.jpg - برنج خیس خورده در یخچال

برنج خیس خورده در یخچال

مشهد برنجمشهد برنج
2,496 بازدید
برنج خیس خورده در یخچال

یکی از پرمصرف‌ترین مواده غذایی در کشور که حداقل در یکی از وعده‌های غذایی در طول روز مصرف می‌شود، برنج است. عطروطعم و کیفیت انواع برنج ایرانی با یکدیگر متفاوت است. علاوه بر مرغوب بودن برنج، یکی دیگر از عواملی که در پخت صحیح برنج مؤثر است، خیس کردن برنج است.  درواقع یکی از مراحل بسیار مهم  پیش از آبکش کردن برنج، خیس کردن برنج است که در ادامه مقاله  بیشتر به برنج خیس‌ خورده در یخچال و ترفندهای خیس کردن برنج می‌پردازیم.

علت خیس کردن برنج چیست؟

خیس کردن برنج باعث می‌شود که میزان بیشتری از برنج در اختیار شما قرار بگیرد و حجم آن افزایش پیدا کند. از دیگر دلایل اصلی خیساندن برنج، این است که دانه‌های برنج نرم می‌شود و فرایند پخت و دم کشیدن برنج و یا پلو را آسان می‌کند. علاوه بر این، یکی دیگر از اهداف خیساندن برنج قبل از پخت و طبخ آن، این است که دانه‌های برنج قد می‌کشند. درواقع خیساندن برنج فرایند پخت را بهتر می‌کند و این ترفند از ترفندهای بسیار مهم برای پخت برنج به سبک رستورانی به شمار می‌آید. در ادامه برای نگهداری برنج خیس خورده در یخچال، چند مورد از ترفندهای خیس کردن برنج را شرح می‌دهیم.

برای مطالعه مقاله «کرم برنج» کلیک کنید.

1- اولین مورد از موارد ترفندهای خیس کردن برنج برای نگهداری برنج خیس خورده در یخچال این است که ابتدا برنج را به‌دقت پاک ‌کنید. سپس برنج را با آب ولرم چندین بار بشویید و توجه داشته باشید که موقع شستن، زیاد چنگ نزنید تا دانه‌های برنجتان خرد نشوند. سپس آب برنج را چندین بار عوض کنید، این کار را تا آن جایی ادامه دهید که آب برنج کاملاً زلال شود.

سپس مقداری آب گرم را، طوری که دست را نسوزاند؛ ولی گرمی آن کاملاً محسوس باشد، به‌اندازه دو بند انگشت بالاتر از سطح برنج، روی برنج می‌ریزید. سپس به نسبت هر کیلو برنج، نیم کیلو سنگ نمک را بشویید و در پارچه سفیدی قرار دهید و آن را روی برنج می‌گذارید.

17 - برنج خیس خورده در یخچال

2- دومین مورد از موارد ترفندهای خیس کردن برنج برای نگهداری برنج خیس خورده در یخچال این است که هنگامی که برنج ایرانی در حال خیس خوردن است، عطرش در آب پخش می‌شود و از آب هم به اطراف پخش می‌گردد. درنتیجه اگر قصد دارید که عطر برنجتان حفظ شود، بهتر است زمانی که برنج را خیس کردید، روی ظرف را حتماً با یک در، بپوشانید تا عطر برنج، داخل آب محفوظ بماند.

3- یکی دیگر از موارد ترفندهای نگهداری برنج خیس خورده در یخچال این است که توجه داشته باشید برای خیس کردن برنج، آن را با آب ولرم یعنی آبی که نه خیلی گرم است و نه خیلی سرد، بشویید و برنج را زیاد زیر رو نکنید تا برنج خرد نشود و از یک ساعت تا 24 ساعت در آب و کمی نمک بخیسانید. همچنین برای هر پیمانه برنج دوبرابر آب باید در نظر بگیرید.

4- مدت‌ زمان نگهداری برنج خیس خورده در یخچال 2 روز است؛ بنابراین بهتر است پس از دو روز، برنج را طبخ کنید تا خراب نشود. نکته قابل‌توجه دیگر اینکه هر موقع خواستید برنجتان را استفاده کنید و آن را طبخ کنید، برای این که با دمای محیط یکی شود، از نیم ساعت قبل، برنج را در دمای محیط قرار دهید.

نکاتی درباره خیساندن انواع برنج

توصیه می‌کنیم که قبل از پخت، هم برنج‌های ایرانی و هم برنج‌های خارجی را بخیسانید. در ادامه بررسی برنج خیس خورده در یخچال، نکاتی را درباره خیس کردن انواع برنج، شرح می‌دهیم:

  • توجه داشته باشید که باید زمان خیساندن برنج دودی را کاهش دهید. به‌این‌علت که خیساندن طولانی‌مدت برنج دودی باعث کمتر شدن عطروطعم دودی برنج می‌شود.
  • به‌این‌علت که برنج‌های تازه کامل خشک نشده‌­اند، بهتر است قبل از مصرف خیسانده شوند تا مدت‌زمان حرارت دیدن آنها کاهش پیدا کند.
  • در خیساندن برنج قهوه‌ای باید توجه بیشتری داشته باشید. خیس کردن این نوع برنج سم آرسنیک را از بین می‌برد؛ اما باعث کمتر شدن سبوس آن می‌گردد.

برنج خیس خورده چه خاصیتی دارد؟

در ادامه بررسی برنج خیس خورده در یخچال، محققان درباره خواص برنج خیس خورده گفته‌اند که بهتر است یک شب قبل از خوردن برنج، آن را در آب خیس کنید تا احتمال افزایش ریسک دیابت، سرطان و بیماری قلبی کاهش یابد. به گفته محققان دانشگاه کوئینز بلفاست انگلستان، مواد شیمیایی ناشی از کودهای شیمیایی و همچنین سموم صنعتی در خاک، باعث آلودگی برنج می‌شوند. در نتیجه سلامتی افراد به خطر می‌افتد. بر اساس نتایج و یافته‌های جدید، یکی دیگر از خواص برنج خیس خورده در طول شب، این است که میزان ماده سمی آرسنیک را تا 80 درصد کاهش می‌دهد.

خرید برنج

اگر قصد دارید به‌صورت اینترنتی، برنج خرید کنید و نمی‌دانید که چه سایت‌هایی معتبر هستند، می‌توانید برای خرید انواع برنج، فروشگاه اینترنتی مشهد برنج را انتخاب کنید. این فروشگاه محصولات بسیار باکیفیتی را در اختیار مشتریان خود می‌گذارد و تمامی محصولات را نیز با قیمتی مقرون‌به‌صرفه به فروش می‌رساند تا مشتریان خرید بسیار خوبی را داشته باشند.

18 1 - برنج خیس خورده در یخچال

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی ترفندهای خیس کردن برنج برای نگهداری برنج خیس خورده در یخچال پرداختیم. همان‌طور که گفته شد، یکی از مراحل بسیار مهم  پیش از آبکش کردن برنج، خیس کردن برنج است که باعث می‌گردد حجم آن افزایش پیدا کند و دانه‌های برنج قد ‌بکشند. همچنین خیساندن برنج فرایند پخت را بهتر می‌کند و این ترفند از ترفندهای بسیار مهم برای پخت برنج به سبک رستورانی به‌حساب می‌آید. همچنین گفتیم که برنج خیس خورده چه خاصیتی دارد. اگر می‌خواهید برنجتان باکیفیت خوبی پخته شود، نکات گفته شده در این مقاله را رعایت کنید.

دسته بندی آشپزی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

2 پاسخ به “برنج خیس خورده در یخچال”

    1. یون های سدیم نمک را جذب می کند. با کاسته شدن یون های کلسیم در برنج ساختار شکنندگی آن کاهش می یابد. در نتیجه می توان گفت خیساندن برنج در نمک سبب می شود برنج سالمتر و بهتر پخته شود و به نیم دانه تبدیل نشود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سبد خرید
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
ورود به سایت