بهترین زمان مصرف چای

بازدید: 678 بازدید
بهترین زمان مصرف چای

بهترین زمان مصرف چای دو ساعت بعد غذاست تا اختلالی در جذب آهن ایجاد نکند. نوشیدن چای بعد از غذا از طریق افزایش چربی‌سوزی می‌تواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند.

زمان نوشیدن چای باتوجه‌به علایق و عادات هر فرد متغیر است و برای همه نمی‌توان نسخه‌ای یکسان پیچید؛ اما رعایت فاصله استاندارد بین صرف غذا و نوشیدن چای منجر به جذب آهن و پیشگیری از ایجاد کم‌خونی ناشی از فقر آهن خواهد شد. در ادامه این مطلب از مشهدبرنج درباره نوشیدن چای بعد از غذا و بهترین زمان مصرف چای توضیحاتی ارائه خواهیم داد و عوارض نوشیدن بیش از حد چای را بررسی خواهیم کرد.

بهترین زمان مصرف چای؛ نوشیدنی محبوب

چای یک نوشیدنی محبوب و پرطرف‌دار و بخشی جدانشدنی از زندگی ما ایرانیان است. بعد از آب چای دومین نوشیدنی محبوب در دنیا محسوب می‌شود. نوشیدن چای بهانه‌ای برای دورهمی‌ها و مهمانی‌های ما است و از نوشیدن آن به‌خصوص در کنار یکدیگر لذت می‌بریم. علاوه بر این نوشیدنی چای، خواص بی‌نظیری برای سلامتی بدن دارد و مصرف متعادل و به‌دوراز افراط‌وتفریط آن برای بدن خالی از فایده نیست.

از جمله خواص آن می‌توان به تقویت سیستم ایمنی، کاهش احتمال ابتلا به سرطان، کاهش فشارخون، کمک به بهبود سلامت استخوان‌ها، کمک به کاهش وزن و تناسب‌اندام اشاره کرد. انتخاب بهترین زمان مصرف چای، نکته‌ای کلیدی و مهم برای به‌حداقل‌رساندن عوارض ضمن بهره‌مندی حداکثری از خواص نوشیدن چای خواهد بود.

نوشیدن چای بعد از غذا

درحالی‌که پزشکان تغذیه توصیه می‌کنند که فاصله زمانی مناسب بین نوشیدن چای سیاه و سرو غذا رعایت شود، بسیاری بر این باورند که نوشیدن چای سبز همراه با غذا باعث کاهش جذب چربی شده و از ابتلا به چاقی جلوگیری می‌کند. بااین‌حال نوشیدن چای به کودکان زیر 12 سال و زنان باردار توصیه نمی‌شود.

بهترین زمان مصرف چای

‌بهترین زمان مصرف چای برای هر فرد متفاوت است؛ به‌عنوان‌مثال کسانی که حساس به کافئین هستند، بهتر است از نوشیدن چای در ساعات پایانی روز اجتناب کنند تا خواب راحت‌تر و باکیفیت‌تری را داشته باشند. همچنین نوشیدن چای بعد از غذا با فاصله کم میزان جذب آهن را کاهش می‌دهد و بهتر است فاصله زمانی بین خوردن آخرین وعده‌غذایی و نوشیدن چای رعایت شود؛ اما نوشیدن چای بعد از غذا پس از طی دو ساعت، می‌تواند به هضم بهتر و حتی کاهش وزن نیز کمک کند و برای بدن مفید باشد.

با شروع فصل سرما مصرف چای در بین طرف‌داران آن افزایش‌یافته و به یک نوشیدنی مناسب برای رفع خستگی و گرم نگه‌داشتن بدن بدل خواهد شد. نوشیدن یک فنجان چای همراه با یک برش کیک می‌تواند یک عصرانه دلپذیر برای رفع خستگی باشد.

تصور کنید در یک روز برفی زمستان در کنار شومینه به تماشای منظره زیبای بارش برف  از پشت پنجره اتاق نشسته‌اید. یک فنجان چای لب‌سوز و خوش‌عطر و طعم می‌تواند لذت شما را تماشای این منظره دلپذیر دوچندان کند و بهترین زمان مصرف چای است.

افزودن ترکیباتی همچون لیمو، هل، دارچین، نعناع و زنجبیل به چای طعم آن را متفاوت می‌سازد؛ البته میزان لذت شما از این طعم‌ها به ذائقه و سلیقه شما وابسته است. همچنین صرف چای با شیرین‌کننده‌هایی نظیر قند، شکر، نبات، شکرپنیر، نقل و… طعم مطلوبی به چای به‌خصوص برای طرف‌داران چای شیرین ایجاد می‎‌کند.

توصیه می‌کنیم مقاله ویژگی ‌های چای مرغوب را از وب‌سایت مشهد برنج مطالعه کنید.

ارتباط بین زمان نوشیدن چای و فقر آهن

تانن یکی از ترکیبات اصلی موجود در چای است که می‌تواند با اتصال به آهن موجود در غذاها باعث کاهش جذب آن در دستگاه گوارش شده و کم‌خونی ناشی از فقر آهن را ایجاد کند. کم‌خونی به‌خصوص در بین خانم‌ها بیشتر شایع است و بهتر است که از مصرف بیش از حد چای و همین‌طور بلافاصله بعد از صرف غذا خودداری کنند. به همین دلیل متخصصان تغذیه نوشیدن بیش از سه تا چهار فنجان چای را در روز توصیه نمی‌کنند.

 بهترین زمان مصرف چای دو ساعت بعد از غذا خودن است تا عوارض آن را به حداقل برساند. البته برخی نیز بهترین زمان مصرف چای را یک ساعت بعد از غذا عنوان می‌کنند؛ اما به نظر می‌رسد رعایت احتیاط خالی‌ازلطف نباشد. تانن همچنین می‌تواند در جذب سایر مواد معدنی مانند کلسیم و روی اختلال ایجاد کرده و بدن را با کمبود این مواد مواجه سازد. همچنین بهترین زمان مصرف چای بعد از خوردن میوه نیز بین نیم تا یک ساعت است؛ زیرا مصرف هم‌زمان میوه و چای می‌تواند سبب ایجاد مواد زیان‌آوری در بدن شود.

یکی دیگر از عادات غذایی نامناسب نوشیدن چای پر رنگ است که مضرات آن به‌مراتب بیشتر از چای کم‌رنگ است. به همین دلیل جایگزین‌کردن چای کم‌رنگ با چای پررنگ به‌شدت توسط متخصصان علم تغذیه توصیه می‌شود.

فواید نوشیدن چای سیاه به طور متعادل

انتخاب بهترین زمان مصرف چای، باعث بهره‌مندشدن فرد از خواص بی‌نظیر چای خواهد شد و سلامتی را به بدن شما هدیه خواهد داد. دیگر فواید چای در صورت انتخاب درست زمان نوشیدن چای به شرح زیر است:

  • ضدسرطان بودن
  • کاهش فشارخون و کلسترول خون
  • بهبود عملکرد مغز
  • کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی
  • کاهش قند خون
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  • افزایش سوخت‌وساز و چربی‌سوزی

عوارض نوشیدن چای بیش از حد

نوشیدن چای خواص بی نظیری برای سلاکنی و بدن دارد. علاوه بر انتخاب بهترین زمان مصرف چای باید از مصرف بی رویه آن هم جلوگیری کنید. مصرف بیش از حد چای می‌تواند منجر به ایجاد عوارض بسیاری شود که در زیر برخی از آن‌ها را برای شما به‌طور مختصر ذکر خواهیم کرد. در مصرف هر ماده غذایی رعایت اعتدال اولین اصل برای برخورداری از خواص آن است و مصرف بیش از حد می‌تواند عوارضی در پی داشته باشد.

  • افزایش استرس و بی‌قراری
  • حالت تهوع
  • سرگیجه و سردرد
  • اختلالات خواب
  • افزایش ریسک ابتلا به سنگ کلیه
  • سوزش و ناراحتی معده و یبوست
  • تغییر رنگ دندان‌ها
  • خطر سقط‌جنین و تولد نوزاد کم‌وزن

عوارض نوشیدن چای با معده خالی

مصرف چای قبل از صرف غذا و با معده خالی باعث افزایش تولید و ترشح اسید معده می‌شود که سبب افزایش ناراحتی‌های معده و سوزش آن می‌شود.  بهترین زمان مصرف چای دو ساعت بعد از صرف غذا است که هم جذب آهن انجام شده و هم معده دیگر خالی نیست. در این صورت با افزایش ترشح اسید معده و آسیب به بافت معده مواجه نخواهیم شد.

نوشیدن چای بعد از غذا

جمع‌بندی

به عقیده متخصصان و کارشناسان علم تغذیه بهترین زمان مصرف چای حدود دو ساعت بعد از خوردن غذا است. این امر موجب جذب حداکثری آهن موجود در غذا و جلوگیری از کم‌خونی خواهد شد. نوشیدن چای بعد از غذا می‌تواند باعث رفع خستگی و حتی خواب‌آلودگی بعد از صرف غذا شود و به کاهش وزن و تناسب‌اندام نیز کمک کند. زمان نوشیدن چای در طول شبانه‌روز برای افراد مختلف باتوجه‌به ذائقه و سبک زندگی متفاوت است؛ اما در بعضی  از زمان‌ها لازم است از نوشیدن چای خودداری شود تا سلامت بدن حفظ شود.

بااین‌حال نوشیدن چای به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها که خاصیت انرژی‌زایی و رفع خستگی دارد، جزء جدایی‌ناپذیر زندگی ما ایرانیان است. انتخاب یک چای خوش‌عطر و طعم و لذت‌بردن از نوشیدن آن حق شما است. فروشگاه مشهد برنج عرضه‌کننده انواع چای باکیفیت ایرانی و خارج با تنوع و عطروطعم بی‌نظیر  است. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در مشهد برنج تماس‌ بگیرید.

دسته‌بندی آشنایی با انواع چای
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت