انواع برنچ ایرانی، برنج پاکستانی، برنج هندی میتوانید به فروشگاه اینترنتی مشهد برنج مراجعه کنید و محصول خود را با کیفیت عالی دریافت کنید.
سلام فیبر کدومش کمتره؟