برنج یکی از مواد غذایی پرمصرف ما ایرانیها است که جزء غذای اصلی سفرههایمان حساب میشود. برنج و مرغ از غذاهای مورد علاقه و لذید مردم ما است که به روشهای مختلف به طبخ میرسد. همچنین در مراسمات مختلف به عنوان غذای اصلی استفاده میشود.
نکته مهمی که در رابطه با این غذا وجود دارد این است که نسبت به دیگر غذاهای اصلی راحتتر پخته میشود. همچنین میتوان از این دو مواد غذایی انواع مختلفی از غذاهای خوشمزه را درست کرد. در ادامه اسم چند مدل غذا که مواد اصلیشان برنج و مرغ است و طرز پخت زرشک پلو با مرغ را برایتان شرح میدهیم.
غذاهایی که با برنج و مرغ تهیه میشود
- عدس پلو با مرغ
- لوبیا پلو با مرغ
- گشنیز پلو با مرغ
- پلو دمی با مرغ
- رشته پلو با مرغ
- مرصع پلو
- هویج پلو با مرغ
- شوید پلو با مرغ
- استانبولی با مرغ
- انواع خورشت با مرغ
- زرشک پلو با مرغ
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
این غذا از غذاهای مجلسی ایرانی محسوب میشود؛ مانند چلو کباب و جوجه کباب که بین ایرانیها محبوبیت خاصی دارد.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
4 پیمانه | برنج |
1 عدد | فلفل دلمهای |
2 عدد | پیاز |
1 پیمانه | زرشک |
به مقدار لازم | کره |
4 تکه | سینه یا ران مرغ |
1 قاشق غذاخوری | آبلیمو |
به مقدار لازم | زعفران دم کرده |
به مقدار لازم | نمک و فلفل سیاه |
2 قاشق غذاخوری | رب گوجه فرنگی |
1 قاشق غذاخوری | شکر |
به مقدار لازم | دارچین و زردچوبه |
به مقدار لازم | روغن |
مراحل پخت برنج و مرغ
مرحله اول
برای تهیه برنج و مرغ به روش زرشک پلو با مرغ مجلسی ابتدا برنج را شسته و روی آن آب میریزیم تا خیس بخورد.
مرحله دوم
مرغهای تکه شده را با ۱ دانه پیاز خورد شده و مقداری از فلفل دلمهای، نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه درون قابلمهای میگذاریم به گونهای که روی مرغها را آب گرفته باشد. ۱۰ دقیقه روی شعله متوسط میگذاریم تا پخته شود. سپس آب مرغ و محتویاتش را خالی میکنیم.
مرحله سوم
زعفران، نمک و فلفل را روی مرغها ماساژ میدهیم و در ماهیتابه حاوی روغن میاندازیم تا دو طرف آن سرخ شود.
مرحله چهارم
پیاز دیگر را نگینی خرد کرده و سرخ میکنیم. سپس مرغهای آغشته به زعفران و طعمدارمان را به پیاز اضافه میکنیم. دو لیوان آب میریزیم و بقیه فلفل دلمهای را به صورت حلقه حلقه و مقداری زردچوبه اضاف میکنیم.
برای مطالعه مقاله «برنج شله درست کنید» کلیک کنید.
مرحله پنجم
بعد از ۲۰ دقیقه رب را با کمی روغن تفت میدهیم و همراه با مقداری زعفران به مرغ اضافه میکنیم. در این مرحله آبلمیو و شکر را اضافه میکنیم که این به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد. سپس صبر میکنیم تا خوب پخته شود.
مرحله ششم
در قابلمهای دیگر آب و کمی نمک ریخته و هنگامی که آب به جوش آمد برنج را درون آب میریزیم. اجازه میدهیم برنج مقداری نرم شود و بعد آن را آبکش کرده و دم میکنیم.
مرحله هفتم
کره را ذوب کرده و زرشکها و زعفران را به آن اضاف میکنیم. سپس مقداری برنج دم شده به آن اضاف میکنیم و برای تزئین برنج از آن استفاده میکنیم.
در آخر فراموش نکنید طعم مرغ را بچشید و نمک و فلفل آن را به ذائقه خودتان درست کنید.
سخن آخر
پلو را در این غذا میتوانید آبکش یا به صورت کته درست کنید. ولی برای اینکه برنج و مرغ شما مجلسی شود، بهتر است برنجش را به صورت آبکش درست کنید. اگر میخواهید یک برنج و مرغ فوق العاده داشته باشید بهتر است از سایت مشهد برنج، برنج باکیفیت و اعلاء را تهیه کنید و این غذای بی نظیر را نوش جان کنید. مشهد برنج انواع برنج ایرانی، برنج پاکستانی و برنج هندی را در دسترس شما عزیزان قرار داده تا بتوانید با خیال راحت و دست باز خرید کنید.
سلام غذای لذیذی شد تشکر از توضیحات خوووبتون
مقاله مفیدی بود
مراحل پخت رو دقیق و کامل توضیح دادید ممنونمممم