برنج بخش مهمی از رژیم غذایی ما ایرانیهاست. با این حال، شاید زیاد درباره برنج قهوه ای و خواص آن ندانید. این مادهی غذایی با آنتیاکسیدانهای قوی که دارد روی طیف وسیعی از بیماریها مثل فشارخون بالا، کلسترول، استرس، افسردگی و مشکلات پوستی تأثیر مثبت دارد. این برنج عملکرد سیستم قلب و عروق، دستگاه گوارش، مغز و سیستم عصبی را هم بهبود میبخشد. همراه باشید تا دربارهی خواص برنج قهوه ای بیشتر بدانید.
برنج قهوه ای نوعی غلات کامل تصفیه نشده است که فقط پوستهی بیرونی آن گرفته شده است. در واقع دانهی کامل برنج چندین لایه دارد که اگر فقط لایهی بیرونی آن را جدا کنیم، آنچه بهدست میآوریم برنج قهوه ای نامیده میشود. این مادهی خوراکی جزو غلات سبوسداری است که مواد مغذی خود را حفظ کرده، از برنج سفید خوشخوراکتر است و عطر و طعم بهتری هم دارد.
ارزش غذایی برنج قهوهای
در جدول زیر ارزش غذایی ۱۰۰ گرم برنج قهوهای را در برابر ۱۰۰ گرم برنج سفید پختهشده میبینید.
ماده | ارزش در برنج قهوهای | ارزش در برنج سفید |
آب | ۷۰٫۲۷ گرم | ۶۸٫۴۴ گرم |
انرژی | ۱۲۳ کالری | ۱۳۰ کالری |
پروتئین | ۲٫۷۴ گرم | ۲٫۶۹ گرم |
لیپید | ۰٫۹۷ گرم | ۰٫۲۸ گرم |
خاکستر | ۰٫۴۴ گرم | ۰٫۴۱ گرم |
کربوهیدرات | ۲۵٫۵۸ گرم | ۲۸٫۱۷ گرم |
فیبر | ۱٫۶ گرم | ۰٫۴ گرم |
قند | ۰٫۲۴ گرم | ۰٫۰۵ گرم |
نشاسته | ۲۴٫۷۹ گرم | ۲۶٫۳۱ گرم |
کلسیوم | ۳ میلیگرم | ۱۰ میلیگرم |
آهن | ۰٫۵۶ میلیگرم | ۱٫۲ میلیگرم |
منیزیوم | ۳۹ میلیگرم | ۱۲ میلیگرم |
فسفر | ۱۰۳ میلیگرم | ۴۳ میلیگرم |
پتاسیم | ۸۶ میلیگرم | ۳۵ میلیگرم |
سدیم | ۴ میلیگرم | ۱ میلیگرم |
زینک | ۰٫۷۱ میلیگرم | ۰٫۴۹ میلیگرم |
مس | ۰٫۱۱ میلیگرم | ۰٫۰۷ میلیگرم |
منگنز | ۰٫۹۷ میلیگرم | ۰٫۴۷ میلیگرم |
سلنیوم | ۵٫۸ میلیگرم | ۷٫۵ میکروگرم |
تیامین | ۰٫۱۸ میلیگرم | ۰٫۱۶ میلیگرم |
ریبوفلاوین | ۰٫۰۷ میلیگرم | ۰٫۰۱ میلیگرم |
نیاسین | ۲٫۵۶ میلیگرم | ۱٫۴۸ میلیگرم |
اسید پانتوتنیک | ۰٫۳۸ میلیگرم | ۰٫۳۹ میلیگرم |
ویتامین ب۶ | ۰٫۱۲ میلیگرم | ۰٫۰۹ میلیگرم |
فولات | ۹ میکروگرم | ۵۸ میکروگرم |
ویتامین ب۴ | ۹٫۲ میلیگرم | ۲٫۱ میلیگرم |
بتائین | ۰٫۵ میلیگرم | ۰٫۳ میلیگرم |
ویتامین E | ۰٫۱۷ میلیگرم | ۰٫۰۴ میلیگرم |
انواع گونههای توکوفرول | ۰٫۷ میلیگرم | – |
ویتامین کا | ۰٫۲ میکروگرم | – |
اسیدهای چرب | ۱ گرم | ۰٫۲۵ گرم |
اسیدهای آمینه | ۲٫۹۱ گرم | ۲٫۶۸ گرم |